Hyvää naistenpäivää

Heip!

Tänään on 8.3., kansainvälinen naistenpäivä. Perinteiden mukaan naistenpäivänä miehet kunnioittavat ja muistavat vaimojaan, äitejään, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia lahjoilla ja kukilla. Olen minäkin jonain vuonna kukkia ja suklaata saanut, mutta en itse oikein osaa naistenpäivää juhlistaa. Toki se on kivaa, kun muistetaan. Tänään esimerkiksi töissä työpaikkamme kaikille naisille oli ostettu ruusut. Olihan se kivaa.

Mitä naistenpäivä minulle merkitsee? No ei ainakaan lahjoja ja kukkia, vaikka ne kivoja onkin. Se mitä toivoisin naistenpäivän kaikille merkitsevän, olisi se, että naisia todella kunnioitettaisiin, ja tarkistettaisiin, että niin olisi joka päivä. Palkkataso olisi sama kuin miehillä, eikä naisen euro olisi vähemmän, lapsiavioliitot kiellettäisiin, naisten ympärileikkaukset kiellettäisiin, naisen annettaisiin opiskella ja tehdä töitä ja nainen saisi kulkea rauhassa ulkona tuntematta turvattomuutta. 

Tiedän, ajattelen nyt muutakin kuin ovien avaamista ja lahjoja. Suomessa meillä on asiat aika hyvin, mutta edelleen parantamisen varaa on. Mutta se, että kansainvälisesti ajateltaisiin naisten ansaitsevan samat edut ja oikeudet kuin miesten, olisi mielestäni todellista naistenpäivää. Ja sitähän sillä tietääkseni tavoitellaan.

Näin naistenpäiväniltana voin vain itse olla kiitollinen, että itselläni naisena on asiat hyvin. Ja itseasiassa naisena olo on oikein mukavaa! 

Toivotankin kaikille naisihmisille oikein ihanaa naistenpäivää!

Love life

Kiti