Viherpeukalo keskellä kämmentä

Olen aika toivoton tapaus viherkasvien kasvattamisessa. Olen onnistunut tappamaan kaikki sisäkukat, joita meillä on ollut. Juuri tästä syystä meillä on ollut niitä aika vähän. En vain koskaan muista kastella niitä tarpeeksi tai sitten kastelen niitä liikaa. En kyllä ole sen parempi kesäkukkienkaan kanssa, mutta tänä kesänä sain pidettyä ne aika hyvin hengissä. Siitä en itse voi ottaa suurta kunniaa, eiköhän se ollut viileän kesän ansiota.

Jouduin kerran naapurimme kukkien kastelijaksi, kun hän lähti pidemmäksi aikaa reissuun. Kerroin kyllä vajavaisista kukkienkasvatustaidoistani, mutta naapuri halusi silti antaa kukkaparkansa minun vastuulleni. Olin käynyt yli viikon ajan huolehtimassa parhaani mukaan valtavasta määrästä kukkia, (joissa oli onneksi laput, mistä kohdasta niitä piti kastella) kun huomasin, että yhden kirjahyllyn päällä oli muutama kukka, joita en ollut huomannut. Ne olivat jo menetettyjä tapauksia. Voi sitä häpeän määrää (ja anteeksipyyntöviestin pituutta).

Kaikesta huolimatta kaipaisin kuitenkin kotiin jotain vihreää. Olen miettinyt, että voisin ehkä pitkästä aikaa yrittää pitää jonkin kasvin hengissä. Jos siellä lukijoissa on asiantuntijoita tällä saralla, suositelkaahan jotain helppohoitoista viherkasvia, mielellään sellaista, joka selviäisi vähäisessäkin valossa. Ja välillä vähän vähemmällä vedelläkin.

Ensi kesänä meidän on tarkoitus tehdä pientä piharemonttia, joka meidät tuntien varmaan karkaa jotenkin käsistä. Miten siitä voi selvitä, jos on viherpeukalo keskellä kämmentä? Tai jos se peukalo puuttuu kokonaan? Onko pihasuunnittelija ainoa vaihtoehto? Koska olen tällainen antipuutarhuri, haaveilenkin hyvin yksinkertaisesta, pelkistetystä ja helppohoitoisesta pihasta. Mies uhkasi jo tehdä koko pihasta pelkän ison terassin...