Herkkuhetkiä kristallikruunun alla

Hola!

Voi Lappeenranta! Taas kerran, vaikka mie voin lähtee pois Karjalast, ei Karjala miust. Minun sydämeni jää aina Lappeenrantaan siellä vieraillessani, ja tulee sitten muutaman päivän jälkeen perässäni tänne Helsinkiin. Nytkin sain nauttia ihanasta ja iloisesta karjalaisesta ilmapiiristä kokonaiset kaksi viikkoa!

Lappeenrannassa kauppakeskus IsoKristiina on minulle ihan vakiopaikka, jossa tulee aina Lappeenrannassa ollessa asioitua. Siellä tulee käytyä ostoksilla, katselemassa ihmisvilinää ja liikkeiden ikkunoita, ostamassa koiran ruokaa, joskus Alkossakin tai ihan vaan tapaamassa ystäviä esimerkiksi kahvikupposen ääressä. Suosikkipaikkani kahvikupposelle ja ystävien tapaamiselle Lappeenrannassa onkin tyylikäs ja avara 145 paikan Cafe Kristiina.

Tästä tulee nyt kuvatäyteinen postaus. Varoitus: saattaa tulla myös nälkä ja jano.

Nytkin joulun ja uuden vuoden aikana Lappeenrannassa ollessani päädyin monesti juuri tähän ihanaan kahvilaan kahville ja lounaalle. Ensinnäkin haluan kannattaa yksityisyrittäjiä ketjujen sijaan, joten siinä on jo yksi syy mennä Cafe Kristiinaan. Toinen, kolmas, neljäs ja sadas syy ovat ne herkulliset ruoat, loistava palvelu ja sellaiset tilat, että jopa rattaiden kanssa mahtuu helposti sisälle. Serkkunikin kanssa kävin siellä kahvittelemassa, ja mukanamme oli kaksi lasta ja kahdet rattaat. Ei minkäänlaista ongelmaa kulkea niiden kanssa kahvilassa tai saada hyvät istumapaikat. 

Avarat käytävät kulkea rattailla ja pyörätuoleilla

Cafe Kristiinan tyylikäs ja moderni sisustus upean kristallilampun alla houkuttelee selvästi muitakin. Kahvilassa istuskellessani huomasin businessmiesten istuvan lounaalla yhdessä pöydässä, rouvaseurueen keskustelevan kahvien ja konjakkilasien ääressä toisessa, nuoret aikuiset hörppivät rennosti kahvia nojatuoleissa ja pari perhettäkin pienten lasten kanssa oli saapunut mehulle, kahville ja joillekin ihanan näköisille herkuille. Itse istuin näköalaterassilla, josta näkee helposti vilkasta katutrafiikkia ja toisaalta taas alakerran käytävän ihmisvilinää. Siellä istuin myös silloin serkkuni ja tyttäreni kanssa, koska tytöstä oli hurjan viihdyttävää seurata autojen ajoa talliin ja pois sieltä, ja näin ollen sain minäkin juotua kahvini kuumana ja keskusteltua serkkuni kanssa suht' rauhassa .Kahvilaan on kaikkien helppo tulla (ja miksei olisi, kun hisseillä pääsee suoraan parkkihallista kahvilaan) ja helppo olla.

Upea ja ihana kristallikruunu jykevän betonipöydän yläpuolella
Istumapaikkoja riittää. Tarjolla on isoa ja rouheaa betonipöytää tai leppoisaa sohvaryhmää.
Korkeampia pöytiäkin löytyy. Ja tuolit ovat laadukkaita ja kauniita Kartellin tuoleja.

No mutta sitten siihen ruokaan ja muuhun tarjottavaan.

Seisoskellessani tiskillä ja miettiessäni mitä sitä niistä kaikista ihanista vaihtoehdoista söisin, huomasin jotain sellaista, mitä en ennen ollut huomannutkaan. Cafe Kristiinasta oli mahdollisuus ostaa myös viinejä! Miten sellainen oli mennyt minulta ihan ohi? Nyt olikin uuden vuoden kunniaksi ihan pakko ottaa yksi pieni pullo kuohuvaa...hupsis! Kysyinkin siinä maksaessa, että miten usein ihmiset ostavat kahvilasta alkoholia, niin kuulemma varsinkin ns. teatterietkoilla ihmiset ostavat viinejä tai kuohareita. Niinpä, aivan! Lappeenrannan kaupunginteatterihan on suoraan kahvilan yläpuolella pari kerrosta ylempänä! Ja kuulemma Cafe Kristiinasta voi varata vaikka bussilastilliselle omat teatterietkot, jolloin lasitettu näköalaterassi varataan ainoastaan tälle porukalle ennen teatteriesityksen alkamista. Ei huono!

