Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki - Saatat vahingossa sivistyä itsekin

Helsingin Tuomiokirkko

Heissan!

Terveiset sateisesta Helsingistä! Kylmää, märkää ja pimeää tuntuu olevan vähän koko ajan. Iltaisin ulosmeno tytön kanssa tuntuu lähes ylivoimaiselta, ja siksi yritän aina välillä miettiä muita vaihtoehtoja energian purkamiseen kuin vain leikkipuistot.

No, viime viikonloppuna taas yllättäen täällä satoi. Silti oli pakko päästä pois neljän seinän sisältä, ihan vain johonkin. Kysyinkin tytöltä, haluaisiko hän lähteä kaupungille. No tottakai hän halusi. Mietin siinä, että mitäs siellä sitten tekisimme. Otin aina auttavan googlen esiin, ja näpyttelin Lasten kaupunki. Olin nimittäin joskus kuullut sellaisesta. Ja niinpä sieltä löytyikin sivusto Lasten kaupunkiin. Sanoin tytölle, että nyt vaatteet päälle, äiti vie sinut yhteen jännään paikkaan. Tyttö innostui silminnähden, ja vaatteet oikein sujahtivat päälle! Pitäisi ilmeisesti useamminkin keksiä jotain jännää tekemistä, jotta vaatteet menisivät niin helposti päälle..

Mutta niin, Lasten kaupunki sijaitsee Aleksanterinkatu 16, ihan Senaatintorin kupeessa. Lasten kaupunki on osana uutta Helsingin kaupunginmuseota. Lasten kaupungissa pääsee tutustumaan Helsingin historiaan itse kokeillen ja yhdessä puuhaillen. Lapset saavat siis oikeasti koskea tavaroihin, ja kokea itse historian havinaa leikkiessään.

Lasten kaupungissa Helsingin menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen. Lasten kaupunkiin on aina vapaa pääsy.

Siellä pääsee ohjastamaan itse hevoskärryjä
Pääsee ohjaamaan laivaa.
Valmis koulunpenkille.

Ja vitsit, olipa kiva huomata, että minulla on jo aika iso tyttö. Hän totteli kiltisti, jaksoi kävellä ja osasi ja uskalsi leikkiä ilman, että äidin piti koko ajan olla kädessä kiinni. Ihan mahtavaa huomata, että nyt neidolla on ikää ja älyä sen verran, että hänen kanssaan voi tehdä jo jotain tällaistakin. Hän jaksoi keskittyä ja oli kiinnostunut asioista. Hän kyseli mikä mikäkin on, ja miksi. Voi tietenkin miksi. Sitä meillä kysytään nykyään joka päivä ja PAL-JON.

Tyttö: Kukas tuo on? Minä: No se on Tarja Halonen, Suomen ensimmäinen naispresidentti. Tyttö: Ai. Miksi? Minä: Kaikki häntä ennen ja hänen jälkeen on ollut miehiä. Tyttö: Ai. Miksi? Minä: No sanopa se.
Iso nukkekoti oli vapaasti leikittävissä.
Osa esineistä oli onneksi vitriineissä.

Ylemmässä kerroksessa on Helsingin Valitut palat -näyttely.  Näyttelyssä voi vierailla 1950-luvun kodissa tai ihailla yhdeksänkymmentä vuotta vanhaa pienoismallia vuoden 1878 Helsingistä. Sielläkin me kävimme.

Museoselfie
Ja neidillä oli esitys, kun kerran lavakin löytyi.

Tämä näyttely ei ollut neidosta ihan niin mielenkiintoinen kuin Lasten kaupunki, mutta reippaasti hän senkin kulki kanssani läpi. Kaiken kaikkiaan saimme kulutettua tytön kanssa aikaa museossa lähes kaksi tuntia. Museosta löytyy myös kahvila, joten tietysti me yhden mehut ja teet kävimme siellä nauttimassa.

Mutta olipa mukava pari tuntinen. Voin oikeasti suositella sadepäiville lasten kanssa käymistä Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa. Ja sinne oli jopa vapaapääsy!

Kun lähdimme kotia kohti, oli jo pimeää, vaikka kello ei ollutkaan kuin hieman yli 17. Oli jotenkin todella kaunista. Niinpä otin muutaman kuvan syksyisestä Helsingistä. Ensimmäisenä kuvasin Tuomiokirkkoa. Se kuva olikin tässä postauksen alussa. Niin, ja tietysti juuri siinä vaiheessa neito ilmoitti, että hänellä oli hätä numero 2. OMG. Juuri olimme käyneet museossa vessassa, ja nyt museo oli jo kiinni. Ei muuta kuin lähimpään ravintolaan. Ja olipa ihanan näköinen ravintola. Sinne haluan joskus mennä. Ja olivat vielä niin ystävällisiä ja ymmärtäväisiäkin lapsen hädän edessä.. Ja se ravintola oli CHAPTER. Niin trendikkään oloinen paikka. 

Mutta sieltä matka jatkui helpottuneena kotiin :) Vielä parit iltakuvat.

On tämä sateinen, kylmä ja pimeä Helsinki kuitenkin kaunis ja täynnä elämää. Pitää vain osata etsiä aktiviteettia. Ja tämä oli meille ensimmäinen kerta Lasten kaupungissa, mutta ei varmastikaan viimeinen.

Käykäähän muutkin, siellä saattaa vahingossa sivistyä itsekin :)

Love life

Kiti