Nyt se sitten tapahtui - Kieli jäi kiinni!

Voiii auts!

Tätä olen pelännyt jo muutaman talven ajan, ja nyt se sitten tapahtui..

On jo kolmas talvi, kun tunnen toistavani itseäni tytön kanssa ulkona ollessani. Sen lisäksi että hoen älä syö lunta, hoen myös älä nuole sitä tai tätä. Ja ihan syystä. Vielä toissa viikonloppuun asti olimme selvinneet ilman sitä jokaisen lapsen kokemaa ikävää tapausta: kieli kiinni jäisessä metallissa. 

Oletko sinä joskus, ihan vaan pikkuisen, maistanut jotain ihanan kiiltävää ja kylmää lyhtypylvästä tai portinpieltä? Minä olen, tunnustan. Enkä mitenkään usko, että olisin oppinut yhdestä kerrasta. Tähän varmaan äitini osaisi sanoa tarkan luvun, kuinka monta kertaa minun kieltäni on jostain portista tai muusta metallista vuosien saatossa irroitettu. Ei onneksi sentään enää muutamaan vuoteen...

Mutta niin, olimme tytön kanssa leikkipuistossa. Leikimme hippaa. Minä olin hippa ja tyttö juoksi karkuun. Kohta hän juoksi turvaan ja siinä sitten ihan ohimennen vain maistoi pientä metalliosaa. Sitten alkoikin kuulua vinkunaa.. Menin hänen luokseen ja kysyin, että jäikö kieli kiinni, ja sitten se vinkuna vasta alkoikin! Jep, kiinni oli. Voi ei! Mitenkäs tästä nyt sitten pääsisi irti. Eipä ollut mukaan termaria, jossa olisi jotain hyvää ja lämmintä juomaa ollut, niin ensimmäisenä tuli mieleeni vain sylkäistä siihen kohtaan, jossa kieli oli kiinni, ja samalla vetää hellästi tyttöä irti. Se onneksi auttoi! Kieli ei ollut tarrautunut vielä koko leveydeltään kiinni ja olin onneksi salamana paikalla irroittamassa kieltä. Mutta voi mikä itku ja hätä tytöllä tuli! Säikähti ja varmasti sattuikin. Raukka parka.

Ihana, kylmä, herkullinen metalliosa. Nam!

Mutta täytyypä sanoa, että aika monta talvea selvittiin tytön kanssa ilman kielen tarttumista kylmään metalliin. No, kait se on jokaisen koettava kerran (toisen ja kolmannenkin), ennen kuin oikeasti muistaa pitää kielensä suussa. Tällä kertaa selvisimme lähes pelkällä säikähdyksellä.

Mutta oikeasti ottaisin vienkkejä vastaan siitä, että miten se kieli kannattaa irroittaa, jos se metalliin jää kiinni? Ei tule kannettua sitä termaria mukana... vai kannattaisiko? 

Niin, että tähän ihan vinkki vitonen: älä nuole metallisia osia pakkasella, vaikka ne näyttäisivät kuinka houkuttelevilta.

Love life

Kiti