Piparihetki

Heissan!

Minun oman joulukalenterini luukut avautuvat joka päivä täällä blogissa, mutta tietty näitä oikeitakin postauksia tulee tasaiseen tahtiin. 

Tänään on minun ja pikkuneidin yhteinen vapaapäivä. Tähän päivään olin suunnitellut meille pipareiden tekoa, ja niinpä niitä sitten aamu-ulkoilun jälkeen alettiin yhdessä väsäillä.

Olin jotenkin mielessäni ajatellut, että se olisi molemmista tosi kivaa puuhaa. Yhdessä kaulitaan, painellaan muotteja ja sitten vielä koristellaan. Niin ja lopuksi tietysti ihaillaan ja syödään niitä yhdessä. Meni se melkein niin..

Aluksi piti valmistautua. Kaulin esiin, keittiönjakkaralle istumaan, essu päälle ja odottamaan taikinaa.

Taikinaa! Taikinaa! Taikinaa!

Kauliminen oli vähän vaikeaa, mutta ihan kivaa pikkuneidin mielestä. Yllättäen taikinan syöminen oli vähän kivempaa. Ilmeisesti meidän muottimme eivät olleet ihan pikkuneidin mieleen, koska hän teki itselleen omien sanojensa mukaan näkkileipää ja hienoja pipaleita. 

Tästä tulee näkkileipä!
Ja näistä tulee hienoja pipaleita!

Itse tein vähän toisenlaisia pipareita.. Ilokseni sain ihanalta Niin paljon että riittää -blogia kirjoittavalta Annilta sydämen mallisen Lékuén muotin, josta saa yhdellä painalluksella monta sydäntä! Se oli kyllä kiva ja näppärä! Kiitos Anni! 

Tästäkö painetaan?

Tietysti meidän piparimallistoomme kuului myös Molly-koira -muotteja.

Mutta niin, siis kauliminen oli kivaa, taikinan syöminen oli kivaa, omien pipareiden teko oli kivaa (ja niiden syöminen heti taikinana) mutta koristeluvaihe oli ilmeisen tylsää, koska ison osan nonparelleista pikkuneiti tylsistyessään päätti kaataa pöydälle ja lattialle.. Siihen se sitten loppui meidän piparien teko. Tuli itku ja huuto ja pissihätäkin yllätti - siis pikkuneidin. Olikin aika mennä päiväunille.

Serkulle ja kummillekin on omat piparit tehtynä :)

Saimme me kuitenkin jotain valmiiksi, ja tältä näyttääkin meidän satsi valmiita pipareita:

Aika hienoja, vai mitä? Ja aika monta saatiin valmiiksi kolmesta pellillisestä :)

Kolmea valmista piparia neitokainen maistoi, oli kuulemma hyviä, mutta vei ne kuitenkin Mollylle. Yllättäen sille maistui.

Mutta joo, eiköhän tämän vuoden piparit tullut nyt tehtyä. Jotain erilaista päivään, perinteitä kunnioitettu ja uusia muistoja tehty. Kunhan neitokainen herää, eiköhän sitten vähän ihastella pipareitamme ja maistella niitä kahvin ja maidon kanssa.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Joko teillä on piparit tehtynä?

Love life

Kiti