Jouluideoita kotiin ja pukinkonttiin

Hohhohhoo!

Joulukuu!! Nyt se on! Miten aika voikin mennä näin hurjaa vauhtia? Juurihan oli juhannus!  Nyt jo joululaulut raikaa, kynttilät luovat tunnelmaa, jouluvalot loistavat pimeydessä, vastaleivotun piparin tuoksu kulkeutuu sieraimiin...Ai että minä tykkään tästä ajasta! Joko te olette laittaneet joulua kotiin? Minä olen muutamat tontut ottanut kaappien kätköistä istumaan hyllyille, peilin päälle laittanut jouluvalot ja tytön huoneesta löytyy jouluinen sydänvalo ikkunasta. Minä haluan rakentaa kotiin joulun tunnelmaa. Haluan näyttää lapselleni, että joulussa on ihan oma taikansa. 

Vaikka tärkeintä joulussa onkin mielestäni se yhdessä olo ja syöminen, on kodin koristeleminen ja lahjojen antaminen läheisille ja tärkeille ihmisille iso osa joulua.

Oletko sinä jo aloittanut joulupukin auttamisen lahjojen hankinnassa? Minä olen. Ja nyt ajattelin auttaa teitäkin sekä auttamaan joulupukkia että löytämään kauniita joulukoristeita kotiin. Minulla on nytkin aivan hurja määrä joululahjaideoita mielessä, sekä kuvia ihanista koristeista, joista tekin voitte inspiroitua.

Joulua kotiin!

Nämä ideat sain vieraillessani Lappeenrannan Sokoksella Kauppakeskus IsoKristiinassa viikko sitten. Lappeenrannan Sokos on avautunut siellä vasta tänä syksynä, enkä ollut vielä ehtinyt käydä siellä kertaakaan. Halusin siis lähteä tutustumaan Sokoksen valikoimaan.

Myymälään astuessani silmäilin ympärilleni. Ihanan avaraa ja selkeää. Koska ajatuksissani oli tutkailla koko myymälän valikoimaa lahjojen suhteen aina kummilapsiani, veljeäni ja anoppiakin ajatellen, päätin aloittaa myymälän perältä ja suunnata takaisin kohti sisääntuloa. Sillä tavalla saisin kaikkein kattavimman näkemyksen valikoimasta.

Perälle suunnistaessani näin jotain ihanaa! Siellä oli selkeästi suosikkiosastoni! En tiennytkään, että Lappeenrannan Sokoksella on myös kodin osasto! Ja vielä niin kaunis ja laaja! Silmäni näkivät siellä Marimekkoa, Pentikiä, Iittalaa, ihania joulukoristeita ja vaikka mitä! Kaikki samassa paikassa, lähekkäin ja sovussa.

Niin, ja tämä postaus tulee sitten sisältämään paljon kuvia!

Kaikkea ihanaa!
Luontoa kotiin
Pentik
Pentikin suloinen setti perheen pienemmille.
Ihanat ja suositut maustetut Pentikin kahvit
Niin paljon kaikkea kaunista

 Silmäni suorastaan ahmivat sitä kauneutta, jota näin. Kimaltavaa, modernia, romanttista, luonnonläheistä, prameaa, upeaa...Sanokaa vaan mitä! Ja värimaailmaa varmasti jokaiseen makuun. Joulunpunainen pitää pintansa joka joulu, mutta myös mustavalkoinen, harmaa, vihreä, hopea ja kulta nousi esiin.

Ja mitä silmäni sitten näkevät? Tämän hetken suosikkiastioitani: Iittalan Kastehelmeä ja Taikaa! Ja iki-ihania muumeja. Niistä pitävät niin lapset kuin aikuisetkin. Ihaillessani astiaosastoa, mieleeni tuli, että moni valmistuva ylioppilas tai lapsuudenkodista poismuuttoa suunnitteleva nuori varmasti arvostaisi astialahjoja. Itse ainakin pyysin silloin, noin pari vuotta sitten, (okei, lähes 20 vuotta sitten) Arabian Teemaa ja Iittalan Verna laseja lahjaksi omaan kotiin. Nyt listallani olisi ehdottomasti Kastehelmi ja mustavalkoinen Taika-astiasto.

