Ja taas juoksu kulkee - uudet juoksukengät

Heissan,

Ja taas on aika kirjoittaa uudesta harrastuksestani, eli juoksusta Ehdin jo aikaisemmin mainita, että tämä harrastus ei suinkaan ole ilmainen, ja taas se tuli todistettua. Ostin nimittäin juoksukengät. Ja se oli oma prosessinsa se.

Uudet juoksukengät todella oli minulle tarpeen. Ehdin vanhoilla littanoilla lenkkareillani juosta ja kävellä kuitenkin heinäkuun alkupuolesta asti, ja ne olivat samat lenkkarit, jotka minulla oli ollut käytössä jo vuodesta 2016. Eli ei ihan bränikät. Enkä heti alkuun heinäkuussa viitsinyt mennä juoksukenkiä ostamaan, koska epäilin hieman tämän juoksu-/lenkkeilyharrastukseni hiipumista jo ennen syyskuuta. Toisin kuitenkin kävi ja siitä olen aika tosi ylpeä!

Mutta niin, ensin painelin yhteen urheiluliikkeeseen etsimään kenkiä. Siellä oli juoksukenkiä hyllyllinen jos toinenkin ja mietin niistä sitten, mikä olisi minulle sopivin. En osannut päättää. Minulle oli suositeltu aikaisemmin jo New Balance merkkisiä juoksukenkiä, ja niitä ei siellä ensimmäisessä liikkeessä ollut. Ihmettelin ja kysyin myyjältä, mikä voisi olla se minun käyttötarkoitukseeni paras ja onko jotain alennuskenkiä jne, mutta en saanut edes sovitettua ainoatakaan paria. Niinpä lähdin pois myymälästä. Mutta ostin minä tyttärelleni sieltä kumisaappaat. Saipa edes joku jotakin. No joo, ajattelin kokeilla joku toinen päivä uudestaan. Olin sitä mieltä, että tarvitsin ehdottomasti jonkun asiasta ymmärtävän ystävän mukaani kenkäostoksille.

Pari päivää myöhemmin menin uudestaan toiseen urheiluliikkeeseen etsimään juoksukenkiä. Nyt mukanani oli työkaverini, jonka myös olen saanut innostumaan lenkkeilystä. Myymälässä oli myös todella asiantunteva myyjä ja hän keskittyi vain meihin. Pääsin tekemään myös ilmaisen jalka-analyysin, joka kertoi tarvitsisinko jotain eritystä tukea jalalleni yms. Mutta olinkin jalkojeni osalta normaali. Todistetusti normaali nilkoista alaspäin!

Sitten niitä kenkiä katsomaan. Kokeilin eri merkkejä ja eri näköisiä juoksukenkiä, kävelin niillä ja mietin minun käyttötarkoitukseeni parasta. Lopulta päädyin New Balance W Zantev4 running -juoksukenkään. Ne tuntuivat jalassa parhailta, sopivat jalalleni, sopivat asfaltilla juoksuun jne. Ja ovathan ne kauniitkin. Hinta oli kampanjahinta ja ne maksoivat 129 €.

Yllättäen ihanat pinkit!
Siinä!

Ja juoksukertojen jälkeen voin sanoa tehneeni hyvän hankinnan. Kengät ovat jalassa aivan todella hyvät ja niillä pääsee aika kovaa! Tai noh, kunhan kunto kasvaa lisää, eivät kengät ainakaan ole vauhdin esteenä.

Ei kun juoksemaan!

Love life,

Kiti