Lappeenrannan Hiekkalinna 2017

Hola!

Perinteinen jokavuotinen Lappeenrannan Hiekkalinnaan tutustuminen on taas tehty. Ja joka vuosi ihmettelen aina uudelleen ja uudelleen näiden uskomattoman upeiden veistosten tekijöiden kädenjälkeä. Lappeenrannan Hiekkalinnahan sijaitsee ihan sataman lähettyvillä, reilun viiden minuutin kävelymatkan päässä satamatorilta. Sinne on mukava kävellä rantaa pitkin, katsella samalla veneiden ja laivojen lipumista laineilla, sekä ihmetellä ihmisvilinää. Nimittäin, jos sattuu kaunis ilma, on satamassa aina paljon ihmisiä liikkeellä.

Matka satamasta kohti Hiekkalinnaa. Ja tuuli oli niin kova, että tytön lippiskin lensi päästä! Vaahtopäitä ei sentään kuvassa näy, vaikka selälle katsoessa niitä oli paljonkin.

Minun vierailuni aikana tuuli oli todella kova!! Siis TODELLA kova. Aurinko onneksi paistoi kuitenkin, joten otin suunnaksi Hiekkalinnan. Perillä oli melko hiljaista, ja saimmekin rauhassa tutkailla veistoksia. Kovan tuulen takia pomppulinna ja karuselli olivat valitettavasti poissa käytöstä. Mutta ymmärrettävää, turvallisuus ennen kaikkea. 

Turvallisuus ennen kaikkea!
Jep, tuulee!

Ensimmäisenä kävin infopisteellä kyselemässä Hiekkalinnasta. Minulle kerrottiin, että veistoksia on ollut tekemässä noin kymmenhenkinen kansainvälinen ryhmä. Osa oli kotoisin Baltian maista, osa Venäjältä ja pari Suomesta.Tänä vuonna veistosten aiheet ovat tulleet lappeenrantalaisilta peruskoulun oppilailta. Kuten kaikki jo tiedämme, tänä vuonna Suomi täyttää 100 vuotta, ja tämän vuoden Hiekkalinnan veistokset pohjautuvatkin ideaan Tulevaisuus ja Suomi 200 vuotta, eli miltä Suomi ja Lappeenranta näyttäisivät sadan vuoden päästä. Oho! Mitähän se voisi olla? Joko lentäviä autoja olisi silloin? Entä millainen koulu mahtaisi olla? Tai olisiko meillä vielä Saimaannorppia?

Helmi Lappalainen ja Samuli Mielonen auttavat mielellään kyselijöitä, minuakin :)

Sitten oli aika mennä katselemaan teoksia. 

Roobotti opettajana ja tulevaisuuden oppilas
Niin taidokkaita yksityiskohtia.
Tulevaisuuden jääpallon pelaajat
Tulevaisuuden auto. Varmasti lentävää mallia.
Onhan niitä norppia vielä sadan vuoden päästäkin! Ainakin toivottavasti. Pidetään yhdessä huolta siitä, että on.

 Lisäksi Hiekkalinnassa on teatteri, jossa esitetään näytelmää. Näytelmä on nimeltään Postia tiedemies Topparaiselle. Esityksiä pääsee seuraamaan 5.6-13.8 välisenä aikana ke, pe, la, su kello 11:00 ja 13:00, sekä 14.8.-27.8. la ja su kello 11:00 ja 13:00. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja sopii koko perheelle. Liput 4€

Teatterin katsomo

Ja myös kappeli löytyy. Ja osasivatpa nämä infopisteen nuoret oppaat kertoa, että kappelissa on jopa vihitty aviopari! Siis ihan oikeasti. Jos sinulla on vielä vihkikirkko varaamatta, olisi tässä ainakin mieleenpainuva vaihtoehto :)

Hiekkalinnan alttari
Siinä kappelin veistoksista tietoa. Takana näkyy saarnatuoli.

Kerrassaan upeita hiekkaveistoksia! Käykää itse katsomassa loputkin.

Hiekkaveistosten lisäksi alueella on muutakin aktiviteettitarjontaa. Sieltä on mahdollista vuokrata pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä. 

Tutustu Saimaan alueeseen vaikka meloen tai pyöräillen.

Lapsille on jo ne aikaisemmin mainitsemani karuselli ja pomppulinna, mutta myös hiekkalaatikko leluineen ja Pikkujuna. Meidänkin neidin piti kolme kertaa päästä junaan. Eikä lippujen hinnat päätä huimaa, yksi lippu maksaa 1€. Ja päivän passi kokonaista 4€. Lisäksi alueella on minigolfrata ja huikea pomppupaikka Jaypeace Periment. Kahvila ja jäätelökioski löytyy myös. Siellä viihtyy helposti koko perhe!

Meidän pikkuneiti junailee mummonsa kanssa :)
Karuselli odottaa pyörijöitä. Minähän en tuohon voisi mennä, koska ...pahaolo!

Tuulesta huolimatta, oli todella mukava käydä Hiekkalinnalla. Aika kului nopeasti, pikkuneiti tykkäsi ja toki minä ja äitinikin. Ja kirsikkana kakun päälle söin vielä kesän ensimmäisen vedyn! Nam, nam!

Vety kaikilla mausteilla!

Ja jos joku ei tiedä mikä vety on, niin se on lihapiirakka kinkulla ja kananmunalla, siis keitetyllä kananmunalla. Atomi taas on lihapiirakka joko munalla tai kinkulla. Suosittelen maistamaan vetyä ja atomia Hiekkalinnassa vierailun yhteydessä. Ja näitä löytyy myös kasvisversioina sekä gluteenittomana :)

Olipa kyllä kiva iltapäivä! Menkää ihmeessä katsomaan ja kokemaan Lappeenrannan Hiekkalinna aktiviteetteineen itse.

AUKIOLOAJAT

Hiekkalinnan alue:

4.6.–31.8. klo 10-21

Matkailuneuvonta ja laitteet:

26.6.-31.7. päivittäin 10-20

1.8.-31.8. päivittäin 10-18

http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/

 

Love life!

Kiti