Juoksu ja aivojen tuuletus

Heissan,

Olen selvästi saavuttanut juoksuharrastuksessani seuraavan pisteen. Tai oikeastaan kaksi pistettä. Ensimmäinen on se, että alan oikeasti kaivata lenkille, jos en ole muutamaan päivään sinne päässyt. Vaikka olisin todella väsynyt, on ehdottomasti päästävä juoksemaan. Vau, enpä olisi uskonut koskaan sanovani näin..!

Toinen piste on se, että minulle todella tulee hyvä olo juostessa. Varsinkin tänään se teki erityisen hyvää. Töissä on ollut paljon asioita, jotka pyörivät päässäni ja kuormittavat aivojani, ja yritän päästä ajatuksissani johonkin lopputulemaan. Yritän pysyä positiivisena ja löytää aina ne asioiden valoista puolet, mutta toisinaan se on hankalaa. Tänään oli todella sellainen olo, että pitää päästä lenkille tuulettamaan aivoja ja ajatuksia.

Olin todella väsynytkin kotiin tullessani. Pikaisesti ruokaa perheelle ja hetken huili sohvalla. Taisin jopa nukahtaa. Mutta sitten nousin ylös, vaihdoin vaatteet, annoin pikkuneidille halit ja hävisin rappukäytävään. (Ja tähän väliin huomio, että lapseni ei jäänyt yksin kotiin). Laitoin Sports trackerin ja sykevyön päälle ja lähdin askeltamaan. Kevyesti ja rauhallisesti. Ajatuksena juosta sen aikaa kun tuntuu hyvältä. Meni kilometri, toinen ja kolmaskin ja vielä lisää. Jaksoin hyvin ja se tuntui hyvältä. Samalla sain pohtia syntyjä syviä, miettiä asioita sekä itseäni. Juoksin lopulta 6,52 km lähes 48 minuuttiin.

Kotiin päästyäni olin huomattavasti energisempi. Pikasuihku ja sitten tytön kanssa leikkipusitoon. Vielä ulkonakin lapsen kanssa leikkiessä tuntui lenkin vaikutukset. Ajatukseni olivat selkiytyneet, päässäni oli uusia ajatuksia, olin tehnyt päätöksiä ja päätin pysyä niissä. Kyllä, se oli paras juoksulenkki tähän mennessä myös pään sisäisesti.

Nyt voin siis puhtaalla sydämellä ja vilpittömästi sanoa, että minä pidän juoksemisesta. Tai ainakin siitä tunteestä, joka tulee kun saa tuuletettua aivoja ja jäsenneltyä ajatuksia. Juoksu siis kehittää paitsi kuntoa, niin myös aivoja. Ainakin tänään luisti niin juoksu kuin ajatuskin :)

Love life,

Kiti