Mumin Kaffe - Kahvila, jossa aikuinen saa juoda kahvinsa rauhassa

Heissan!

Tässä eräänä sateisempana kesäpäivänä mietin jälleen kerran, mitä sitä voisi tytön kanssa sadesäällä tehdä. Sitten mieleeni tuli yksi kahvila, jonka olin aikaisemmin ratikkamatkalla nähnyt. Sinne voisimmekin mennä! Ja tämä paikka oli Muumikahvila, oikeammin Mumin Kaffe. Helsingistä löytyy kaikkiaan jo viisi Muumikahvilaa, Töölön lisäksi siis myös Kruununhaasta, Fabianinkadulta, Korkeavuorenkadulta sekä Stockmannilta. Olin kuullut muutamalta ystävältäni, että tällaisessa kahvilassa saa yleensä aikuinen juoda kahvinsa rauhassa, koska lapsilla on omaa tekemistä. Niinpä tämän ajatuksen voimin hyppäsimme tytön kanssa ratikkaan, ja suuntasimme Töölössä sijaitsevaan Muumikahvilaan.

Kahvila näytti jo ulospäin houkuttelevalta. Lapsi tietysti innostui heti, kun näki ikkunassa Pikku Myyn. Ei muuta kuin sisään. Olimme selvästi tulleet hyvään aikaan, koska kahvilassa oli vain muutama kahvittelija pienen vauvansa kanssa.

Ostin meille mehun, kahvin ja yhden pullapalan, ja siirryimme etsimään paikkaa. Ja olipa ihana yllätys, kun nurkan takana oli lapsille leikkipaikka! Ja se oli juuri silloin ihan tyhjä. Niinpä istahdin leikkipaikan pikkupöytään kahvineni. Leikkinurkassa oli Muumipehmoleluja, -kirjoja, -palapelejä ja muuta mukavaa tekemistä.

Parasta taisi olla kuitenkin puolapuut, jotka löytyivät seinältä. Ja totta, sain juoda kahvini rauhassa! Mitä nyt Muumimammaa pitelin välillä sylissäni tai kehotin tyttöä tulemaan hetkeksi pöytään juomaan mehuaan ja syömään pullaansa.

Saimme hyvin kulutettua aikaamme varmaan lähemmäs tunnin verran ennen kuin lähdimme takaisin kotia kohti.

Näin yhteenvetona, oli todella mukava ja rauhallinen kahvila lapsen kanssa kahvitteluun. Ja muumifanit tykkäisivät varmasti miljööstä. 

Niin, ja se piti vielä mainita, että jopa wc-tila oli ihanan muumimainen. Siellä juoksi Haisuli seinällä ja muumitalo oli ovessa. Mukavaa katseltavaa lapsellekin vessassa asioidessaan :)

Joten lapsellisille lämmin suositus. Siellä todella saa aikuinen juoda kahvinsa rauhassa!

Aurinkoista elokuuta kaikille!

Love life

Kiti

Ps. Kuvat otettu kännykällä, joten kuvien laatu on taas mitä on..