Valmis mainos!

Heissan!

Kerroinkin helmikuussa, kuinka pitkästä aikaa pääsisin hyppäämään näyttelijän saappaisiin, ja matkustamaan Tallinnaan mainoskuvauksiin,tästä voit lukaista. Jotkut ovat saattaneet valmiin mainoksen jo telkkarista nähdäkin. Kyseessä on Omalaina.fi -mainos. Se ei ole mikään pikavippimainos, vaan Omalaina.fi:ssä voi sekä kilpailuttaa lainat tai yhdistää jo olemassa olevat lainansa. Hmmm, vieläköhän muistan repliikit..?

Tarvitsetko lainaa? Omalaina.fi vertaa puolestasi yli 25:ttä pankkia ja luotonantajaa yhdellä hakemuksella. Sinun tarvitsee vain klikata itsesi osoitteeseen Omalaina.fi, valita lainasumma sekä takaisinmaksuaika. 

...Jaaaaa, sitten en muistakaan enää enempää!

Mutta olipa kivaa piiiitkästä aikaa olla kameran edessä, ja samalla niin jännittävää. Oli paljon tekstiä ja kaikki piti saada yhdellä kertaa purkitettua. Tarkoitan siis sitä, että emme todellakaan kuvanneet vain lause kerrallaan, vaan koko 20 sekunnin litania piti saada alusta loppuun ilman stiploja. Ja piti puhua nopeasti, mutta ei liian nopeasti, vaan sillä tavalla luonnollisesti. Mutta oikeasti siis ihan sairaan nopeasti. Onneksi käytössämme oli prompteri, josta sai muistiapua. Jos vain näki tarpeeksi hyvin, ja jos se vaan toimi kunnolla ja jos ja jos. Mutta selvisin! Katsojat sitten voivat itse tehdä mielipiteen siitä, onnistuinko olemaan luonteva ja selkeä :)

Repliikit saimme oikeastaan vasta paikan päällä, joten kaikki luppoaika meni tekstien harjoittelemiseen. Onneksi olen aina ollut aika hyvä muistamaan repliikkejä, joten kyllä ne sieltä sitten tulivat. Onneksi tosiaan prompteri tuli loppupuolella kehiin, koska väsymys ja keskittymiskyky, sekä kieli ei enää toimineet kuin unelma useamman tunnin jälkeen. Kuvaukset kestivät kaikenkaikkiaan sellaiset 6-7 tuntia. Ja tuloksena on 4 x 20 sekunnin mainokset. Toki tuohon aikaan kuului myös meikkaus ja hiusten laitto, lounas ja kahvitauko. Mutta muuten sitä joko luki repliikkejä tai oli kameran edessä.

Kuvausvaatteet päällä + oma neuletakki, koska oli kylmä..
Ja naama ja tukkakin kuosissa.

Kuvaus itsessään saattaa kiinnostaa teitä joitain. Kuvaukset tehtiin studiossa green screenillä. Green screen on kirjaimellisesti vihreä tausta, jonka edessä kuvasimme. Green screenin avulla pystytään jälkeenpäin lisäämään erilaisia grafiikkoja ja taustoja. En niin siitä itse tekniikasta ymmärrä, mutta kuten vaikka Trivago -mainoksessa tai juuri tässä Omalaina.fi -mainoksessa olette huomanneet, on taustalle lisätty kaikkea tarvittavaa grafiikkaa. Päivä oli pitkä ja raskas, mutta oli silti niin mahtava päivä.

Green screen

Oletteko te jo nähneet mainoksen telkkarissa? Noh, miten pärjäsin?

Love life

Kiti