Kahvilassa on A-oikeudet
Kippis!

No mutta nyt niihin muihin herkkuihin!

Jaahas, mitäs sitä ottaisi..?

Voi sitä herkkujen määrää! Kaikki oli tuoretta ja raikasta, koska kahvilan omat kokit valmistavat kaiken tarjolla olevan itse. Raaka-aineet ovat tuoreita ja suurimmaksi osaksi kotimaisia, lähiruokaakin käytetään mahdollisuuksien mukaan! Terveellisyys ja ulkonäkö on iso osa ruokailua. Tarjolla on myös gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita, eivätkä vegaanitkaan jää ilman. Tarjolla on siis niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. OMG, oli niiiin vaikea valita. Onneksi minulla oli ystävä mukana, joten otimme kaksi eri lounasruokaa, kaksi erilaista jälkiruokakakkua ja vielä erilaiset kahvit. Sitten niistä annoimme toisillemme maistiaisia, ja näin saimme maistaa useampaa laatua. Loistavaa!

OMG, Lohipocket!
Kanasalaatti
Herrrrrrkkua!

Ja sitten vielä makeita herkkuja..

Lurps!
Toinen lurps!
Lisääääää...

Uusi ja terveellinen elämä näiden makeiden herkkujen kohdalla sai vielä hetken odotella..

Kuulinpa myös, että Cafe Kristiina on tehnyt sopimuksen SaiPan kanssa, joten siellä saattaa nähdä myös SaiPan poikia lounastamassa tai kahvittelemassa. Harmikseni en itse nähnyt (tai sitten en vaan tunnistanut) yhtäkään SaiPan pelaajaa juuri sillä kertaa, mutta ehkä ensi kerralla sitten! Nythän ne ovat jo kaikki tuttuja, kun kävin heille sen Maamme-laulunkin viime viikolla laulamassa :D No joo, vitsi, vitsi!

Ja niin, siis kahvillehan sinne mentiin.

Tässä minun ensimmäinen..
Ja toinen..
Ei sentään enää kolmatta, mutta oli niin hieno kuva, että pakko laittaa tähän :)

Tässä muutama syy, miksi Cafe Kristiina on mielestäni kahvila ylitse muiden. Mitäs sanotte? Joko tuli himo terveellisiin tai vähemmän terveellisiin herkkuihin? Entä noihin kahveihin? Ne oli niiiiin hyviä! Ja kuulkaas, opiskelijat saavat alkoholittomista juomista -15% alennuksen. Niin, ja santsikuppi tavallisesta kahvista on kaikille ilmainen! 

Ja hei, lauantaisin Cafe Kristiinassa on Fiesta-buffet! Saat kasata itse oman fiestasalaattisi tai tortillan, ja maksu otetaan painon mukaan. Täytevaihtoehtojakin on vaikka kuinka! Joku lauantai vielä paukkaan tikkana paikalle!

Fiesta-buffa

Aijaijaicarambaaa!! Maistuis varmaan sullekin! Minulle kyllä maistuu, ja tulee maistumaan heti seuraavallakin Lappeenrannan vierailulla.

Cafe Kristiina ja yrittäjä Piia Säynäjäkangas toivottavat teidät tervetulleiksi herkuttelemaan!

Cafe Kristiinaa minä seuraan facebookissa, ja myös sinä voit seurata tästä, ja sieltä näet aina juuri sen hetken kuumimmat herkut. Instagramissa Cafe Kristiinaa pääset seuraamaan täältä.

Minulla on nyt niiiiiiin nälkä!! Näitä kuvia katsoessa ja makuja muistellessa herahtaa vesi välittömästi kielelle. Käykää minun puolestani nyt nautiskelemassa Cafe Kristiinan herkkuja! Kunhan vaan Lappeenranta seuraavan kerran minua taas kutsuu, niin enköhän minäkin ole siellä joitain herkkuja nauttimassa.

Ihanaa päivää kaikille!

Love life

Kiti

Ps. Kiitos kuvista Hanna!