Nyt taas jaksaa blogata

Hola!

Tammikuu olikin minulla täällä blogin puolella normaalia hiljaisempi. Niin kuin yhdessä postauksessani sanoinkin, kävin säästöliekillä. Aloitin uudessa työpaikassa alkuvuodesta ja kaiken uuden sisäistämiseen ja perehtymiseen on mennyt kuviteltua enemmän voimia ja energiaa. Niinpä annoin itselleni luvan ottaa täällä puolella vähän rauhallisemmin.

Ja nyt ainakin tuntuu, että se kannatti! Olen iltaisin istunut sohvalla ja katsonut telkkaria. Toisinaan olen lukenut kirjoja ja toisinaan vain tuijottanut suljettuna ollutta tietokonetta. Tavallaan teki mieli ottaa kone esiin ja alkaa kirjoittamaan, mutta tiesin, että turhautuisin, koska mitään en saisi kuitenkaan kirjoitettua.

Nyt tuntuu jo erilaiselta. Oli kiva ottaa kone syliin ja aloittaa kirjoittaminen. Tammikuu antoi aikaa miettiä myös sitä, mistä minä kirjoittaisin. Ensimmäiseksi asiaksi halusin ottaa oman hyvän olon ja levon merkityksen. Olisin vain varjo itsestäni, jos pakottaisin itseni tekemään jotain silloin, kun oikeasti tarvitsen vain unta. Minä oikeasti tarvitsen unta vähintään sen 7,5 tuntia yössä. Joka yö en sitä välttämättä saa, mutta lähes ainakin. Pyrin menemään nukkumaan viimeistään klo 22, ja aamulla herään siinä 5.30-6.00. Jos uni tulisi heti kun sänkyyn kömmin ja heräisin vasta kellon soittoon, olisi ihan parasta. Yöllä tulee yleensä herättyä kuitenkin vähintään kerran, kun ihana pikkuneiti kömpii viereen jossain vaiheessa yötä.

Viime kesän kuvasatoa

Hyvä olo on itsensä kuuntelemista. Pitää olla tarkkana sen suhteen, mitä keho ja mieli milloinkin kaipaa. Unen ja levon lisäksi minä kaipaan ulkoilmaa. Haluan olla ulkona joka päivä edes hetken. Joskus istun vaikka parvekkeella, jotta saan happivajeen tasoitettua. Lisäksi hyvä ruoka on äärimmäisen tärkeää. Rakastan tuoretta salaattia erilaisilla höysteillä. Mieli ja keho kiittää.

Ja vielä yksi asia, joka on minulle erittäin tärkeä hyvän olon saavuttamisen kannalta on saunominen. Parastahan saunominen olisi mökillä järven rannassa, mutta kyllä kotisaunakin käy. Siellä saa rentouttaa joka lihaksensa ja solunsa. Ajatukset tyhjenevät, makaat vain lämmössä ja rentoudut. Ah! Kovin usein en saa kuvailemallani tavalla saunomisesta nauttia, mutta kyllä se tuo tapa olisi se paras kaikista.

Se meidän mökkisauna. Paras kaikista.

Mutta summasummaarum, vai miten se sanotaan, nyt olen taas back in business! Olen levännyt, syönyt, ulkoillut ja saunonut, nyt jaksaa taas paneutua bloginkin pariin.

Ihanaa helmikuuta kaikille ja voikaahan hyvin <3

Love life

Kiti