Influenssarokotus nenän kautta

Hola!

Taas on se aika vuodesta (tai ehkä ne on ne kaikki muut ajat paitsi kesä) kun kaikki maailman pöpöt lentelee ilmassa, ja lähes jokainen on sairastunut jos jonkinlaiseen flunssaan. Räkäisiä olemme olleet tytön kanssa täälläkin, mutta influenssalta ajattelimme välttyä tänäkin vuonna. Olemme siis jo viime vuonna käyneet ottamassa rokotteet influenssaa vastaan.

Aijaijai!

Monet ovat varmasti influenssarokotuksista sitä mieltä, että ei kannata ottaa. Turhia rokotuksia! Tai ehkä syitä on muitakin, jokainen tehkööt tyylillään. Mutta minä ja tyttö otimme. Jo silloin pari vuotta sitten kun tyttö oli vasta syntynyt, otin itselleni rokotuksen, jotta pikkuinenkin voisi paremmin välttyä influenssalta, se kun voi niin pienelle tullessaan olla todella vaarallinen.

Mutta se, miksi nyt asiasta ajattelin kirjoittaa, oli se, että tyttöä ei tarvinnut rokottaa ollenkaan, vaan hän sai "rokotteen" nenän kautta sumutteena! Aivan mahtavaa! Ei itkua, pelkoa, kipua, ei mahdollista rokotuksen jälkeistä kuumeilua, ei mitään! Terveydenhotaja sanoi tällaisen nenäsumuterokotuksen olleen käytössä ykstityisellä puolella jo muutaman vuoden, mutta koska se on niin kallista, se on vasta nyt tullut myös julkiselle puolelle. Ja ikärajana taitaa olla tuo 2-vuotta, mikä meillä on juuri saavutettu. Tai siis minähän jouduin ihan piikitettäväksi, mutta kestin sen kuin nainen! Eikä tullut edes kuumetta, jess!

Oletko sinä ottanut influenssarokotteen? Oletko sinä kuullut aikaisemmin tällaisesta nenäsumuterokotuksesta?

Pysykäähän terveinä!

Love life

Kiti