Pitäisi -sanan ahdistus

Hola!

Uutta työtä on takana nyt neljä päivää tältä vuodelta ja edelleen on todella hyvä fiilis! Toki vielä on menossa ns. Honeymoon, mutta kyllä ensimmäisten muutamien viikkojen aikana näkee jo, että miltä se meno mahdollisesti tulee näyttämään. Tämä viikko on mennyt ihan kauhean nopeasti, kun on ollut jo paljon tekemistä. Välillä tuntuu, että olen paahtanut tukka putkella palaverista toiseen ja yrittänyt saada jotain jäämään muistini sopukoihinkin. Ja sen on kyllä huomannut iltaisin. Olen ollut melkoisen väsynyt kaikesta uudesta ja nukkunut yöt kuin pieni vauva. 

Muutamat ensimmäiset viikot verottavat varmasti paljon voimia ja energiaa. Uutta tulee kuitenkin melkoista vauhtia ja haluan todella olla jo hyödyksi ja mahdollisimman tuottava yksilö yritykselle. No, ehkä on toiveajattelua olla tuottava yksilö muutaman päivän jälkeen, mutta jos nyt edes oikeasti olen voinut olla hyödyksi. Toisinaan tunnen turhautumista itseäni kohtaan, kun en jotain osaa heti. Miten voisinkaan? Mutta silti. Ja se epävarmuus, joka nostaa toisinaan päätään, mutta sitten ei auta kuin vaan rohkaistua ja alkaa tekemään sen mitä osaa ja sitten ehkä erehtyä. Onneksi en ole aloittanut kirurgina, kukaan ei ainakaan siis kuole, jos sattuu virhe tulemaan. 

Sitten asiasta kukkaruukkuun.

Moni on varmasti tässä vuoden alussa tehnyt päätöksiä jostain uudesta. Joku ajattelee taas laihduttavansa tai aloittavansa kuntoilun (kuulemma kuntosaleille on taas jonoa), joku aloittaa ehkä tipattoman. Minä en ole aloittanut näistä mitään. Juokseminen olisi jossain vaiheessa hyvä aloittaa taas, mutta muuten en jaksa painostani suuremmiten panikoida. Yksi asia kuitenkin on, mitä pyrin vähentämään, ja se on pitäisi -sanan käyttö. Minusta tuntuu, että sanalla pitäisi teen itselleni vain stressilistaa. Kun pitäisi siivota, kaupassakin pitäisi käydä, juostakin pitäisi ja blogiakin pitäisi kirjoittaa. Mitä kaikkea sitä pitäisikään ja stressi vaan kasvaa! Pitäisi -sanan käyttö pitäisi lopettaa kokonaan! Hups! Pitäisi -sanan käyttö olisi hyvä lopettaa :)

Varsinkin blogini kohdalla haluan lopettaa pitäisi -sanan käytön. En halua, että tämä on minusta stressaavaa tai aiheuttaa ahdistusta. Tämän on hyvä olla hyvän mielen ja hyvän energian tuoja! Ja niin tämä taas onkin :)

Oletteko te huomanneet, että pitäisi -sana aiheuttaa ärsyttävää stressin tunnetta, vai olenko se vaan minä? :)

Ihanaa illan jatkoa! 

Love life,

Kiti