Hylje se on!

Ei vitsit! Tämä on ihan pakko jakaa teillekin! Nimittäin eilen näin oikean hylkeen ja ihan luonnonvaraisen sellaisen, ja ihan kotimme lähellä! En voinut uskoa, kun leikkipuistoon mennessämme kuulimme, että ihan siinä lähellä on nähty hylje. Tokihan tiedän, että Itämeressä on hylkeitä, mutta että sellainen tulisi patsastelemaan Helsingin kantakaupungin asutuksen lähelle. Toki se oli meressä, mutta ihan kerrostalojen vieressä. Ei siinä auttanut tietenkään muu kuin lähteä katsomaan, että onko siellä meressä todella hylje.

Päästyämme tytön kanssa meren äärelle, näimme melkein heti, kun tumma kaljun näköinen pää nousi vedestä. En ollut uskoa silmiäni. Se oli hylje! Toisaalta se näytti hieman koiralta (mustalta labbikselta), joten pieni epävarmuus nousi mieleeni. Ja kohta se sukelsi. Se oli sukelluksissa useamman minuutin, ennen kuin nousi taas pintaan, lähes samasta paikasta. Sitten se nousi hieman ylemmäs merestä, ja näin sen virtaviivaisen selän ja pään. Juu, ei se ollut koira. Se oli oikeasti hylje!

Otin kännykkäni esiin, ja harmittelin, että nyt en sitten ollut ottanut kameraani mukaan. Otin pari kuvaa hylkeestä kännykälläni, mutta ei ne kuvat kenellekään todista, että siellä olisi ollut hylje. Mutta onneksi siellä oli muitakin ihmisiä ihmettelemässä tätä luontokappaletta, joten kyllä se oli hylje. Todistajia riittää.

Minun oli jopa soitettava äidilleni. Olin niin hämmentynyt tästä. Ja niin oli äitinikin. 

On se siellä, ihan oikeasti! Tuo tumma piste tuossa vedessä on hylkeen pää! Joo, ette tietenkään usko...

Mutta on se näin kaupunkilaisena todella jännä ja jopa uskomatonta nähdä tuollainen luontokappale ja ihan livenä omassa ympäristössään. Vaikkakin sen ilmestymispaikka oli nyt hieman erikoinen. Mutta voitte uskoa, että jatkossa aion tarkkailla merta ihan eri silmällä, kuin tähän asti. Ei voi tietää, jos vaikka toistekin tämä "Herra Nestori Miikkulainen" tulisi meitä tervehtimään.

Love life

Kiti

Kuva netistä Tallink Megastarin sivulta.