Mökkikauden avaus

Heips!

Nyt on pääsiäinen vietetty, ja on taas palattu arkeen. Silti mielelläni muistelen vielä viime viikonloppua muutamin sanoin ja kuvin. 

Olen erittäin mökki-ihminen ollut koko aikuisikäni. Taisin olla lapsenakin, mutta villien teinivuosien aikaan viihdyin paremmin kaupungissa kavereiden kanssa. Mutta niin se taitaa olla monella muullakin siinä iässä. Nyt kuitenkin pääsin avaamaan oman mökkikauteni viime viikonloppuna, ja oli kyllä niiiiin ihanaa!

Menimme siis viettämään pääsiäistä vanhempieni mökille. Vanhempieni mökki sijaitsee Lappeenrannassa Ylämaalla. Siellä on isompi mökki, jossa on kaksi makuuhuonetta ja tupakeittiö, saunamökki, jossa on teitysti se sauna, pesutila ja yksi huone, aitta, huussi ja pari varastorakennusta. Juoksevaa vettä siellä ei ole, mutta sähköt sinne saatiin juuri tänä keväänä. Paikalla olivat minä, tyttö ja Molly, vanhempani, kälyni ja kummipoikani. Isäni oli käynyt jo edellisenä päivänä lämmittämässä mökin, jotta meillä kaupunkilaisilla kermapepuilla oli sitten mukavaa ja lämmintä heti alusta asti.

Leivinuuniin laitetaan sitten uunipuuro, lihat ja kanat.
Siinä tupa

Sää ei ollut pääsiäisenä kovinkaan lämmin, mutta missään nimessä ei ollut huonotkaan ilmat. Oli pikkupakkanen, aurinko pilkahteli pilvien raosta, ei tuullut ja maa oli kuiva. Ulkona pystyi siis hyvin pelaamaan palloa, juoksentelemaan, leikkimään hiekkalaatikolla, keinumaan jne. Ja parasta oli, että koira ei likaantunut! Uimaankaan kun se ei päässyt, koska järvi oli vielä jäässä. Ja kuten juuri mainitsin, niin juoksevaa vettä mökillä ei ole, mutta sellainenkin sinne saatiin viikonlopun aikana. Kälyni nimittäin reippaana naisena hakkasi rautakangella avannon jäähän, täytti ämpärit ja juoksi täysien vesiämpäreiden kanssa sisään. Siinä se, juokseva vesi! Haha, olenpa hauska! Melkein uusi vitsi.. 

Siellä sitä juoksevaa vettä ollaan hakemassa!

Olisiko siitä nyt pari kolme vuotta aikaa, kun pääsiäisenä oli lähes +20'C lämmintä! Silloin pääsi jo heittämään talviturkin. Nyt ei ollut jäiden takia toivoakaan siitä. Niin, ja oletteko koskaan kuulleet, kun jää pitää ihan todella kovaa ääntä? Meillä kuului ihan sisälle mökkiin asti jään kumina. Luonto on ihmeellinen.

Lauantai-iltana laitettiin sauna lämpenemään. Oih, kevään ensimmäinen saunominen rantasaunassa! Jo se pelkkä tuoksu, kun sauna lämpesi oli niin ihana. Saunaan vesi kannettiin järvestä (siis kälyni kantoi). Hyvää alkulämmittelyä kipittää rappusia edestakaisin ämpäreiden kanssa. Ennen kuin vesi kiukaassa (siis siinä säiliössä) lämpeni, oli melko vilakat vedet..

Ja ei kun hiusten pesuun! Älä anna jääpalojen häiritä..

Saunominen teki hyvää! Ja kyllä oli kiva jäähytellä terassilla ja mennä taas takaisin saunaan. Ainut ikävämpi asia oli se, että putket taisivat olla hieman jäässä, ja pääsin kauhalla tyhjentämään lattiaa vedestä.. Ei vesi mennytkään viemäristä alas, vaan jouduin hommiin. Noh, mitäs pienistä. Loppuhuuhtelun teinkin sitten ulkosalla :)

Lapset, koira ja me aikuiset nautimme olostamme. Luontokin oli kaunis.

Puro (vai jokiko tuo on?) virtasi voimakkaana
Molly katselee mahdollista uimapaikkaa...
Kuva on kuin Vallilan kangas!
Minä täällä!
Minun vanhat nukenvaunut

 Ja mitä kaikkea sieltä mökin kätköistä löytyykään? Tai oikeastaan, mitä kaikkea se meidän äiti on säästänyt! Nämäkin "uudenkarheat", vain noin 30 vuotta vanhat nukenvaunut olivat taas kovassa käytössä. Aika nostalgista..

Sunnuntaina saimme vieraita, serkkuni tuli perheineen käymään, ja myös veljeni piipahti ennen seuraavaa työvuoroaan. Oi että! Kyllä minä vaan niin tykkään minun sukulaisista ja mökkeilystä! Seuraavaa kertaa taas odotellessa.

Mukavaa torstain jatkoa!

Love life

Kiti