Ex-Salkkarinaiset Suomenlinnassa

Hola!

Kuten varmaan aika moni teistä lukijoista tietääkin, niin olen aikoinani näytellyt Salkkareissa. Salkkariaika oli todella mukavaa, ja parhaana juttuna siitä ajasta on ne ihmiset, joiden kanssa työskentelin, ja joista tuli ystäviä. 

Muutama vuosi sitten järjestimme oman "Ihanat naiset Suokissa" piknikin, johon kutsuimme entisiä Salkkarinaisia ohjelman eri osastoilta. Silloin saimme kokoon upean porukan, ja siitä lähti idea järjestää tänäkin vuonna tapaaminen, jossa voimme muistella menneitä Salkkariaikoja, päivittää nykyiset kuulumiset ja nauttia hyvästä seurasta, ruoasta ja juomasta. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin molemmilla kerroilla idea on lähtenyt Jaana Sivoselta, joka aikoinaan oli meidän näyttelijöiden stailaaja ja puvustaja.

Mutta niin, homma lähti rullaamaan ja fb-kutsuja entisille kollegoille lähti. Valitettavasti kaikki kutsutut eivät päässeet osallistumaan piknikkiin, mutta olihan meitä sentään kuusi: pari näyttelijää, yksi pukusuunnittelija, yksi puvustaja, näyttelijöiden kuljettaja ja yksi käsikirjoittaja. Muutama kutsutuista oli töissä ja osalla oli muuta sovittua menoa. Itse olin odottanut tätä tapaamista jo useamman kuukauden! Ensinnäkin olin nähnyt näitä ihmisiä viimeksi todella kauan aikaa sitten, kahta näistä en ollut nähnyt useampaan vuoteen! Ja toki se, että edellisen kerran olin käynyt missään "liikenteessä", oli siitäkin ajasta kulunut jo yli puolivuotta..

Meille sattui aivan ihana sää tapaamiseen. No, tuli välillä muutama tippa vettä, mutta se ei meitä haitannut. Suomenlinna on miljöönä aivan mieletön, mutta valitettavasti minulla ei ole nyt kuvia sieltä juurikaan muusta kuin meistä ihmisistä.. Ei ollut aikaa lähteä kuvailemaan, kun oli kiire päästä hyvälle paikalle, ottaa eväät esiin, ja päästä juttelemaan.

Siinä sitä mennään! Lautta kohti Suomenlinnaa.
Lokitkin tulivat tervehtimään
Näkymää lautalta Helsingin Kauppatorille kera lokkien

Perille päästyämme suunnistimme jo vakiopiknikpaikallemme toivoen, ettei siellä olisi muita. Edellisenkin kerran saimme olla siellä aivan rauhassa. Ja jes, paikka oli vapaa, vain hanhenp*ska oli löytänyt mestoille! Potkimme enimmät shaisset pois, ja levitimme istuinalusemme.

Näkymä meidän vakiopaikalta
Tanja kipsutti vielä perässä
Jes, porukka kasassa ja aurinkokin paistoi!
Eväiden asettelua. Ja eikö olekin terveellisiä herkkuja?
Just hyvä paikka piknikille! Omassa rauhassa tuulen suojassa :)

Istuskellessamme, rupatellessamme ja syödessämme lipui ohitsemme upea laiva. Kuin suoraan 1800-luvulta! Liekö siellä ollut joitakin näyttelijäkollegoita, tiedä häntä. 

Upea laiva lipui ohitse. Vaatetuksesta päätellen, siellä oli joku esitys menossa.

Useampi tunti kului nopeasti, ja oli aika kerätä kimpsut ja kampsut kasaan, ja suunnata takaisin mantereelle. Takaisintulomatkalla otin muutaman pikaisen kuvan miljööstä. Suomenlinna on todellakin upea paikka, ja tuntuu uskomattomalta, että jotkut saavat asua siellä. Katsokaa nyt tuotakin alla olevaa rakennusta.

Ihana rakennus. Ja siellä oikeasti jotkut saavat asua!
Luonnon vihreys ja historiaa
Upeita rakennuksia toinen toisensa jälkeen.
Siellä häämöttää Tuomiokirkko

Oli niin ihana päivä ja ilta. Ja teki hyvää! Kyllä ne ystävät on <3

Love life

Kiti