Eka kerta sirkuksessa

Hola!

Viime keskiviikkona sain kokea jotain sellaista, mitä en ollut vielä koskaan 38 vuoden aikana kokenut. Pääsin sirkukseen! Kyllä se on hyvä, että on lapsi, pääsee itsekin mukaan jännittäviin paikkoihin. Kesän aikana aiomme suunnata vielä Naantaliinkin ja Muumimaailmaan. Sinnekin ekaa kertaa.

Mutta nyt sirkukseen.

Keskiviikkona Sirkus Finlandia vieraili Lappeenrannassa. Yksi tuttumme, Oskari Jauhiainen on mukana sirkuksessa ja hänen vanhempiensa kautta saimme liput esitykseen. Minun läheisin ensikosketukseni sirkukseen on varmaan vuodelta 2016 Lahden kaupunginteatterista, kun esiinnyin siellä musikaalikonsertissa Cats. Silloin proggiksessa oli mukana sirkustaiteilijoita Lahden ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta. He esittivät kissoja, niin kuin me näyttelijätkin.. He olivat huomattavasti taitavampia kissoja kuin esimerkiksi minä. Yksi kissoista, taitava Karita Tikka taiteili mm. nauhoissa usean metrin korkeudessa. Jukka-Pekka Matero jonglöörasi ja teki akropaattisia temppuja. Lisänä oli monia monia muita taitavia nuoria taiteilijoita. Minä yritin pysyä pystyssä korkokengissäni..

Mutta nyt tähän Sirkus Finlandiaan. En tosiaan oikein osannut odottaa esitykseltä mitään. Toki olin nähnyt joskus muinoin televisiosta sirkusta ja ajattelin siellä olevan nuorallatanssijoita, klovneja ja ehkä joitain eläimiä. No hevonen oli ja muut esiintyjät olivat ihmisiä. Mutta miten taitavia he olivatkaan! Nuoria, lihaksikkaita, loistavia esiintyjiä, taidokkaita ja vaikka mitä! Jotkut tempuista näyttivät mielestäni aika helpoilta, mutta sitten mietin toisen kerran, että taitavuuttahan on myös se, kun temput näyttävät helpoilta. Sitä mikään niistä ei missään nimessä ollut. Suurin osa tempuista oli kyllä sitä tasoa, että älä edes ajattele yrittäväsi niitä..

Olin äitini ja tyttäreni kanssa katsomassa esitystä. Olimme kaikki todella vaikuttuneita, minä ehkä eniten. Jo pelkästään se tunnelma, täysi katsomo, loistavat sirkustaiteilijat ja se kokonaisuus. Täysin sanoin kuvaamatonta. En voi käsittää, miksi en ole ennen ollut sirkuksessa! Tulen varmasti menemään uudestaan!

Tirehtööri kertoi hieman sirkustaiteilijoiden arjesta. Heillä on nyt esim. 45 päivää putkeen esityksiä ilman vapaapäivää. He kiertävät yhteen putkeen nyt seitsemän kuukautta ja sen aikaa kaikki asuvat asuntovaunuissa. Heillä on mukana lapset, mahdollisesti isovanhemmat ja lemmikit. He elävät täysin normaalia elämää renkaiden päällä. Hmmmm. Itse keikkatyötä tehneenä en näe tuota kovin normaalina tai houkuttelevana vaihtoehtona. Toki nuorena tuo on varmasti hauskaa ja mielenkiintoista, mutta vanhemmiten varmaan aika raskasta.

Ja Suomessa ei varmaan montaa sirkusta ole, ja tiedänkin sirkustaiteilijoiden pyrkivän ulkomaille. Cirque Du Soleil on varmaan useimman unelma. Enhän minä tiedä, mutta voisin kuvitella.

Mutta olin vaikuttunut sirkuksesta ja se oli ihan mieletöntä! Vau!

Sirkusteltta
Täysi katsomo
Kohta alkaa!
Ja vau! Keinu korkeuksissa!
Siellä lentää!
Spagaattiin nuoralla korkeuksissa..
Huh!!!

 Sit minä olin ihan et:

Wow!

Oli kyllä mieletön kokemus! Jos et ole vielä koskaan käynyt sirkuksessa, niin mene! Saatat olla yhtä pähkinöinä siellä kuin minäkin :)

Love life,

Kiti