Siisti koti, parempi mieli!

Heissan!

Ai että minä tykkään siististä kodista! Enkä nyt tarkoita sillä lailla coolia siistiä, vaan siivottua ja hyväntuoksuista, siistiä kotia. Nyt meidän koti on taas sellainen. Minulla on ollut muka niin paljon kiirettä ja tekemistä, että siivoaminen on jäänyt lähinnä tavaroiden järjestelemiseksi ja vessojen pesemiseksi, (inhoan likaisia vessoja). Imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja lattioiden pesu on saanut odottaa jo muutaman viikon tekijäänsä. Koiralla on karvanlähtö ja hiekkaa tulee tassujen ja kenkien mukana lähes litroittain, joten voitte vain kuvitella, minkä näköistä täällä on ollut.  Mutta tänään sai imuri, pölyrätti ja lattialastakin kyytiä!

Pöytä kiiltää!

Minua oikeasti häiritsee sotkut ympärilläni. En pysty rentoutumaan, jos kotona on sotkuista! Lian ja pölyn vielä kestän (hämärässä valaistuksessa), mutta tavaroiden epäjärjestys saa minut ahdistumaan! Pyrin järjestämään tavarat niin, että kaikelle on olemassa se oma paikkansa, jotta tavarat eivät jäisi vain lojumaan pitkin pöytiä tai lattioita. En todellakaan rakasta siivoamista, en edes pidä siitä, mutta mieluummin siivoan, kuin olen keskellä kaaosta. Tulen oikeasti vihaiseksi, jos tavaroita lojuu milloin missäkin. Tytön lelutkin korjaan olohuoneesta viimeistään illalla omiin laatikoihin. 

Olen ottanut itselleni pari ohjenuoraa siivouksen suhteen. Ensimmäinen on vie mennessäs, tuo tullessas. Tätä äitinikin on minulle hokenut, ja nyt aion myös opettaa oman tyttäreni samaan hokemaan. Toinen ohje itselleni on se, että tee aina heti se, johon ei kulu aikaa kahta minuuttia kauempaa. Tätä ohjetta seuratessa tulee astiat laitettua heti koneeseen, vaatteet kaappiin, tiskattua paistinpannu ja pyyhittyä pöytä leipien tekemisen tai pikku neidin iltapuuron jälkeen. Heti kun tekee nopeat jutut, ei sotkut pääse "yllättämään" paljoudellaan.

Pöytäliina on vähän rutussa, mutta siitä en jaksanut välittää.

Inhokkikotityöni on ehdottomasti roskien vienti. Se ei ehkä kuulosta kovin pahalta, mutta sitä se minulle on. Ensinnäkin, meidän keittiössä roskikset on jostain syystä aivan käsittämättömän pienet! Ja niitä on vain kaksi, vaikka nykyään kierrätetään kaikki. Toinen niistä on biojätteille ja toinen sekajätteille. Ja kun tekee ruokaa tai vaikka salaattia, ja tomaatit ja lihat ovat niissä ärsyttävän isoissa ja kovissa muovipaketeissa, niin ei sinne enää kohta paljon muuta mahdu! Pahvit kerään aina roskiksen viereen, ja sitten ne kaatuvat ja estävät roskakoreja liukumasta, joten ne pitää taas viedä melkein heti. Parvekkeella on roskis metalleille ja lasipurkeille. Sitten on vielä vaipparoskis, kylppärin roskis, vessan roskis ja paperiroskat! Roskia on  joka lähtöön, ja tuntuu, että joka ikinen kerta kun menen ulos, on kädessäni joku nyssäkkä menossa jätehuoneeseen. Ei se pelkästään ole niin paha juttu, mutta sitten kun yhdessä kädessä on vielä koira ja toisessa rattaat tai lapsi, ja sitten noita roskapusseja on ehkä pari kolme, niin kyllä ärsyttää! Ja jos niitä roskia ei vie melkein heti, jäävät ne haisemaan eteiseen, yök!  Ja sitten se vielä ärsyttää, että kun roskakori on täysi, niin sinne vielä tungetaan jotain, ettei vaan tarvitsisi sitä roskapussia siitä ottaa ja viedä ulos, ja laittaa uutta pussia taas paikoilleen... Tänään siivotessa vein yhdellä kertaa kuusi roskapussia roskiin! Silloin se onnistuu, kun ei ole tyttöä tai koiraa mukana.  Kyllä voisin tämän roskien viennin ulkoistaa täysin! Aaaaaaargh!!!....Hups, olipa avautuminen...

Positiivinen postaus muuttuikin aggressioiden purkamiseksi, anteeksi! Noh, nyt lasken kymmeneen ja hengitän...ommm..

No niin. Roskat on viety, lattiat pesty ja pölyt pyyhitty. Ehkä koti pysyy suhteellisen siistinä pari päivää. Ja onhan tämä kolmen ihmisen ja yhden koiran koti. Kyllä täällä asuminen saa näkyä. Kaiken lisäksi jääkaapissa odottaa mustikka-punaviinimarja-valkosuklaa-juustokakku syöjäänsä, eli vahvasti ollaan plussan puolella!

Päälle vielä hieman valkosuklaata, niin naminami!

Onko teillä jotain inhokkikotityötä? Häiritseekö sotkut teitä? Miten pidätte paikat siistinä?

Siistiä ja coolia viikkoa kaikille!

Love life

Kiti

Ps. Anteeksi vielä avautuminen ;)