Ja näin meikkaa Kiti, ja Kiti meikkaa näin...

Hihhei!

Starboxin bloggaajatapaamisessa kesäkuun alussa vakuutin muille bloggareille, että minulta ei sitten koskaan tulla saamaan yhtään ainutta postausta liittyen kauneuteen, muotiin tai sisustukseen. Ne asiat eivät ole ollenkaan minun juttuni. Tulen muodissa aina vähintään vuoden jälessä, käytän aina samoja vakiotuotteita naamassani, ja sisustelen kotiani fiiliksen mukaan, mutta eniten sitä sisustaa Mollyn karvat ja Töhöttimen lelut. Jaaaaaaaa, näiden sanojen syöminen vei vain noin kuukauden, ja ensimmäinen kauneuteen liittyvä postaus on tulossa. Mutta tämäkin ihan teidän lukijoiden pyynnöstä!

Minulta on kysytty mm. kuinka paljon käytän meikkiä päivittäin ja pidänkö meikittömiä päiviä ollenkaan, mitä meikkejä käytän ja minkälaiset ovat ihonhoitotuotteeni.

Ensinnäkin, pidän meikittömiä päiviä hyyyyyyvinkin monta kertaa viikossa. Aikaisemmin sekä teatteri- että tv-töissä meikkiä laitettiin päivittäin, korjailtiin ja lisättiin monta kertaa päivän aikana ja iho oli kovassa käytössä koko ajan. Varsinkin silloin ihonhoitotuotteiden piti olla hyvät. Tosin olen aina pitänyt ihostani hyvää huolta. Jo nuorempana pesin aina meikit pois ennen kuin menin nukkumaan, vaikka olisin ollut bailaamassa neljään asti aamulla. Meikit veks ja rasvat naamaan. Nyt olenkin jo useamman vuoden käyttänyt Mary Kayn tuotteita varsinkin ihon hoidossa. Nyt kun olen täällä Lappeenrannassa kesälomalla, en ole ottanut koko repertuaariani mukaan, vaan vain pakolliset luottovoiteet. Näihin kuuluu Mary Kayn tehotipat, silmänympärysvoide ja yksi kasvovoide yöksi ja päiväksi.

Normaalisti käytän mielestäni hyvin kevyttä päivämeikkiä. Olen laitattanut kulmiini ja ripsiini kestovärin, koska ne olisivat täysin vaaleat, ja joutuisin sotkemaan niitä joka päivä. Näin pääsen helpommalla. Näin kesäisin laitan ainoastaan puuteria, aurinkopuuteria ja poskipunaa kasvoille ja sitten saatan sipaista hieman huulipunaa huulilleni. Ripsaria saatan laittaa tai olla laittamatta. Nyt kestoväri on kuitenkin sen verran haalistunut, joten laitan vähän vahvistusta kulmiin. Siinä kesäinen päivämeikkini. 

Kasvot ilman meikkiä ja ilman filttereitä tms.
Ja kasvot meikattuina, edelleen ilman filttereitä tai muokkauksia.

Tämän kesän ajan käsilaukussani on myös kulkenut omat kesän suosikkini, nimittäin puuteripaperi ja huulipuna. Ne auttavat meikin korjaamisessa hädän hetkellä!

Keikkameikki onkin sitten ihan eri asia. Silloin laitan meikkivoidetta, puuteria, aurinkopuuteria ja poskipunaa. Lisäksi rajaukset silmiin, paljon ripsaria, kulmat vahvistan myös, luomiväriä luomiin ja huulipunaa huuliin. Varsinkin jos on vähänkään isommassa tilassa esiintymässä, on kasvojen piirteiden hyvä näkyä takariville asti. Teatterimeikki on sitten vielä ihan eri juttu. Silloin laitetaan ripsiä lisää, kaikkea vähän liikaa, eikä se ole ihan niin justiinsa, onko kaikki just tai melkein, koska valot ovat voimakkaat, eikä kukaan näe lavalta minua niin tarkasti.

Kuvausmeikki by Ann-Mari Patshijew, hiukset by Nadja Jarrah-Aalto
Cats Lahden kaupunginteatterissa, Teatterimeikki by Petra Leino
Cats Lahden kaupunginteatterissa, teatterimeikki + peruukki Petra Leino

Mutta joo, mitään meikkivinkkejä en osaa antaa tai ainakaan selittää. Olen saanut olla aivan mielettömän hyvien meikkaajien käsittelyssä ja olen yrittänyt oppia mahdollisimman paljon heidän taidoistaan, ja olen tietty jotain oppinutkin. Mutta en minä osaa selittää, mitä kenenkin kannattaisi laittaa mihinkin ja kuinka paljon! Herranen aika, näyttäisitte kuitenkin aivan pelleiltä :D

Kauneuteen liittyen vielä, tykkään pitää lakkaa kynsissäni, ja nyt kokeilinkin Emmarian vinkkiä kynsien liukuvärilakkaukseen.  Käykäähän katsomassa ohjeet tästä

Ja tällaiset niistä tuli! DIY liukuvärjäys!
Ja vielä toinen kuva
Näillä tuotteilla lakkaus onnistui

Tässä oli raapaisu minun kauneus -osioon. Eipä ole kummoista tämän naaman ja kynsien laittaminen. Ja oletteko huomanneet, että jos ei ole meikkiä naamassa, ei hiuksetkaan näytä niin hyviltä? Ja heti kun saa naaman kuntoon, niin hiuksetkin on ok :)

Millaisia tuotteita te käytätte ihonhoidossa ja meikkauksessa? Olisko jotain hyviä vinkkejä, joita kannattaisi kokeilla?

Kauneutta päiväänne, minä lähden laittamaan rasvaa naamaan ja punaa huuliin!!

Hyvää viikonloppua, ihanat, kauniit ja komeat!

Love life

Kiti