Äitiyden ei niin huiput hetket

Heissan!

Edellisessä postauksessani kirjoitin äitiyteni huippuhetkistä. Kirjoitin niistä ihanista ja kauniista hetkistä, joita en vaihtaisi pois mistään hinnasta. Jos et ole sitä postausta vielä lukenut, pääset kurkistamaan top 5 listani tästä.

Mutta kuten tiedämme, äitiys ei todellakaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan se toinenkin puoli on tullut enemmän kuin tutuksi. Elämä uhmaikäisen taaperon kanssa ei ole aina helppoa. Nyt ajattelinkin tasapuolisuuden nimissä listata myös ne äitiyteni vähemmän huiput hetket top 5. 

Help!

1. Hampaiden pesu aamulla tai illalla. Se hetki, kun valitsin väärän hammasharjan, tahna menee väärin, hammasharja lentää kädestä ja lapsi valuu pois sylistä itkupotkuraivarin säestämänä. Niin, ja olisi jo kiire...

2. Ulkovaatteiden laittaminen päälle. Kun olet jo maanitellut, rukoillut, lahjonut, uhkaillut ja kiristänyt lasta laittamaan päälle, mutta mikään ei tehoa. Kello käy, ja ei ole vaihtoehtona enää muuta kuin LAITTAA NE VAATTEET PÄÄLLE. Ja taas lapsi vetää itsensä kaarelle ja valuu pois sylistä itkupotkuraivarin säestämänä.

3. Se hetki, kun ollaan kaupungilla, ja lapsi saa itkupotkuraivarit keskellä kauppakeskusta.. Se hetki, kun taistelet raivoavan ja huutavan lapsen rattaisiin ja saat vyöt kiinni.

4. Ulkoa sisälle tuleminen, ja se hetki, kun lapsi haluaa lähteä juoksentelemaan rappukäytävässä ylempiin kerroksiin. Luulet, että hän on jo tulossa takaisin, mutta kun lähdet kapuamaan rappusia ylöspäin, hän onkin jo ties missä. Sitten lopulta löydät lapsen, ja otat hänet mukaasi, ja alat kantaa huutavaa ja protestoivaa lasta rappukäytävässä, yrittäen samalla saada hänet hiljennettyä, ettei koko talo häiriinny. Se on kyllä siinä vaiheessa jo auttamattomasti myöhäistä..

5. Se hetki, kun on hetken hiljaista, ja lapsi leikkii omassa huoneessaan.. Ajattelet, että olkoot nyt hetken itsekseen, katsonpa vaikka fb:ia. Virhe. Silloin tapahtuu aina jotain kiellettyä! Voit löytää vaikka pullollisen vettä kaadettuna lattialle, lelujen uimassa vedessä ja pienen viattoman katseen katsomassa silmiisi. Minä vain siivosin..

Mutta en valita. Raivostuttavan rakastettava pikkuneiti asuu meillä. Hän kasvattaa äitinsä kärsivällisyyttä, äitinsä neuvottelutaitoja sekä hermoja.

Love life

Kiti