Omannäköinen elämä

Heissan!

Oletko elämässäsi nyt tien risteyksessä tai kenties täysin umpikujassa? Et oikein tiedä, mihin suuntaan pitäisi lähteä, mitä tehdä elämässäsi, mihin työhön suuntautua ja miten taas löytää oma itsevarmuus ja ilo. Minulla on ollut päällä tällainen itseni etsimisen kausi jo vähän aikaa, ja nyt vielä suuremmin, kun se teatteriproggis peruuntui. Tosin, jaloille on noustu jo monta päivää sitten. Kuten olen aikaisemmissa postauksissanikin sanonut, olen miettinyt itselleni uutta uraa tähän näyttelemisen ohelle, mutta olen vielä aika alkutekijöissä sen suhteen. Olenkin pohtinut, mitä haluan tehdä, mitkä olisivat unelmani, mikä minua motivoi ja mistä haluaisin löytää itseni viiden vuoden päästä. Tai edes vuoden päästä.

Serkkuni vaimo, Leena Ståhlberg, on sellainen ihminen, jonka jokaisen pitäisi tuntea. Hän on iloinen, fiksu, kannustava, osaava ja oman alansa huippuammattilainen. Hän on suunnannäyttäjä, hyväntekijä, yrittäjä, äiti ja vaimo. Ja nyt hän on myös kirjailija. Hän on myös loistava esimerkki siitä, kuinka omaa intuitiota pitää ja kannattaa kuunnella ja kuinka kovalla työnteolla voi saavuttaa unelmansa.

17.1.2017 on julkaistu kirja Omannäköinen elämä, jonka ovat kirjoittaneet Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi. Minulla oli ilo saada tämä kirja käsiini jo ennen joulua, ja tuntuu, että kohtalolla oli näppinsä pelissä, kun tämä kirja minulle päätyi. Aloin lukea kirjaa heti sen saatuani, selailin sitä aina välillä, tein kirjan tehtäviä mielessäni ja pohdin asioita. Tämä kirja sopii siis juuri sellaiselle, joka on risteystilanteessa pohtimassa uutta uraa ja suuntaa. Voiko olla tottakaan, että tämä osui juuri oikeaan hetkeen?

Osaatko unelmoida?

Kirja on oikeastaan tutkimusmatka sinuun itseesi. Sen avulla selvität unelmasi, vahvuutesi, kiinnostuksen kohteesi, arvosi ja toiveesi. Se motivoi sinua tavoittelemaan unelmiasi, haastaa sinut nostamaan tavoitteesi vielä korkeammalle, auttaa sinua löytämään oikean asenteen ja antaa voimaa myös kärsivällisyyden kanssa. Tämän kirjan avulla olen itse ainakin alkanut miettiä omia tavoitteitani ja toiveitani ihan eri tavalla ja uudesta näkökulmasta. Myös elämäntilanteeni on muuttunut melkolailla vaikka viiden vuoden takaisesta ajasta, joten senkin vuoksi on hyvä välillä päivittää itselleen omat unelmansa, toiveensa ja tavoitteensa. Myös arvot ovat tässä vuosien saatossa hieman muuttuneet. Mitä siis haluan? Mitkä ovat vahvuuteni? Missä työssä olisin hyvä? Mitä arvostaisin uudessa urassa ja työssä? Näitä asioita miettimällä ja kirjan tehtäviä tekemällä löydän itsestäni ihan "uusia" puolia. Tämä on erittäin mielenkiintoista ja jopa jännittävää.

Kuten tiedämme, työn saanti ei ole helppoa tässä maassa tällä hetkellä. Varsinkaan sen unelmatyön saaminen. Silti, jos olet motivoitunut, valmis tekemään töitä sen eteen, että saavuttaisit unelmasi, kaikki on mahdollista! Sen ei tarvitse olla iso harppaus kerralla, vaan myös pienin askelin edeten voi lopulta saavuttaa unelmiensa päämäärän. Ole rohkea, avaa suusi, sano unelmasi ääneen, koskaan ei tiedä kuka sen kuulee. Kohtaa ihmisiä, kannusta muita, ja vielä kerran, ole rohkea.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka pohtivat elämäänsä ja uraansa. Tämä kirja on loistava lahja nuorelle, jolla on elämä vielä täysin avoinna edessä, tai sitten voit ostaa kirjan itsellesi tai ystävällesi. joka painii oman tulevaisuutensa parissa. Kirjan avulla teet oikeita valintoja elämäsi suhteen. 

Kirjaan pääset tutustumaan lisää kirjan omilta fb-sivuilta täältä, OpoCoachingin sivuilta täältä ja vielä kirjan omilta nettisivuilta, josta voit myös tilata sen itsellesi vaikka heti, siis täältä.

Minulle tämä kirja on nyt yksi aarteistani. Tämän pariin voin palata aina uudelleen ja uudelleen, miettiä risteyskohdissa taas tilannettani tai sitten vaan jalostaa unelmiani eteenpäin.

Kohti unelmia ja uutta uraa!

Love life

Kiti