Väärä tapa viettää vapaapäivää?

Mietittiin yhtenä päivänä miehen kanssa, ollaanko ihan täysjärkisiä, kun käytetään vapaapäivämme sahaamiseen, naulaamiseen ja maalaamiseen. Onko ylipäätään järkevää tehdä töitä vapailla? Lepokin tekisi varmasti hyvää. Varsinkin tuo puoliso on sellainen, ettei se oikein osaa olla aloillaan.

Tultiin sitten kuitenkin siihen lopputulokseen, että vapaapäivinä voi tehdä töitä, jos se työ on erilaista kuin oma palkkatyö. Eihän se silloin varsinaisesti tunnu työltä. Meidän kummankin palkkatyö on pääasiassa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja ajatteluun perustuvaa. Ei minua kiinnosta viikonloppuisin korjata kokeita tai suunnitella tunteja, vaikka joskus onkin pakko. Minusta on kuitenkin ihan mukavaa maalailla vaikkapa terassin aitaa. Siinä ei tarvitse miettiä päätään puhki tai keksiä uusia strategioita, saa vain maalata. Ja mikä parasta, siinä näkee oman työnsä jäljen. Joskus onnistuu hyvin, joskus huonosti, mutta se on joka tapauksessa minun aikaansaannostani. Työpaikallani oman työnsä jälkeä ei aina näe konkreettisesti, onneksi kuitenkin joskus.

Vapaapäivinä vähemmän tätä...
... ja enemmän tätä. Yksi kerros vs. kaksi kerrosta.

Tänään sain siivottua yläkerran, hiottua terassikaiteen ja maalattuakin sen. Aina ei jaksa olla niin ahkera, mutta tänään oli sellainen fiilis. Ehkä huominen on enemmän lepopäivä, ellei sitten keksitä jotain uutta. Käytiin eilen hakemassa pari lavakaulusta, joihin lapset saavat tehdä oman kasvimaan, kunhan niille keksitään jokin hyvä paikka. Kivaa viikonloppua! Toivottavasti saatte viettää sen niin kuin haluatte, joko rennosti tai puuhastellen. :)

- Karoliina