Oi maamme Suomi, synnyinmaa...

Heips!

Näin lappeenrantalaistaustaisena olen aina SaiPan kannattaja, meni SaiPalla sitten hyvin tai huonosti. Nyt tällä kaudella on mennyt harmillisesti vähän huonommin. Silti, kun sain joulun alla kutsun tulla laulamaan Maamme-laulun vuoden 2017 ensimmäiseen SaiPan kotiotteluun, vastasin heti ehdottomasti kyllä. Jokaisella paikkakunnalla siis laulettiin Maamme-laulu vuoden ensimmäisessä pelissä Suomi 100 -vuotta juhlavuoden kunniaksi. Olen ollut kerran aikaisemminkin laulamassa SaiPan pelin alkuun ko. laulun, silloin taisi olla vuosi 2015 ja ensimmäinen Playoff ottelu.

Otin mukaan peliin isäni sekä veljeni perheineen. Meille oli varattu VIP-ravintolasta ruokailu ennen pelin alkua ja kahvitarjoilu ensimmäisellä erätauolla. Ruoat kävimmekin syömässä, ja tarjolla oli pippurihärkää, valkosipuliperunoita ja salaattia. Peliä katsoimme aitiosta yhdessä ystäväni ja hänen tuttujensa kanssa. 

Mutta siihen lauluun..

Maamme-laulu on todellakin kaikille tuttu, mutta siksi ehkä sen laulaminen jännittikin enemmän, kuin olin ajatellut. Mitä jos mokaan Maamme-laulussa?! Sehän olisi niiiin noloa! Mitä jos tuleekin joku blackout, ja unohdan sanat?! Ei muuta kuin mikrofooni käteen ja kentälle... Kaikki meni kuitenkin onneksi hyvin! En edes kaatunut, vaikka lauloin jäällä. Sanatkin muistin ja ääni kesti hyvin. Jess!

Kuvassa myös SaiPan joukkue.
Siellä minä laulan!

Pelistä en niinkään osaa sanoa oikein mitään, paitsi että SaiPa pelasi hyvää peliä, sai aika hyvin maalipaikkojakin, mutta Kalpan maalivahti oli liian hyvä. Ja lopulta Kalpa voitti yhdellä maalilla 1-2. Serkkuni on aktiivinen SaiPan kannattaja ja pelien seuraaja, ja hänen mukaansa peli meni näin:

Jos otetaan se tyly fakta pois, että pisteitä ei(taaskaan) tullut, niin pelissä oli paljon positiivista. Taistelua, taklauksia ja maalitilanteita nähtiin jopa yllättävän paljon. Ongelmaksi koitui mentaalinen lukko(itseluottamus) ja ylivoimapelaaminen joka on rehdisti sanottuna kauhean näköistä. Maalintekijöitä tarttis jostain löytyä. Paikkoja oli voittaa peli, mutta kun ei puolityhjään maaliin saada kiekkoa eikä mitään järkevää aikaiseksi edes kahden miehen ylivoimalla, niin hankala on pelejä voittaa.

 

SaiPa, SaiPa, SaiPa!!

Minulla oli kuitenkin mukavaa. Peliä oli jännittävä seurata, seura oli hyvää ja laulukin meni hyvin, vain ne SaiPan kolme pistettä jäivät puuttumaan.

Jeejee!

Mitä joukkuetta sinä kannatat?

Love life

Kiti