Ihanat Kastehelmet
Marimekkoa
Taika-astiasto
Muumeja
Lasten suloinen astiasetti

Kodin osastolta löytyi joulukoristeiden, astioiden ja ihanien sisustustuotteiden lisäksi myös lahjaideoita ruoanlaittoa rakastaville. Näin hyllyllisen Nicolas Vahén tuotteita. Tanskalaisen Nicolas Vahén tuotevalikoima koostuu laadukkaista ja herkullisista ruoka- ja keittiötuotteista. Valikoimasta löytyy mm. laadukkaat oliiviöljyt, suklaat, kahvit ja teet, kätevät maustesekoitukset ja paljon muuta. Laadukkuuden lisäksi tuotteet ovat kauniita jo sellaisenaan. Helppo kerätä jollekin vaikka korillinen herkkuja lahjaksi.

Okei, okei, Sokokselta löytyy paljon muutakin. Minä nyt vaan jämähdin tuonne kodin osastolle, koska siellä oli vaan kaikkea niiiiin ihanaa! Kuten kuvista itsekin näitte. 

Joulu ei olisi joulu ilman pehmeitä paketteja. Ja mikäpä sen helpompaa ja varmempaa, kuin ostaa laadukkaita aluskerrastoja, yöpukuja, sukkia tms. Miesten puolelta löytyi klassista Clavin Kleinea ja humoristisempaan makuun vaikka Happy Sockseja. Mielestäni mies, joka joutuu (saa) pukeutua työssään pukuun, saa helposti näytettyä omaa humoristista puoltaan laittamalla hauskat ja värikkäät sukat jalkaan. Sieltä ne sitten lahkeen ja kengän välistä pilkottavat ja ilahduttavat kanssaihmisiä.

Iloiset sukat ja pöljä ilme :D
Calvin Kleinea valmiissa paketissa.

Naisille löytyy myös ihania pehmeitä yöasuja, kylpytakkeja ja neuleita. Silti yksi pintansa pitävä lahjaidea toimii aina: pehmoiset ja lämpimät tossut tai sukat. Mieti nyt, että saat jouluaattoiltana vetäistä yllesi ihanan pehmeän pyjaman, pehmoiset ja lämpöiset tossut, ottaa suklaarasian ja lasin punaviiniä, kynttilät palamaan ja uusi kirja käteen. Minulle ainakin toimisi. Se jouluillan rauha ja hiljaisuus, oma aika, pehmeys ja lämpö ympärillä...Oih ja voih!

Pehmeät paketit
Tossua toisen eteen..
Tämä kashmirneuletakki lähti minun matkaani..

Jatkaessani kierrosta kohti kosmetiikkaosastoa, näin jälleen jotain minun makuuni olevaa. Yksi lempiväreistäni on pinkki, ja laukkuja rakastavana naisena silmäni osuivat ihanaan vaaleanpunaiseen Guessin laukkuun ja lompakkoon. Ja yllätyksekseni ne eivät olleet ollenkaan perinteisen Guessin näköisiä. Niissä ei ollut suuria solkia tai koristeita, vaan ne olivat selkeät ja kauniit ja enemmän minun tyyliseni. Voi apua, löytäisin näköjään itselleni vaikka mitä!

Katsokaa nyt kuinka ihanat!

No niin, ajatukset taas muiden lahjoihin. Kosmetiikkaosasto auttaa nopeaa ja helppoa ostosten tekoa suosivaa ihmistä. Kauniit voiteet ja tuoksut on jo valmiiksi pakattu lahjapakkauksiin.

Naisille..

Miesten tuoksuhylly on laaja ja laadukas. Sieltä bongasin sekä Hugo Bossia, Yves Saint Laurentia kuin Marco Poloakin Hyvä ja laadukas deodorantti tulee varmasti käyttöön.

Koko takaseinäkin täynnä miesten tuoksuja
Sporttisille herroille
Ja vähän hienostuneempaa

Ja jos ei vielä näistä mikään idea oikein ottanut tuulta alleen, on lahjakortti takuuvarma lahja. Se ei ehkä ole niin kovin persoonallinen, mutta se on varma. Sillä lahjan saaja voi itse käydä valitsemassa itselleen parhaan lahjan. Oli se sitten vuorisuola, kauluspaita, hame tai vaikka uudet kengät. 

Lahjakortti on varma valinta

Itse pidän siitä helppoudesta, että useat erilaiset laadukkaat tavarat, kuten Marimekko ja Pentik, saa samasta liikkeestä. Siinä saa helposti verrattua tuotteita ja mietittyä lahjat eri ihmisille yhdeltä istumalta Ja kaiken lisäksi saa vielä bonukset omaan pussiin.

Jos et siis vielä ole saanut joululahjaostoksia hoidettua loppuun asti, suosittelen pistäytymistä Lappeenrannan Sokos tavaratalossa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Ja olkaahan kuulolla, lisää joululahjaideoita on tulossa!

Love life

Kiti