Juokseminenko muka ilmainen harrastus?!

Heissan!

Oletteko koskaan kuulleet, että kun joku sanoo, että ei ole varaa käydä kuntosalilla tai jumpissa, kun liikuntakeskuksissa on niin korkeat kuukausimaksut, niin joku toinen siihen tokaisee sitten, että "käy lenkillä, se ei maksa mitään"? Minulle ainakin aikoinaan on sanottu näin monesti ja olenpa tietämättömyyttäni tainnut joskus itsekin samaisen lauseen jollekin tokaista.

Tässä lenkkeilyinnostuksessani olen huomannut lenkkeilyn olevan kaikkea muuta kuin ilmaista. Joo, toki lenkkeilyn voi helposti aloittaa "ilmaiseksi", eli laitat jalkaasi ne jo useamman vuoden palvelleet lenkkarit, jotkut ihan hyvät urheiluliivit ja kaivat kaapistasi jotkut lenkkihousuiksi mielletyt pöksyt ja lähdet lenkille. Kyllä siinä lähes ilmaiseksi pääsee lenkille.

Kuitenkin olen itsestäni huomannut, että nälkä kasvaa syödessä. En ole mikään "välineurheilija" tai että kaiken pitäisi matchata keskenään yhteen, vaan enemmänkin haluan saada itsestäni tehoja enemmän irti ja samalla toivoisin sen tuntuvan edes jotenkin mukavalta. Tässä sitten tuleekin esiin se lenkkeilyn hinta.

Olen toistaiseksi ostanut yhdet uudet urheilurintsikat, juoksuvyön ja pitkähihaisen treenipaidan juoksuharrastustani ajatellen. Olen siis selvinnyt n 75 eurolla. Nyt kuitenkin tarvitsisin ihan oikeasti paremmat juoksukengät, jotka tukisivat jalkaani paremmin ja silloin myös juokseminen tuntuisi mukavammalta ja helpommalta. Ja koska lenkillä käydään useammin kuin kerran viikossa, olisi treenivaatteita hyvä olla useammat. Lisäksi syksyä ja viileämpiä ilmoja kun lähestytään, olisi hyvä olla juoksutakki. Ja jotta voisin saada omasta juoksustani ja suorituksestani vielä enemmän irti, olisi hyvä olla esimerkiksi sykevyö. Toisaalta olen itse haaveillut Suunto Fitness 3 Gold kellosta, joka mittaa sykkeen suoraan ranteesta. Se myös ymmärtääkseni keskustelee Sport Trackerin kanssa. Tai jotain tekemistä niillä on keskenään. Vissiinkin. 

Tuon kellon tarkoitus olisi minun motivoiminen liikkumaan entisestään. En edes tiedä mitä kaikkea tuo kello voi treenistä kertoa, mutta se paitsi mittaa sykkeen ja matkan, se myös mittaa unen laatua jne. Kokisin sen itselleni erittäin motivoivana laitteena. Ja lisäksi se on äärimmäisen kaunis kello :) Tästä voit käydä katsomassa lisää kyseisestä ihanuudesta.

Suunto Fitness 3 Gold <3

Mutta tässä nyt alkuun tätä "ilmaista harrastusta". Ja mitä minulta vielä jäi miettimättä? Jokin heijastinliivi, juoksukengät talvelle, lämmin, mutta kosteutta poistava kerrasto? En edes tiedä, millaisia juoksukamoja talvella käytetään. En todellakaan ole kaikkea tarvittavaa (mitä haluan) ostamassa kerralla ja heti, vaan toki kuuntelen itseäni, miten minun juoksutreenini kehittyvät, mitä minulle suositellaan ja mitä ilman pärjään vallan mainiosti.

Mutta että ilmainen harrastus, paskat sanon minä. Mutta nyt kun olen saanut kiinni lenkkeilystä ja juoksemisen ilosta, haluan kehittyä siinä enemmän. Siihen tarvitaan toimivat varusteet. Pikkuhiljaa hommailen niitä sitten.

Tämä treenipaita on ostettu Lidlistä joskus vuonna miekka ja kirves.

Tuleeko teille mieleen jotain, mitä juoksijan täytyy ehdottomasti ottaa huomioon varusteissaan? Otan kaikki vinkit kiitollisena vastaan :)

Liikkumisen iloa ilmaiseksi, halvalla tai kalliilla!

Love life

Kiti