Suojaa silmäsi, kevätaurinko tulee taas!

Heissan!

Kevät tekee tuloaan! Aurinko on pilkahdellut jo taivaalla saaden silmät siristelemään ja valumaan vettä. Olemme ehkä kaivaneet aurinkolasit jo laatikosta tai suunnitelleet uusien hommaamista. Voi aurinko, ihanaa, kun tulet meitä tervehtimään! Tuntuu, että ihmisetkin kaivautuvat taas pesäkoloistaan ulos ihmisten ilmoille. On sillä auringolla vaan valtava voima! Mutta missä ne minun aurinkolasini oikein ovat? Entä pikkuneidin lasit? Silmien suojaaminen kevät- ja kesäauringolta on erittäin tärkeää varsinkin lasten kohdalla. Aikusten kohdalla tietysti myös, mutta kyllähän aurinkolasit ovat myös näyttävä asuste, jotka mielellään auringonpaistaessa laittaa silmille.

Itselläni oli tarve saada uudet aurinkolasit, joten suuntasin Lappeenrannan reissullani Saimaan Optiikkaan katsomaan liikkeen aurinkolasitarjontaa. Ja kyllä vaan! Aurinkolaseja oli joka lähtöön. Olin kuin lapsi karkkikaupassa katsellessani ja kokeillessani aurinkolaseja. Katsokaas nyt näitäkin. 

Michael Korsit
Marimekot Hahhaa, ei ehkä ihan tähän päähän sopivimmat!

Aurinkolasimerkkejä löytyi vaikka kuinka: klassiset Ray Banit, sporttiset Oakleyt, aina tyylikkäät Michael Korsit, ihanat ja naiselliset Marimekot, tyylikkäät Fossilit, aina upeat Ralph Laurenit, Diorit ja mitä vielä. Mutta kaikkia yhdistää se, että ne ovat hyvä suoja silmille. Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä, liialta valolta, häikäistymiseltä sekä tuulelta ja jopa roskilta. 

Saimaan Optiikan Anssi Aalto esitteli minulle myymälänsä aurinkolasitarjontaa. Hän myös opasti oikeanlaisten aurinkolasien käyttötarkoituksista. Jos autoilee paljon, kannattaa olla polarisoivat linssit, jotka estävät vaakasuorilta pinnoilta tulevaa häikäisevää valoa, kuten märkää ja kiiltävää asfalttia. Jos taas harrastaa veneilyä, kannattaa myös siihen tarkoitukseen hommata sopivimmat, samoin urheiluun. Ja sitten on erikseen ne myös minulle sopivimmat aurinkolasit, eli terassilla istumiseen ja kuohuvasta nauttimiseen :D. Ja kuulkaas, sellaiset löysinkin! Tällaiset lähtivät minun matkaani!

Fossilit (kuten minäkin olen) terassilla istumiseen!

Mitäs sanotte? Ja kaikkiin näihin aurinkolaseihin on mahdollista saada myös vahvuudet omien silmälasien mukaan.

Mutta miksi kannattaa ostaa mieluummin kunnon aurinkolasit kuin vaikka halpikset marketeista? Laadukkaampien linssien laatu on ensinnäkin parempi silmien suoja. Lisäksi niihin saa tosiaan laitettua myös vahvuudet. Myöskin sangat ovat kestävämpää laatua kuin halpismallien. Ne säilyvät ehjinä ja parempina pidempään. 

Mutta katsotaan taas muutamia aurinkolasimalleja.

Marilyn Monroe käytti samanlaisia Ray Baneja kuin nämä
Näyttävät Ray Banit
Pyöreät Ray Banit

Tottakai myös miehille löytyy paljon aurinkolaseja Saimaan Optiikasta. Käykää rohkeasti tutustumassa ja kysymässä.

Sporttiset Oakleyt

Mutta sitten niihin lasten silmiin. Lapsien silmät todellakin tulisi suojata hyvin auringolta. Lasten ja teini-ikäisten pupillit ovat suuremmat ja mykiöt kirkkaammat kuin aikuisilla, ja siksi ne läpäisevätkin UV-säteilyä enemmän kuin aikuisten silmät. Joten jo vauvojen silmät olisi hyvä suojata kunnollisilla aurinkolaseilla. Saimaan Optiikasta löytyikin todella laaja aurinkolasivalikoima lapsille ihan 0-15 vuotiaille. Pienille vauvoille ja taaperoille löytyi loistavia Julboja, jotka kestävät kovaakin käyttöä. Aurinkolasit kun saattavat löytyä milloin hiekkaämpäristä tai hoitolaukun pohjalta tai sitten niiden kestävyyttä koetellaan ihan käsivoimin. Mutta ne kestävät! Ja jos linssit saavat liikaa osumaa, on niihin mahdollista vaihtaa uudet. Monet lasten laadukkaat aurinkolasit voivat siis kestää isoveljeltä pikkuveljelle ja vielä vaikka pienemmällekin siskolle. Lisäksi linssit ovat tietysti laadukkaammat myös UV-valon ehkäisyssä kuin markettien lasten laseissa. Ja ne pysyvät paremmin päässä napakan rakenteen ansiosta. 

Julbot lapsille
0-3 -vuotiaille herkullisissa väreissä kestävät ja turvalliset aurinkolasit. Ja ne voidaan laittaa silmille kumminpäin vain.
Eivätkä ihan vähästä hätkähdä

Myös Ray Banilla on oma mallisto lapsille. Siinä on täysin samoja malleja kuin aikuisillekin, mutta pienoiskoossa. Olisihan se suloista, kun lapsella olisi silmillään samanlaiset lasit kuin vaikka isällään.Hihi!

Ja tokihan lapsillekin on omat Ray Banit

Meidän neiti ei omia Ray Baneja kuitenkaan saanut, mutta kestävät ja tietysti pinkit Julbot kyllä. Ja kun ne hänelle annoin kokeiltavaksi, menikin koko ilta niiden kanssa leikkien. Hyvä niin. Yhdessä sitten peilailimme molempien uusien aurinkolasien kanssa. 

Antaa auringon paistaa vaan! Meidän silmät on nyt turvassa ja suojassa! Joko sinulla on kunnolliset aurinkolasit? Tiedätkö millaiset aurinkolasit kannattaa olla vaikka pyöräillessä tai veneillessä? Entä autoillessa? Jos sinulta puuttuu kunnon aurinkolasit tai et ihan tiedä, millaiset sinun kannattaisi hommata, suosittelen menemään rohkeasti Saimaan Optiikkaan kysymään apuja. Anssi ja muut työntekijät auttavat erittäin mielellään aurinkolasien valinnassa. Varoitan vaan, että saattaa tulla päättämisvaikeuksia! Tarjolla on niin upea ja laaja valikoima, että huhheijaa! Laitetaan vielä muutama herkullinen kuva aurinkolaseista. Jokaiselle löytyy varmasti jotain.

Marimekot
Ralph Lauren

Joko löysit mieleisesi? Vaikea valita, ymmärrän. Mene siis itse katsomaan ja kokeilemaan!

Aurinkoista viikonloppua!

Love life

Kiti