Headhunter - Mikä se on? Ja miten toimia, jos headhunter lähestyy sinua?

Heissan!

Nykyään kuulee milloin missäkin termin headhunttaus. Joku on ehkä headhunter, toinen on juuri tullut headhuntatuksi ja kolmas ehkä odottaa, että joku headhunttaisi hänet. Niin, että mitä? Mitä tai mikä tämä headhunter nyt oikein on?

Wikipedia ilmoittaa seuraavaa:

Suorahaku (executive search, headhunting) on sopivien ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään ilman että työpaikasta ilmoitetaan julkisesti. Sopivia ehdokkaita etsitään aktiivisesti esimerkiksi julkisista tiedonlähteistä ja heihin otetaan suoraan yhteyttä sekä tiedustellaan heidän kiinnostustaan kyseiseen tehtävään. Tuleva työnantaja voi esimerkiksi antaa toimeksiannon suorahakuyhtiölle, joka etsii tehtävään pätevät ehdokkaat, haastattelee heidät ja esittelee heistä sopivimmat asiakkaalle. Toimeksiannon teettävä työnantaja tekee kuitenkin itse lopullisen päätöksen siitä, kenet tehtävään valitaan.

Tyypillisesti suorahaussa kartoitetaan (ks. ehdokaskartoitus, eng. desk research) useita kymmeniä, jopa satoja päteviä ehdokkaita. Heistä haastatellaan 10–20 parasta, ja asiakkaalle esitellään 3–7 henkeä. Perinteinen toimeksiantopohjainen suorahaku on yleistynyt rekrytointitapana. Lisäksi yritykset ovat myös alkaneet ottaa suorahaun tekijöitä omaan palvelukseensa etsimään organisaatiolle uusia työntekijöitä. Suorahakua käytetään rekrytointimenetelmänä jo asiantuntijatason positioita täytettäessä, ylemmän johdon osalta se on vielä yleisempää.[1] (Lähde: Wikipedia)

Minäkin olen päässyt tässä, kohta puolen vuoden aikana, tutustumaan headhunttaukseen läheisesti. Aikaisemmin en oikeastaan tiennyt, mitä tämä termi tarkoittaakaan. Tai, kerran minä tapasin yhden headhunterin, ja siinä vähän pääsin jyvälle asiasta. Nyt kuitenkin olen todella ymmärtänyt, mitä headhunter tekee.

Itse koen headhunterin auttavan ihmistä. Vaikka meidän yrityksellämme rakennusliikkeet ovatkin asiakkaitamme, ja palvelemme heitä mahdollisimman hyvin, minä haluan ajatella tätä työtä ihmisläheisemmin - ihminen edellä. Se, että saan auttaa jotain ihmistä joko löytämään työtä tai saavuttamaan urallaan uuden askeleen, on minulle se suurin palkinto. Tavoite onkin saada aikaan ns. Match made in Heaven, jolloin työntekijä pääsisi juuri sellaiseen yritykseen ja tehtävään kuin haluaa, ja näin ollen yritys saisi sellaisen työntekijän palkkalistoilleen, joka todella haluaa olla siellä töissä ja tehdä saamaansa työtä. Eli jokainen voittaa!

Nyt kuitenkin haluan antaa muutaman vinkin niille ihmisille, joita headhunter lähestyy.

  1. Se, että sinua lähestytään uusien työmahdollisuuksien merkeissä, on HYVÄ ASIA. Vaikka et olisi kiinnostunut uusista työmahdollisuuksista juuri sillä hetkellä, vastaa kohteliaasti headhunterille, että ei kiitos. Koskaan ei voi tietää, milloin sinä tarvitsisitkin hänen apuaan.
  2. Jos kiinnostuit yhteydenotosta, ja olet valmis tapaamaan headhunterin, valmistaudu tapaamiseen olemalla avoin. Valmistaudu kertomaan itsestäsi ja toiveistasi urasi suhteen. Vain silloin headhunter voi oikeasti auttaa sinua löytämään sinulle mieleisen työn.
  3. Tapaamisessa ole nöyrä ja kohtelias. Se, että sinut on headhuntattu, ei vielä tarkoita sitä, että olet jo saanut uuden työpaikan. Siinä tapaamisessa vasta tutustutaan ja katsotaan, olisitko sopiva tehtävään ja yritykseen. Tai mahdollisesti, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan sopivaa tehtävää avoinna, sinusta jää hyvä mielikuva, jolloin sopivan tehtävän avautuessa headhunter soittaa sinulle ensimmäisenä.
  4. Rakennusalalla esimerkiksi on nyt todella kova kilpailu, ja palkkapyynnöt ovat nousseet pilviin. Ole siis maltillinen palkkapyyntösi suhteen. Tottakai palkka vaikuttaa siihen, että olisitko edes valmis vaihtamaan työpaikkaa, mutta jos haetun työtehtävän palkkataso on esim. 3000-3500€/kk, älä heitä 4500€ palkkatoivetta. Siinä on jo kynnys, haluaako työtä tarjoava yritys edes tavata sinua.
  5. Valmistele hyvä CV. Jos headhunter tulee tapaamisessa siihen tulokseen, että sinua voisi lähteä esittelemään ko. yrityksille, valmistele hyvä CV. CV:stä tulee käydä ilmi koulutuksesi, työhistoriasi VIIMEISIMMÄSTÄ TYÖSTÄSI ENSIMMÄISEEN, eli ns. takaperoisessa järjestyksessä. Avaa työnkuvaasi jokaisen työnantajan kohdalla. Mitä olet tehnyt, mikä oli tehtävänimikkeesi ja vastuualueesi. CV:t lähetetään aina sille työtä antavan yrityksen päättävälle henkilölle. Tee siis vaikutus jo siinä. Niin, ja lisää oma valokuvasi nimesi viereen.
  6. Jos työnvaihdos ei kuitenkaan ole sinulle nyt ajankohtaista tai saat ehkä omalta työnantajaltasi paremman tarjouksen ja päätät jäädä sinne töihin, mieti, olisiko sinulla joku tuttu, joka ehkä olisi kiitollinen vinkkauksestasi? Ties vaikka joku päivä tulevaisuudessa sinäkin olisit maininnut jollekin olevasi kiinnostunut uusista haasteista, ja joku antaa sinusta vinkin eteenpäin, ja näin pääset itse kohti uusia uraunelmia.
  7. Muista, että ”pää on nyt avattu” headhunterin kanssa, ja voit milloin vain ottaa yhteyttä häneen, jos haluat katsella ympärillesi. Myös headhunter on kiitollinen yhteydenotostasi, ja haluaa auttaa sinut toivomallesi tielle. Rohkeasti vain!

Tässä postauksessa on ehkä vähän oma lehmä ojassa, mutta näin toivoisin headhuntattujen ihmisten toimivan. Ja näin suurin osa toimiikin. Mutta ehkä sinua ei ole vielä headhuntattu, ja mietit, miten silloin kannattaisi toimia, niin tässä on minun vinkkini siihen.

Ja muistakaa, jos headhunter lähestyy sinua, se on hyvä asia. Silloin olet jo jollekin jotain kautta osoittanut ammattitaitosi ja osaamisesi, ja se halutaan myös muualle. SINUT HALUTTAISIIN MYÖS MUUALLE. Ole ylpeä, mutta älä ylpisty.

Love life

Kiti