Lahjaksi huolenpitoa ja juttuseuraa

Hei te kaikki ihanat!

Lupasin marraskuun loppupuolella, että tässä joulukuun aikana saatte lukea postauksia joululahjaideoista. Tällä kertaa on luvassa erilainen lahjaidea, kuin mihin yleensä olemme ehkä tottuneet. Ja tämän lahjan kohderyhmä on vanhukset.

Meillä kaikilla tuntuu olevan nykyään kiire. Minulla ja monilla ystävilläni ainakin. On työt, harrastukset, lapset, lasten harrastukset, kodinhoitoa yms. Niinpä, ne kuuluisat ruuhkavuodet. Meillä ei ole aina aikaa läheisillemme niin paljon kuin ehkä haluaisimme. Monesti omat isovanhemmat ja muut sukulaiset asuvat toisessa kaupungissa, eikä heitä pääse katsomaan niin usein, kuin toivoisi. Seniori-ikäiset rakkaamme eivät varmaan toivo mitään muuta lahjaa, kuin että he saisivat seuraa ja piristystä tasaisin väliajoin ja vaikka koko tulevan vuoden ajan.

Yksinäisyys on valitettavan yleistä, varsinkin vanhusten keskuudessa. Joo, voihan sitä ajatella, että esimerkiksi hoivokodissa asuvilla vanhuksilla olisi toisistaan ja hoitajista seuraa, mutta ei se aina mene ihan niinkään. Hoivakodeissa on hyvin erilaisia vanhuksia, Siellä saattaa olla yksi vähän virkeämpi, joka jaksaisi ja haluaisi jutella muiden kanssa, mutta muut ovat jo niin huonokuntoisia, että eivät jaksa eikä oikein osaakaan. Hoitajilla ei vaan yksinkertaisesti ole aikaa. Tästä voitte lukea aiheesta lisää. Saati sitten ne vanhukset, jotka asuvat omissa kodeissaan, ja siellä ehkä käy joku hoitaja silloin tällöin laittamassa lääkkeet kuntoon ja tuomassa ruokaa. Ei siinäkään ole oikeasti aikaa olla itse vanhuksen seurana.

Miltä kuulostaisi lahja, jolla sinulle tärkeä vanhus saisi kahvittelu- ja ulkoiluseuraa säännöllisesti ja aina samalta ihmiseltä? Lisäksi tämä ihminen aina kertoisi sinulle päivän päätteeksi, mitä he ovat tehneet vanhuksen kanssa ja muutenkin raportoisi hänen kuulumisiaan. Tämä on mahdollista!

Kerronpa hieman lisää.

Lokakuun lopussa oli Helsingin yrittäjänaisten 70-vuotis juhlagaala, jonka juonsin. Juonto-osuuden päätyttyä juttelin hetken aikaa upeiden yrittäjänaisten kanssa, ja yksi näistä naisista oli Mirka Saarinen. Hän kertoi yrityksensä olevan Seurana Oy. Tiedustellessani lisää yrityksestä, Mirka kertoi idean syntyneen yritykseen aikoinaan, kun hänen oma pappansa oli hoivakodissa. Mirka itse kävi katsomassa pappaansa mahdollisimman usein, mutta valitettavasti Mirka asui eri kaupungissa, eikä töiden takia päässyt katsomaan pappaansa niin usein kuin olisi halunnut. Silloin hän ryhtyi etsimään palvelua, joka antaisi hänen papalleen juttuseuraa. Toiveena oli vakituinen seuralainen, joka kävisi säännöllisesti hänen pappansa luona, piristäisi tämän arkea, juttelisi ja ulkoilisi hänen kanssaan. Olisi niin kiva ollut tietää, miten pappa on voinut viikon, ja mitä hän on tehnyt. Noh, ei Mirka lukuisista etsinnöistään huolimatta löytänyt tällaista palvelua. Siitä syttyi idea yritykseen, joka oikeasti ja aidolla sydämellä antaisi aikaa vanhukselle. Tarinan voit käydä lukemassa kokonaisuudessaan täältä.

Seurana Oy on ei-sairaanhoidollinen, seuraa, virkistystä ja hyvinvointia tuottava yritys. Tarjoamme luotettavaa ja säännöllistä seuranpitoa kotona tai palvelutalossa asuvalle vanhukselle. Vietämme aikaa yhdessä, seurustelemme ja teemme mukavia asioita seniorin toiveiden mukaan. Autamme vanhuksen ja omaisten yhteydenpidossa.

Seurana Oy on perustettu vasta reilu vuosi sitten. Yritys on nuori, mutta sille on selvästi tilausta nyky-yhteiskunnassa, kun vanhuksien hoidosta vain leikataan. Tämän palvelun avulla sinä pystyt varmistamaan paremman olon sekä itsellesi että vanhukselle. Voit olla varma, että isovanhemmillasi tai vanhemmillasi on seuraa.

Seurana Oy tarjoaa erilaisia palvelupaketteja. Seurana Oy toimii tällä hetkellä Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, ja Riihimäellä. Lisäksi se on kuntien sosiaalitoimen hyväksymä palveluntuottaja mm. Tampereella, Porvoossa, Jyväskylässä, Päijät-Hämeessä ja Seinäjoella. Tulevaisuudessa vielä koko Suomessa. Ja kun palvelu on kunnan sosiaalitoimen hyväksymä, se tarkoittaa sitä, että vanhus saa palvelun ilman alv%. Kaiken lisäksi palvelu on kotitalousvähennyskelpoinen.

Mitä siis sanoisit, jos et ostaisikaan isovanhemmillesi, vanhemmillesi tai muille läheisille vanhuksille uutta huivia tai kirjaa, vaan ostaisit hänelle juttuseuraa ja piristystä silloin, kun et itse voi olla sitä antamassa? Tutustu Seurana Oy:n palveluihin, ja kysy lisää. Lahjaksi aikaa, lahjaksi sydän. Uskon, että tämä lahja piristää varmasti sekä lahjan saajaa että antajaa. Mikä voisikaan olla parempi lahja vanhukselle kuin tuttu, turvallinen ja aito läsnäolo, välittäminen ja huolenpito?

Rauhaisaa ensimmäistä adventtia kaikille <3

Love life

Kiti

Ps. Tämä ei ole maksettu mainos eikä kaupallinen yhteistyö. Mielestäni näin hieno yritys ja tärkeä työ vaan ansaitsee näkyvyyttä. Pehmeät arvot kunniaan!