Sataa, sataa ropisee, pili pili pom!

"Mun kesälomallani sataa aina. On sama milloin sen vain aloitan..." Juupa, kyllä se tiedetään. Suomen kesä on niin ihanan lyhyt ja vähäluminen, niin kuin sanotaan. Nyt onkin vuorossa ollut koko alkuviikon kestänyt vesisade. Jossain on kyllä paistanut aurinko, jossain satanut rakeita, jossain ukkostanut ja täällä iloisessa karjalassa on satanut vettä, milloin enemmän ja milloin vähemmän. Nyt taas enemmän. Silti minä mökkeilen ja ulkoilen! Se on vain pukeutumis- ja asennekysymys miltä ulkoilu sadesäällä tuntuu. ...ja tietysti koiran takia pitää ulkoilla, mutta myös lapsen ja itseni takia. Sitä alkaa helposti kiipeillä pitkin seiniä, jos ei tasaisesti pääse ulos haukkaamaan raitista ilmaa. Omalta osaltani se on oikeasti todella tärkeää.

Mie ite!
Töhöttimen sadelook

Itseasiassa sateessa tai sateen jälkeen on ihana kävellä metsässä. Se tuoksu on jotain aivan ihanaa! Tiedättehän? Vaikka nyt on tuullutkin niin paljon, että meinaa pää irrota, niin silti se tuoksu on huumaava. Ja jotenkin luontokin on aika kaunis sateessa. On vesipisaroita lehdillä, hiljaista, ei ole hyttysiä tai muitakaan pörriäisiä, lehtipuiden oksat viuhuvat tuulen mukana ja saa itse olla omien ajatustensa kanssa. Vaikka kaunista ja tavallaan aika ihanaa onkin, olisin silti mieluummin helteessä ja hyttysten ja paarmojen iskun kohteena... Ehkä se aurinko vielä tavoittaa meidätkin. 

Mustikoita riittää!
Nami nami mustikoita!


Sisällä ollaan kuitenkin oltu enemmän kuin ulkona. Koska onhan kaatosateen katsominen sisältä kivempaa :D

Sisältä on hyvä katsoa kaatosadetta.
Aina on hyvä sää grillata (kun itse saa katsoa sitä ikkunasta)

Nyt on saanut miettiä erilaisia sisäpuuhia, jotta lapsi viihtyisi paremmin. Nyt on ollut aika kova juttu muovailla muovailuvahasta kaikkea jännää. Jos Töhöttimeltä kysytään, niin aina pitäisi muovailla palloa potkiva pingviini. Mistä lie senkin keksinyt :D Mutta sellaisenhan äiti sitten muovailee. On sitä muovailtu Mollyn näköisveistoksia, norsuja, ankkoja, ukkoja ja akkojakin. Se on ollut aika mukavaakiin, ihan näin aikuisestakin. Välillä aina yllättyy itsekin, että vau, tämähän näyttääkin ihan siltä, miltä pitikin.

Ihan selkee pingviini, vai mitä?
Ronsu


Piirtäminen on myös ollut yksi sadepäivän touhuista. Piirtää en osaa, mutta aina niistäkin on tullut sellaisia, että Töhötin on ollut tyytyväinen.

Mitä te olette puuhanneet sadepäivinä?

Aurinkoa odotellessa, mukavia sadepäiviä itse kullekin!

Love life

Kiti