Hyvinvoiva äiti

Hellou!

Oletteko kuulleet sanonnan, että kun äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin? Minä joskus olen, ja olen pyrkinytkin pitämään huolta itsestäni. En vain pelkästään ulkoisesti, vaan myös sisäisesti. Esimerkiksi tämä blogi on yksi sellainen asia, joka saa minut voimaan hyvin. Myös ulkoilu, hyvä ruoka, ystävät, työ ja musiikki ovat sellaisia asioita, jotka auttavat minua jaksamaan ja voimaan paremmin.

Monet äidit tuntevat helposti syyllisyyttä siitä, että kaipaavat sitä omaa aikaa, niin minäkin aluksi tunsin. Niin ei pitäisi olla. En tietenkään tarkoita sitä, että lapsi sysätään muille hoidettavaksi, jotta voi itse tehdä kaikkea kivaa, vaan sitä, että jotta jaksaisi paremmin kotona, on hyvä löytää viikossa edes muutama tunti sitä omaa aikaa, jolloin ei ole kiinni lapsessa. Se voi olla vaikka salilla käynti, ystävien kanssa kahvittelua, lenkki raikkaassa talvisäässä tai sitten vaikka hetki olla ihan vaan omien ajatusten kanssa.

Äidit ovat monesti toistensa pahimpia arvostelijoita. En edes halua liittyä mihinkään netin Äitylit tai vauvaryhmiin, koska kuulemani mukaan, teet niin tai näin, teet varmasti väärin. Nyt ovat kaksi tehonaista ja äitiä järjestäneet tapahtuman, joka on vastaisku "äitien taisteluille".Minuakin pyydettiin mukaan tapahtumaan, jossa painotetaan sitä, että yksi tapa ei ole parempi kuin toinen, vaan tarkoitus on kannustaa muita äitejä niin harrastustensa, työnsä, yrittämisen, oman ajan tai sitten vaan sen oman näkemyksensä kanssa. Olin oitis mukana! Juuri tätä me äidit tarvitsemme! Toistemme tukea ja apua! Ideoita toisilta ja kannustusta oman elämän kanssa! Nämä tehonaiset ovat Monna ja Emma. Kiitos jo nyt, että pyysitte minut mukaan!

Tapahtumassa puhutaan myös raskauden jälkeisestä liikunnasta ja annetaan vinkkejä, kuinka sitä omaa oloa voi parantaa, ja millainen liikunta sopii mihinkin hetkeen. Paikalla on alan ammattilaisia kertomassa näistä asioista. Lisäksi myös itse pääset osallistumaan treeniin. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan tapahtumaan, voit ilmoittautua pt.monna@gmail.com. Tapahtuma järjestetään Helsingissä Lavli living roomissa, ja mukaan pääsee 20 äitiä. Osallistumismaksu on 49€. Lue lisää täältä.

Pääset sitten osallistumaan tai et, tämä on mielestäni sellainen asia, josta pitää voida puhua. Me olemme erilaisia, ja toimintatapamme ovat erilaisia. Se ei silti tarkoita sitä, että sinun tapasi olisi ainoa oikea tapa toimia. Meidän pitäisi joka päivä kannustaa ja auttaa toisia äitejä. Ei vertailtaisi siitä kuka on kaikista väsynein tai kenellä on raskainta, vaan jokaisen väsymys ja ongelmat ovat juuri niin raskaita (tai kevyitä) kuin itsestä sillä hetkellä tuntuu. Autetaan, tuetaan ja kannustetaan, niin sillä pääsemme varmasti pidemmälle, kuin toisia alentamalla.

Tavallaan tämä sopii päivän teemaankin, eli hyvää ystävänpäivää kaikille! Ihanaa, että olette, rakkaat, tukemassa, auttamassa ja kannustamassa minua elämässäni. Ja kiitos kun luette blogiani! <3

Love life

Kiti