Ruusun terälehti-vadelma rahka

Heissan!

Nämä minun viimeaikaiset postaukset ovat olleet pelkkää hehkutusta milloin mistäkin, eikä tämäkään postaus tee siitä poikkeusta.

Nyt olen tutustunut ihan uuteen herkkuun, nimittäin ruusun terälehtihilloon. Oletteko koskaan kuulleetkaan sellaisesta? Itse kuulin kyseisestä hillosta vasta toissapäivänä, kun olimme tytön kanssa kauppareissulla. Siellä oli maistiaisia leivistä, pullista ynnä muusta sellaisesta ja sitten tästä ruusun terälehtihillosta. Sitä oli ihan pakko ensin haistaa ja sitten maistaa. Ja kyllä, se tuoksui ruusulle, ja maistuikin juuri siltä, miltä olettaa ruusun maistuvan. Aivan ihastuttava tuttavuus! Purkki sitä hilloa lähti tietenkin mukaani. Ostin samalla myös maitorahkaa ja vaahtoutuvaa vanilijakastiketta, ja ajattelin tehdä kokeeksi ruusun terälehtirahkaa.

Infoa hillosta

Eilen laitoin yleiskoneen hurisemaan ja ryhdyin rahkan tekoon. Yht'äkkiä iski kuitenkin pieni paniikki. Maistuukohan tämä hillo muille? Onhan se aika parfyyminenkin.. Tykkäänköhän itsekään siitä, jos sitä tulee vaikka liikaa? Olinko taas vaan mainoksen uhri..? Epäilyt nousivat pintaan, joten päätin laittaa rahkaan sekaan myös äitini tekemää vadelmahilloa. Silloin rahka ei voi mennä ainakaan täysin pieleen.

Ihanasti lohkeavaa, kauniin punaista ja niin hyvän tuoksuista!

Laitoin vanilijavaahdon ja maitorahkan sekaan pari lusikallista molempia hilloja. Sitten maistoin. Täydellistä! Rahka tuoksui ruusulle, mutta maistui myös vadelmalle. Tytölle maistui, Mollysta puhumattakaan. Tottakai Mollyn piti myös saada maistaa. Olisi kyllä varmaan syönyt koko kulhollisen, mutta sai tyytyä vain lusikalliseen ja lautasten pohjiin.

Valmis rahka odottaa syöjäänsä!

Ruusunterälehti on varsinaista suomalaista superfoodia. Tätä hilloa löytyy ainakin isommista kaupoista juustojen lähistöltä. Sopii siis varmasti hyvin myös juuston kaveriksi. Mihin kaikkeen tätä voisi laittaa? Joko te olette maistaneet ruusun terälehtihilloa?

Ruusun tuoksuista sunnuntaita kaikille!

Love life

Kiti