Ihana joulu! Paitsi se meidän Molly...

Heissan!

Joulu on ohitse ja uutta vuotta aletaan odotella. Meillä oli ihana joulu ja kaikki meni melkein niin kuin oli toivottukin. Ja ihanaa, Lappeenrannassa oli valkea joulu! Kyllä se vaan tekee joulusta vielä enemmän joulun tuntuisen, vaikka sydämestähän se joulun tuntu tulee.

Taaaaaas vaalkeeaataaa jooooouluuaaaa!

Joulukuusi koristeltiin tytön kanssa aatonaattona. Ja oikein hienohan siitä tuli. 

Aattona kävimme hautausmailla aamupäivästä. Vaikka olikin valoisaa, oli siinä se oma harras tunnelmansa. Jouluruokiakin on syöty jo useampana päivänä, ja kyllä ne vihdoin alkaa jo loppuakin. Aattona kävimme syömässä anopin luona. Ruokailun jälkeen siirryimme vanhempieni luokse, jossa jo veljeni perheineen oli meitä odottamassa. Ja sitten alkoikin sen tärkeimmän vieraan odottaminen! Eikä mennyt kauankaan, kun joku jo kolkutteli ovella. Joulupukki! Lauloimme tietysti Joulupukkilaulun. Äitini oli tulostanut sanat, kun emme koskaan niitä muista, paitsi sen ensimmäisen säkeistön. Noh, ei se ihan mallikkaasti mennyt vieläkään, mutta loppuun asti pääsimme. Tyttärenikin uskaltautui laulamaan pukille Joulupuu on rakennettu. Se oli kyllä ihanaa, melkein tuli tippa linssiin..

Kasa paketteja tullut tytölle ja valmiina hakemaan lisää..
Pukilla oli pussit täynnä - lahjoja.

Joulupukki oli oikein hyvä ja hauska. Hän aloitti vierailunsa sanomalla, että "Pukilla onkin täydet pussit" ja lopetti "Nyt on pukin kassit tyhjät, niin voikin jatkaa matkaa". Aikuisväkeä hieman hymyilytti.. :)

Niin, ja sitten se meidän Molly.. Kun me olimme anopin luona syömässä ja vanhempani haudoilla käymässä, oli meidän Mollymme yksin vanhempieni kotona. Vanhempieni tullessa kotiin, huomasivat he melkoista sotkua eteisessä. Hetken aikaa ihmeteltyään, löytyi iso paketti Toffifeita revittynä ja tyhjennettynä. Siinä meni sitten ystävälleni Jonnalle tarkoitettu Toffifeepaketti parempiin suihin. Molly oli pöydältä ottanut muovipussin, repinyt sen palasiksi ja avannut täysin avaamattoman karkkirasian ja vetänyt kaikki napaansa! Siinä oli n 375g makeisia! No, siinä sitten jännitettiin, että kestääkö koira ja sen vatsa. No onneksi molemmat kesti.

Revitty Toffifeerasia
Siinä. Oli saanut koira tehdä töitä karkkiensa eteen. Ja anteeksi susihuono kuva. Äitini lähetti tämän, ja kuva on selvästi hieman tärähtänyt..

Illalla lähdin äitini kanssa Lappeenrannan kirkkoon jouluyön messuun. Isäni jäi koiran ja tytön kanssa nukkumaan. Messu oli kaunis ja porukkaa oli paljon. Yllättävän paljon nuoria! Minua kyllä väsytti ihan kamalasti, mutta sinnittelin loppuun asti. Enhän minä jaksa valvoa enää nykyään yli puoleen yöhön!

Lappeenrannan kirkko
Olimme paikalla ensimmäisten joukossa.

Päästyämme takaisin vanhemmilleni siinä 00.40, huomasin taas kamalasti roskia lattialla. Nyt se koira oli sitten repinyt parit lahjakassit! Etsinyt ilmeisesti syötävää. Ei sitä nälässä pidetä, vaikka siltä ehkä jo vaikuttaa. Hajalle se oli saanut lahjakassien lisäksi yhden uuden lakanapaketin. Ja tajusimmepa sen myös saaneen ruokapöydältä korin, jossa oli saaristolaislepää, pasteijoita ja ruisleipää pusseissa. Ei ollut enää leipiä eikä pasteijoita jäljellä. Repaleiset pussit löytyi kyllä. Noh, josko sitten oli vatsa täynnä..Murrrr!

Tätä Mollyn ruokailuepisodia lukuunottamatta oli oikein onnistunut joulu. Yhdessäoloa läheisten kanssa, syömistä ja rauhoittumista.

Ai mää vai...?

Toivottavasti teilläkin oli mukava joulu.

Kiitos kuvasta Leena S. :) Lainasin!

Kiti

Ps. Se minun kamerani on edelleen Kotkassa, joten pahoittelut kuvien järkyttävän huonosta laadusta..