Laskiaissunnuntain pyllymäet

Heissan!

Tänään on laskiaissunnuntai ja sitä olemme viettäneet tytön kanssa perinteisin menoin: pyllymäessä. On ihanaa, kun täällä Helsingissäkin on vihdoin lumettoman tammikuun jälkeen lunta! Ja mikä parasta, keli on ollut todella optimaalinen: ei ole tuullut, on ollut juuri sopiva pikkupakkanen ja pieni hento lumisade. Ihan tulee vanhat hyvät ajat mieleen Lappeenrannassa, kun lapsuuden talvet todella olivat kunnon talvia.

Talvi silloin muinoin Lappeenrannassa. Oli lunta.

Aamupäivästä vietimme tytön kanssa ulkona noin kaksi tuntia. Siihen mahtui "vuorikiipeilyä" ja kukkulan kuningasta, vähän leikkipuistoilua ja paljon pyllymäkeä! "Vanhakin nyt nuortuu, kuin lapsi leikkivä.." Ja niin sitä mentiin pyllyllään jäämäkeä pitkin. Ja se oli oikeasti tosi hauskaa! Niin, siis minäkin menin muiden lasten mukana :)

Huiiii, mikä mäki!
Vuorikiipeilyä

Illansuussa lähdimme jälleen ulkoilemaan. Mukana oli sillä kertaa myös Molly-koiruus. Ensin teimme lenkin, ja lopulta lenkki poikkesikin taas sinne jäämäkeen. Sillä kertaa piti jättää omat mäenlaskut väliin, kun koiraa piti pitää kiinni ja vahtia. Tyttö sen sijaan laski mäkeä äidinkin edestä. Taas saimme kulutettua mukavasti aikaa ulkoillen, ja sitten olikin aika siirtyä iltapalalle kotiin.

Illan talvinen fiilis

Nyt voin siis rehellisesti sanoa, että laskiaissunnuntaina on ainakin laskettu! Tiistaina jos sää sallii, eiköhän silloinkin pidä vielä käydä laskiaisen kunniaksi parit mäet laskemassa.

Oli kyllä hauskaa! Ja niin, enpä muista, että milloin sitä olen viimeksi oikeasti ollut mäenlaskussa, ihan näin aikuisena.

Suosittelen muillekin aikuisille!

Love life

Kiti