Älykästä hammasten pesua

Ah, nykyaika!

Että se on hauskaa, kun lähes kaikesta saa nykyään ladattua sovelluksen puhelimeen, ja ihan arkiaskareistakin voi tehdä hauskaa ja mielenkiintoista (tai vaikeaa). Mutta jos siitä sovelluksesta on oikeasti hyötyä, niin mikä jottei!

Pokemon Go on hyvä esimerkki siitä, miten joku sovellus (okei, peli) saa ihmiset liikkumaan enemmän ja nauttimaan ulkoilusta sateellakin. Lapset ovat innoissaan, kun pääsevät jahtaamaan Pokemoneja. Ruoan suhteen on myös erilaisia sovelluksia mahdollista ladata puhelimeen. Niiden avulla voit suunnitella koko viikon ruokailut mahdollisimman halvalla tai vain kasviksia käyttämällä, saat laskettua kalorit tai vaikka tilattua ruoat kotiin. Liikuntaan liittyviä sovelluksia on varmaan satoja ellei tuhansia.

Jo on pelit ja vehkeet!

Mutta nyt jopa hampaiden pesuun löytyy apua sovelluksesta! Oral-B Genius hammasharja on kyllä huippuunsa hiottu, oikein sovellusta myöden! Lataa puhelimeesi Oral-B -sovellus, ja se kertoo kun hampaasi ovat puhtaat. Se näyttää mistä kohtaa harjaat milloinkin, milloin vaadittavat 2 minuuttia on täynnä ja tuleeko puhdasta jälkeä, tai jäikö joku kohta kenties pesemättä. Oral-B Genius hammasharjan mukana tulee jopa akkulaturi ja teline puhelimellesi, joten sovellusta voi käyttää aina, vaikka akku meinaisi loppua. Tässä kohtaa aloin jo nauramaan! Nyt on ajateltu kaikkea! Paketissa on myös imukupilla kiinnitettävä teline puhelimellesi, ja voit laittaa puhelimen sillä vaikka peiliin kiinni. Näin pystyt katsomaan, että hampaat tulevat pestyä. Bluetooth-yhteys harjan ja puhelimen välillä toimii!

Ja tästä aloitetaan. Puhelin imukupilla kiinni peilissä.

Meillä on iltaisin jostain syystä aika usein lapsella hampaiden pesusta sellainen huuto päällä, että sitä ei saada tehtyä kuin pakolla. Niinpä minulla on myös tytölle odottamassa oma sähköhammasharja. Vaikka tuossa on suositusikä vasta kolmesta vuodesta ylöspäin, niin hammaslääkärit ovat kyllä meille suositelleet sen käyttöönottoa jo kahden vuoden kieppeillä. Kohta neiti täyttääkin kaksi, joten yksi lahja on siis jo hommattu!

Tytölle oma sähköhammasharja.

Ja se miksi sitä on meille suositeltu, niin sen 20 sekuntia, mitä saat pienellä hampaita harjattua, tulee sähköhammasharjalla varmasti puhtaampaa. Lisäksi se on lapsesta hauskaa ja erilaista, joten sekunteja saattaa tulla huomaamatta lisää pesutilanteeseen. Ja vähän vanhemmille lapsille on taas mahdollista ladata oma sovellus hampaiden pesuun, joten silloin se on varmasti taas vielä mielekkäämpää.

Itse pesen hampaani sovelluksen avulla silloin tällöin iltaisin. Aamuisin joudun katsomaan taaperon perään, enkä ehdi välttämättä seisoa puhelimen edessä tarkkailemassa pesutilannetta. Mutta iltaisin kun pesen, huomaan hampaiden tulevan kyllä puhtaammiksi! Tai sitten se on vain jotain korvien välissä syntyvää "puhtaampaa tulee, kun sovelluskin näyttää, että se jokin kohta on jo pesty." Ehkä se seuraava hammaslääkärikäynti kuitenkin kertoo tarkemmin, onko harjaus tuottanut tulosta. 

Joka ilta ei siis tule sovelluksen avulla hampaita pestyä, koska on se vähän hankalaa. Monesti olen jo niin väsynyt, että en jaksa käydä säätämään sovellusta, imukuppia peiliin ja puhelinta siihen. Siihen säätöön menee kuitenkin aikaa pieni hetki, ja tuntuu, että pääsen helpommalla ja nopeammin vain pesemällä normaalilla Oral-B -hammasharjalla hampaani.

Hyvin meni!

Mutta onhan se hampaiden pesu hauskempaa sovelluksen avulla! Isänpäivä ja joulu ovat tulossa, joten tällainen Oral-B Genius hammasharja voisi olla hyvä lahjaidea nimenomaan isännälle! Miehethän ovat yleensä kiinnostuneempia kaikenmaailman laitteista, joten miksi ei sitten älykkäämmästä hampaidenpesusta!

Minä lähden nyt pesemään hampaitani!

Hauskaa viikkoa kaikille!

Love life

Kiti