10 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle

Helou!

Sain blogitunnustuksen ihanalta Perhosen lennän -blogin Jennalta. Oi että, olipa ihana yllätys!

Mutta tämä on siis haaste! Haasteen ideana on kertoa ensin lyhyesti siitä, miksi on itse aloittanut bloggaamisen ja sitten antaa 10 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle. Lopuksi saan vielä nimetä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajaksi. Ketkähän saavat tunnustuksen? Se selviää postauksen lopussa :)

Ja sitten asiaan.

Miksi aloitin bloggaamisen?

Keväällä kuulin tästä Starbox-blogiportaalista, ja se herätti kiinnostukseni. Kyselin asiasta tietäviltä tästä lisää ja mietin oman blogin aloittamista. Olisinko valmis jakamaan omaa elämääni muiden kanssa, entä millainen blogini olisi ja osaisinkohan minä. Sain kuitenkin ystävältäni Jennalta ihanaa kannustusta ja neuvoja siihen, millainen minun blogini voisi olla. Lopulta sain kannustusta monelta suunnalta, ja se vaikutti suuresti päätökseeni. Tajusin, että minä itse voin valita, kuinka paljon kerron perheestäni, itsestäni ja elämästäni, eikä kukaan muu. Lisäksi sain jotain ihan omaa. Tämä on tietynlainen päiväkirja. Tähän olen saanut uppoutua iltaisin muiden jo nukkuessa ja tämä on ollut myös tapani rentoutua. Minä niin tykkään tästä hommasta! Toivottavasti intoa riittää jatkossakin. Nyt ainakin tuntuu siltä, että tahti on vain kiihtymässä!

Ja nyt pitäisi sitten antaa ohjeita aloitteleville bloggareille..hmmm, olen itsekin vasta aloittanut tämän vuoden toukokuussa, joten montaa kuukautta ei ole takana. Silti ehkä joitain vinkkejä voin antaa.

1. Otsikointiin kannattaa panostaa. Myönnän, että en aina itsekään ole sitä tehnyt, mutta tiedän, että pitäisi. Otsikon pitäisi antaa vihjeitä tulevasta postauksesta, eikä saisi missään nimessä olla harhaanjohtava. Otsikon mukaan monet päättävät lukevatko koko postausta.

2. Kuviin kannattaisi myös vähän panostaa. Itselläni on aina kuvia jokaisessa postauksessa, ja pyrin niiden jotenkin aina kuvaavan kirjoittamaani postausta. Ne joilla on taitoa ja kiinnostusta valokuvaamiseen, suosittelen todella panostamaan myös blogin kuviin. Itselläni ei valitettavasti ole sitä taitoa eikä innostusta, mutta toisaalta, kuvani ovat juuri minun blogiini sopivat. Sitäkin pidän tärkeänä seikkana.

3. Oikeinkirjoitus helpottaa lukijaa. Tietysti välillä aina eksyy kirjoitusvirheitä postaukseen, mutta pääosin olisi hyvä, jos teksti olisi helppolukuista. Myös kappalejaot helpottavat lukijaa.

4. Mieti, millainen on sinun tyylisi. Oletko hersyvä humoristi, vakavamielinen pohdiskelija, viisaita puhuva akateemikko vai mikä? Millaisen kuvan haluat itsestäsi blogisi kautta antaa? Paras olisi, jos pystyisit olemaan oma itsesi, älä siis pyri sellaiseen, jollainen et todellakaan ole. Aitous huomataan!

5. Huomioi blogisi lukijat. Vastaa heidän kommentteihinsa ja kiitä lukijoitasi. Vaikka olisit ajatellut kirjoittaa blogiasi vain itsellesi ja vanhemmillesi, niin jos olet saanut muitakin lukijoita, et todennäköisesti halua heitä menettää. Arvosta, kiitä ja muista heitä.

6. Postaa säännöllisesti. Se myös auttaa lukijoitasi pysymään matkassasi. Aina ei tarvitse olla "painavaa" sanottavaa kilometrikaupalla, vaan pelkkä kaunis kuva ja hyvän viikonlopun toivotus riittää.

7. Ota aikasi postauksen kirjoittamiseen ja keskity siihen, mitä olet kirjoittamassa. Todennäköisesti myös kirjoitusflow syntyy paremmin, kun olet keskittynyt vain siihen.

8. Ota rennosti! Jos et ole ehtinyt postata tasaisesti, et keksi kirjoittamista, ei innosta, niin älä stressaa. Kyse on kuitenkin vain blogistasi, ei sen suuremmasta asiasta. Tärkeämpää on elävä elämä ympärilläsi. Kirjoitat taas, kun saat oikean fiiliksen.

9. Nauti blogisi kirjoittamisesta. Niin minäkin teen. silloin sitä ei ole itselleen niin ankara postausten suhteen, vaan sitä vaan tekee sitä, mistä tykkää.

10. Kiitä myös itseäsi. Olet ollut ahkera kirjoittaja, tehnyt parhaasi, panostanut kuviin tai/ja tekstiin ja luonut jotain uutta ihan itse. Sitä niin helposti vaan vähättelee ja valittaa omista postauksistaan, mutta anna sen jo olla. Toki pitää olla realistinen, ja miettiä, olisiko pystynyt parempaan, mutta aina ei tarvitse olla huippu. Riittää että on. Ja on tyytyväinen siihen.

Eipä nämä neuvot nyt niin kummosia olleet, mutta ehkä niistä joku jotain hyötyä saa :)

Tämä kuva ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta oli niin kiva :D Ja näin sitä omat ohjeistukset heti nollataan!

Ja tämä blogitunnustus ja kirjoitushaaste menee seuraaville bloggareille:

Katalogi

Saraparikka

Pappila

Elämää Venlan silmin

From Hecu with Love

With all my Love

Elissabete

Plusmimmi

Niin paljon että riittää

Lähti lapasesta

Ja vielä kertauksena säännöt.

1. Kirjoita postaus tunnustuksesta

2. Kerro kuinka aloitit bloggaamisen

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka nimesi sinut

5. Nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajiksi

 

Eli ei muuta kuin kirjoittelemaan!

Love life

Kiti