Lemin musiikkijuhlat 25.-29.7.2018

Heissan!

Lemi sijaitsee Etelä-Karjalassa, aivan Lappeenrannan kupeessa. Lemi on 3000 asukkaan ihana pikku kunta, joka on täynnä iloisia karjalaisia. Joka kesä Lemi muuttuu suureksi tapahtumakeskukseksi, jonne tullaan niin läheltä kuin kaukaakin kuuntelemaan upeaa musiikkia ja tapaamaan ihmisiä. 

Tänä vuonna Lemin musiikkijuhlat järjestetään jo 35. kerran. Juhlat avataan keskiviikkona 25.7. Laululavalla, jossa esiintyvät Lappeenrannan Naislaulajat johtajanaan Kirsi Äikäs sekä Lemin Laulumiehet Jonna Imeläisen (minun paras ystäväni) johdolla. Silloin ohjelmassa on myös yhteislaulua, joten jokainen oman kodin kultakurkku saa myös osallistua lauluun.

Ja Jonnasta vielä: paitsi että hän on paras ystäväni, hän on myös Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja! En voisi olla ylpeämpi tästä lahjakkaasta, taitavasta ja upeasta naisesta!

Mutta takaisin juhliin ja musiikkiin. 

Musiikki on asia, joka yhdistää ihmisiä. Musiikin avulla saa hiljentyä ja rauhoittua, toisaalta taas riehaantua tai vaan rentoutua ja nauttia. Lemin musiikkijuhlat tarjoaa mahdollisuuden tähän kaikkeen. Ohjelmassa on luvassa klassista laulua, virsikonserttia, lapsille Muumiperheen huviretki-konsertti ja aikuisempaan ja menevämpään makuun SuomiLOVE -bändistäkin tutun Osmo Ikosen jazz-konsertti.

Osmo Ikonen // Kuva: Ville Juurikkala

Minua itseäni kiinnostaisi ehdottomasti päästä osallistumaan avajaisten lisäksi varsinkin viikonlopun tapahtumiin. Lauantaina on lapsille suunnattu Muumi-konsertti, jonne haluaisin kovasti viedä tyttäreni. Hän olisi varmasti aivan pähkinöinä! Lisäksi haluaisin päästä kuulemaan Mozartin Requiemin lauantai-iltana Lemin kauniiseen ja tunnelmalliseen kirkkoon, kun solisteina ovat Mari Palo, Lappeenrannasta lähtöisin oleva Niina Keitel, Jussi Myllys ja Markus Suihkonen. Lisäupeuden konserttiin tuo Dominante-kuoro, jota johtaa Seppo Murto. Eikä siinä vielä kaikki! Sunnuntaina olisi mahtava päästä kuulemaan Osmo Ikosen jazz-versioita tutuista pop-hiteistä ja vanhemmista klassikoista. Siellä voisi pistää jalalla koreaksi!

Sopraano Mari Palo // Kuva: Kira Gulschkoff
Basso Markus Suihkonen // Kuva: Vilja Tamminen

Oletko siis mahdollisesti Lappeenrannan ja Lemin suunnalla heinäkuun lopulla 25.-29.7.? Suosittelisin olemaan :) Itse juuri järkkäilen mahdollisuuksiani päästä osallistumaan edes johonkin konserttiin.

Voitte käydä tarkemmin tutustumassa ohjelmaan ja lippuasioihin täältä ja esiintyjiin täältä. Lisätietoja tapahtumasta saat täältä.

Kesä + musiikki + Etelä-Karjala = Mie tykkään <3

Love life,

Kiti