10 vinkkiä, kuinka saa ajan kulumaan sairastavan lapsen kanssa

Heissan!

Meillä pikkuneiti on ollut kuumeessa ja flunssassa nyt pari päivää, ja neljän seinän sisällä on vietetty aikaa ihan kunnolla. Normaalisti kun tulee ulkoiltua useampi tunti päivässä, niin nyt on saanut keksiä tekemistä sisällä. Mutta on nuo lääkkeet ja lapset kyllä kummallisia! Sairastaessaan lapset ovat väsyneitä, itkuisia ja silmät ovat vetiset, nenä vuotaa, eikä oikein mikään ole hyvin. Sitten annat vähän Panadolia, menee hetki, ja lapsi kiipeilisi vaikka seinille! Kaikki se kuume ja muut oireet katoavat samantien, ja lapsi olisi taas valmis tekemään mitä vain. Sinänsä hyvä niin, mutta se lepo olisi kuitenkin aika tärkeää.

Mutta sitten niitä vinkkejä!

1. Maalatkaa ja piirtäkää

Tämä on meillä ollut suosittu tekeminen niin tytöstä kuin minustakin. Joululahjaksi tyttö sai kunnon pensseleitä, hyviä värejä ja ison maalauslehtiön. Siihen on ollut hyvä taiteilla. Samalla aika kuluu mukavasti, ja lapsikin pysyy paikoillaan. Ainakin hetken.

Todellista taidetta!

2. Muovaileminen

Tämä on toinen meidän suosikkipuuhistamme. Vahojen lisäksi olemme käyttäneet leluveitsiä, piparimuotteja, kaulinta, kuppeja ja muita rekvisiittoja vahan muovailemisessa. Nyt innostuin tekemään naaman, ja sillä opettelimme erilaisten tunnetilojen tunnistamista. Tunnistatko sinä nämä tunnetilat?

3. Parkkitalo ja autot

Meidän neiti on aina ollut vauhdin perään. Monesti menemmekin taloyhtiön autohalliin katsomaan autoja ja moottoripyöriä. Lisäksi hänen oma parkkitalonsa ja autonsa ovat kovassa käytössä. Myös pikkuautojen kilpa-ajot ovat mielekästä leikittävää.

4.Legot

Sanomattakin selvää, että Duploilla rakentaminen on kivaa. Ja niille pikkuautoille rakennetaan talleja, lego-sedille ja -tytöille taloja ja vaikka mitä muuta. 

5. Nukkeleikit ja piknik

Pieni tyttönen on innostunut nyt myös nukkeleikeistä. Nuket pääsevät päivän aikana mm. ammeeseen, nukkumaan, syömään ja rattailla kävelylle. Eväätkin otetaan mukaan, ja sitten eväshetki on vaikka olohuoneen lattialla. Tytöllä on oma leikkikeittiö, ja siellä hän valmistaa eväät ja laittaa kassiin. Yleensä piknikillä on tarjolla leipää, leivonnaisia, hedelmiä, jätskiä, kahvia ja mehua. Lautaset, lusikat ja muut tykötarpeet on tietysti myös mukana.

6. Äidin korut

Korukaappini, jossa on paljon koruja, on yksi mielenkiintoisimmista leikkikohteista. Tyttö toteaakin olevansa rinsessa päällään minun kaulakoruja, sormuksia ja rannekoruja...

7. Tarrat ja magneetit

Tarrojen siirtely paikasta toiseen (vaikka vihon sivulta toiselle) on mielekästä puuhaa. Samoin magneettien siirtely jääkaapin ovesta vaikka pesukoneen laitaan käy myös.

8. Lukeminen

Jos hyvin käy, voidaan joskus vain maata sohvalla ja lukea kirjoja.

9. Tabletti tai kännykkä

Näiden avulla saan ainakin ruoan laitettua rauhassa. Silloin tyttö istuu paikallaan kuin tatti, kun saa katsoa vaikka Kaapoa tai Timmy Timea älylaitteesta.

10. Valokuvien katselu

Valokuvia katselemalla aika kuluu nopeasti. Ainakin meidän 2 vuotias tykkää katsoa valokuvia, ja mukava se on minustakin muistella vanhoja  :)

Tällainen kuva löytyi! Siinä olen minä pienenä. Ja lunta on ollut silloin ihan jonkin verran!

Ja kun kaikki mahdolliset tehtävät olen keksinyt, mitä keksiä voin, näytän tältä:

Tässä olen kuulemma minä..

Mitä te teette silloin kun lapsi sairastaa? Nämä leikit sopii ainakin meidän 2 vuotiaalle. Lisää vinkkejä otetaan vastaan!

Toivottavasti olette pysyneet terveinä! Mukavaa viikkoa!

Love life

Kiti