Lomamoodia ja kesäteatteria

Heissan!

Se on jo heinäkuu! En voi käsittää tätä ajankulua. Ajattelinkin päivittää teille vähän tämän kesän kuulumisiani tähän väliin.

Olen ollut juhannuksesta saakka lomalla. Minulla on pari viikkoa lomaa ja ensi maanantaina palaan taas töihin. Mietin ennen juhannusta, että kuinka voin kahden viikon aikana päästä lomamoodiin ja oikeasti rentoutua. Noh, ei auttaisi kuin yrittää. Ja voin heti alkuun sanoa, että hyvin on onnistunut. Olen ollut kyllä yhteydessä kollegoihini ja jonkin sähköpostinkin tässä lähettänyt, mutta se, että olen ollut poissa itse työnteosta ja poissa kotoa, on auttanut todella pääsemään lomamoodiin. 

Tässä parin viikon aikana olen viettänyt aikaani mökillä rentoutuen, Lappeenrannassa kavereita tavaten ja Tykkimäessä perheen kesken hauskaa viettäen. Kävin minä äitini kanssa katsomassa Lappeenrannan kesäteatterissa Kaunis Veera -näytelmänkin. Ja se oli hyvä! Pakko nostaa muutama nimi esiin; Kauniin Veeran roolissa loistanut Sofia Arasola oli todella hyvä valinta Veeran rooliin. Hänen kaunis ulkoinen olemuksensa, hyvä näytteleminen ja aivan ihastuttava ja taidokas laulutaito oli kerrastaan sykähdyttävää. Sofia lauloi mm. Chisun Miehistä viis kappaleen, ja se on nyt soinut päässäni sunnuntaista asti...

Toinen mieleeni jäänyt roolityö oli Mikko Rantanivan Zingali. Hänen roolinsa toimi kokonaisuudessaan aivan älyttömän hyvin. Hänen karski olemuksensa, upea lauluääni ja roolityö oli vertaansa vailla. Parasta hänen näyttelemisessään oli se, että hän "pysyi roolissaan" laulujen, tanssien ja näyttelemisen taitekohdissa täydellisesti. Hän ei vain "puhjennut laulamaan", vaan kaikki oli jotenkin todella taidokkaasti sidottu yhteen. Lisäksi hänen puhe- ja lauluäänensä oli "samalla tasolla", eikä lauluääni ollut erossa roolihahmosta. Ei hitsi kun onkin vaikea selittää, mitä tarkoitan :D Mutta hyvä hän oli!

Vielä yksi oli minun suosikkini ja hän oli iki-ihana Sinikka Sokka. Hyvä näyttelijä, upea laulaja ja tulkitsija. Yksinkertaisesti upea.

Mutta tämä postaus ei nyt ole mikään teatteriarvostelu, joten kehotan teitä vain itse menemään katsomaan esityksen, jos vain suinkin mahdollista. Ja käykää muutenkin katsomassa kesäteatteria! Se on suomalainen ilmiö, eikä kesäteattereita ole tietääkseni muualla maailmassa. Kesäteattereita löytyy kyllä eri puolilta Suomea.

No niin, tässä viettelen viimeisiä lomapäiviä ja ensi viikolla siis töihin. Säät eivät nyt ihan huippuja ole olleet, paitsi viime viikon torstai, mutta ei haittaa. Loma on asenteesta kiinni, ja minun asenteeni on ollut just hyvä. Lomalla on mukavaa!

Ihanaa heinäkuun alkua kaikille!

Mökkeilyä
<3
<3
Makeita metsämansikoita riitti
Kesä ja loma, ah! Kuvassa tyttäreni kumminsa kanssa.

Love life,

Kiti