LinkedIn apuna työnhaussa

Heissan!

Kuten moni teistä jo tietääkin, työskentelen nykyään Aalto Henkilöstöpalveluilla rekrytointikonsulttina. Käytän päivittäin LinkedIniä apuvälineenä löytääkseni uusia "helmiä" rakennusalalle, ja samalla näen myös muiden alojen rekrytointihenkilöiden ja headhuntereiden etsivän eri alojen osaajia omien asiakkaidensa tarpeisiin. Itsekin aikonani laitoin LinkedIn'iin avoimen hakemuksen, joka tuottikin useita yhteydenottoja. Tarkemmin sanottuna lähes 20 työtarjousta. Minun avointa hakemustani on katsottu yli 11 000 kertaa ja sitä on jaettukin 10 kertaa. Tuo hakemukseni on vuoden takaa.

Tästä voit käydä kurkkaamassa avoimen hakemukseni. Ja ylpeänä voin kertoa, että tätä minun tekemääni hakemusta on käytetty ammattikorkeakouluissa esimerkkinä siitä, miten omaa työnhakua voi ja kannattaa edistää LinkedIn'ssä, joten siitä vaan ottamaan mallia. Ei se hukkaan mene.

Mikä se LinkedIn on?

LinkedIn on sosiaalinen mediakanava, jota käytetään lähinnä työelämän somena. LinkedIn tunnetaan nimenomaan businessfoorumina. Siellä on paljon rekrytointihenkilöitä, headhuntereita, työnantajia, yrittäjiä ja myös työnhakijoita. Siellä on loistavat mahdollisuudet päästä käsiksi uusiin haasteisiin.

Nyt ajattelinkin antaa teille muutamia vinkkejä siihen, kuinka saada yhteydenottoja mahdollisilta rekrytointikonsulteilta, headhuntereilta tai suoraan potentiaalisilta työnantajilta.

Tässä ne, ole hyvä:

1) Ole aktiivinen LinkedIn’ssä. Kommentoi, tykkää ja postaa aina aika-ajoin. Aina ei tarvitse olla ns. asiatekstiä, vaan voit olla liikkeellä kevyemminkin. Mutta, jos haluat antaa itsestäsi ammattimaisen kuvan, suosittelen kirjoittamaan silloin tällöin myös asiaa. Postausten ja kommenttiesi avulla sinut huomataan, sinusta kiinnostutaan ja saat klikkauksia omaan profiiliisi.

2) LinkedIn-profiilin CV. Rekrytoijat, headhunterit ja monet muut käyttävät recruiter-palvelua, ja sen avulla pääsee näkemään henkilön koko profiilin. Panosta siis siihen. Laita työpaikkasi aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Kerro kunkin työpaikan kohdalle ajanjakso jolloin olet ollut yrityksen palveluksessa, tehtävänimikkeesi, vastuualueesi ja muita tarkennuksia. esim. rakennusalalla kohteiden kokoluokka. Lisäksi tietysti koulutuksesi ja mahdollisia ammattiisi liittyviä kursseja. Lisäksi kannattaa laittaa tehtävä, jota hakee. Ja jotta teidät saadaan kiinni, laita contact-osioon edes joku yhteystieto. Ja valokuva, josta sinut tunnistetaan.

3) I’m looking for new challenges tai muu vastaava ilmoitus siitä, että on käytettävissä. Ensimmäiseksi sinusta nähdään LinkedIn’ssä kuva ja nimi, sekä ”otsikko”. Panosta niihin, jolloin rekrytoija/headhunter tms. klikkaa itsensä profiiliisi, jossa näkyy CV:si. Näin saat mahdollisia yhteydenottoja ”oikeilta” henkilöiltä, jotka voivat auttaa sinua löytämään uusia työhaasteita.

Tässä muutama pieni, mutta olennainen vinkki työnhakuun LinkedIn'ssä. Tuleeko mieleesi vielä muuta?

Oletko jo käyttänyt LI:ä apuna työnhaussa tai muuten verkostoitumisessa? Vai onko LI vielä ihan uusi tuttavuus?

Käy rohkeasti tutustumassa ja verkostoitumassa. Ties mitä sitä kautta vielä tulee eteen!

Tsemppiä työnhakuun!

Love life

Kiti