Positiivisuus vs. negatiivisuus

Positiivisuus vs. negatiivisuus

Oletko positiivinen vai negatiivinen ajattelija? Onko lasisi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä? Mistä tiedät, kumpaa olet?

Itse olen pitänyt itseäni aina positiivisena ihmisenä. Koen katsovani maailmaa mieluummin vaaleanpunaisten lasien läpi kuin mustien.

Ajatukseni postata tästä aiheesta tuli mieleeni kun uuden työpaikan myötä olen huomannut, että on olemassa paljon asioita, joita en osaa heti ja joissa en onnistu omasta mielestäni tarpeeksi hyvin tai nopeasti. Siinä sitten hetken turhauduttuani ja itselleni marmatettuani alan katsoa tilannetta eteenpäin, ja näen kuin näenkin tunnelin päässä valoa. Ensinnäkin on monia asioita, joita osaan todella hyvin ja asioita, joissa onnistun heti. On myös asioita, joita koen oppivani kauhealla vauhdilla, ja uskon muutaman kuukauden sisällä olevani niissäkin asioissa jo oikeinkin hyvä.

Huomaan myös, että jos epäonnistun, otan asian opettavaisena sen pienen harmituksen jälkeen. Annan itselleni luvan tehdä virheitä, mutta pakotan itseni oppimaan niistä. Pyrin näkemään tulevaisuuden täynnä onnistumisia ja mahdollisuuksia, enkä koe, että vastoinkäyminen olisi jokin universumin rangaistus juuri minua kohtaan, tai että kaikki haluavat minun epäonnistuvan ja mokaavan. Saattaa olla, että joidenkin mielestä olen yltiöpositiivinen, mutta mieluummin niin kuin yltiönegatiivinen. Aina on toivoa, aina on mahdollista onnistua, aina löytyy jotain positiivista ja aina voi oppia.

Muistan nähneeni joskus jonkin listan, josta pystyi katsomaan, onko positiivinen vai negatiivinen ihminen. Laitan tähän nyt vähän omannäköisen listan, josta voit katsoa itse, oletko enemmän plussan vai miinuksen puolella.

Positiivinen vs. negatiivinen:

Kun epäonnistut, miten suhtaudut siihen?

Positiivinen osaa suhtautua epäonnistumiseen opetuksena. Seuraavalla kerralla hän ei enää tee samaa virhettä. Hän ymmärtää, että virheitä voi sattua kenelle vain, eikä se ole jokin, mikä määrittelee hänet ihmisenä.

Negatiivinen ihminen taas kokee epäonnistumisen henkilökohtaisena häpeänä. Hän ajattelee, että tietenkin näin tapahtui juuri hänelle. Eihän hän onnistu missään muulloinkaan, niin kuinka olisi voinut kuvitellakaan onnistuvansa tässäkään. Ainahan hän epäonnistuu, kuinkas muutenkaan.

Miten puhut muista ihmisistä?

Positiivinen ei puhu muista seläntakana sellaista, mitä ei voisi sanoa niille ihmisille myös suoraan.

Nagatiivinen puhuu muista pahaa nostaakseen itseään ylemmäksi ja tunteakseen itsensä paremmaksi.

Miten puhut itsestäsi?

Positiivinen ihminen pysrkii tsemppaamaan itseään ja kannustamaan eteenpäin. Hän antaa itselleen armoa eikä hauku itseään.

Negatiivinen taas ruokkii negatiivisuuttaan ajattelemalla, ettei ansaitsekaan mitään hyvää. Hän näkee itsensä vain huonona ja epäonnistujana. Hän myös kylvää negatiivista energiaa ympärilleen valittamalla milloin mistäkin.

Oletko kiitollinen siitä mitä sinulla on?

Positiivinen ihminen osaa olla kiitollinen siitä, mitä kaikkea hänellä on ja mitä kaikkea hän on saavuttanut. Hän ei koko ajan mieti sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan ajattelee, että asiat voisivat olla huonomminkin.

Negatiivinen ei ole kiitollinen oikein mistään. Häneltä puuttuu aina jotain. Risukasaan ei koskaan paista aurinko.

Kehutko muita?

Positiivinen jakaa hyvää mieltä ympärilleen. Muiden onnistuminen ei ole pois häneltä. Hän kiittää ja tsemppaa muita onnistumaan ja pyrkii oppimaan itseään paremmilta. Ja kehut ja tsempit ovat aitoja!

Negatiivinen ihminen kokee muiden onnistumisen olevan pois häneltä itseltään. Hän tuntee kateutta ja ajattelee helposti, että muut ovat esim. nuoleskelemalla saaneet paremmat mahdollisuudet. Negatiivinen ihminen ei myöskään huomioi muita ja muiden ystävällisiä tekoja, vaan pitää niitä itsestäänselvyytenä. 

Luotatko muihin?

Positiivinen ihminen uskoo muista ensisijaisesti hyvää. Hän kokee, että voi haastavissa tilanteissa tukeutua muihin ja kysyä apua. Hän myös kokee muiden vilpittömästi auttavan.

Negatiivinen luottaa vain itseensä. Kaikki muut yrittävät vain huijata tai hyötyä hänestä, etsiä hänen heikkoja kohtiaan, ja hyökätä sopivan tilaisuuden tullen.

Kumpaan porukkaan kuulutte?

Tämä lista on aika ääripäätä ehkä molemmissa suhteissa, mutta oikeasti koen toimivani ja ajattelevani positiivisemman mukaan. Minulla kaikessa on aina hopeareunus! Aurinko paistaa sinne risukasaankin ja monet ihmiset oikeasti välittävät minusta ja haluavat minulle hyvää. Ja minä haluan muille hyvää!

Valitsen positiivisuuden!

Tällä positiivisella aallolla, oikein ihanaa ja positiivista alkavaa viikkoa kaikille!

Love life

Kiti