Suunto Fitness 3 Gold käyttökokemuksia

Heissan pitkästä aikaa!

Nyt olen saanut testailla uutta Suunto Fitness 3 Gold kelloani normaalissa käytössä ja myös lenkkeilymielessä, ja täytyy sanoa, että koukkuun olen jäänyt. Paitsi että katson kellosta aikaa, on askeleiden ja aktiivisten kaloreiden tarkkailusta tullut päivittäistä, vaikka en joka päivä lenkillä käykään. Lisäksi joka yön unen laadun tarkistan aina yön jälkeen. Lenkillä tämä nyt on aivan loistava kaveri, mutta myös ihan normaalissä päiväkäytössä paitsi kauniin ulkomuotonsa ansiosta, niin myös motivaattorina toimimisessa. 

Suunto Fitness3 Gold

Mutta erotellaanpa osioita hieman.

Treenit:

Kun lähden lenkille painan kellosta harjoitusosion ja valitsen sieltä liikuntamuodon, eli yleensä juoksun. Ja eikun lenkille.

Lenkin aikana seuraan kellosta sykkeitä, matkaa ja aikaa. Yleensä minulla on aikaa lenkkeillä n 30-60 minuuttia kerta, ja onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkän matkan sitä milläkin ajalla nykyään juoksee. Olen huomannut juoksevani jo melkein 6 km 35 minuuttiin! Ja se on minulle huima parannus aikaisemman n 45 minuutin sijasta samasta matkasta.

Jee!

Ja kuten olen aikaisemmin sanonut, haluan myös tarkkailla sitä, millainen treeni minulla milloinkin on kyseessä, ja silloin sykkeiden seuraaminen on todella tärkeää. Olen mm. tehnyt intervallijuoksulenkkejä, jolloin juoksen n 300-500 m täysillä, eli lähes maksimisykkeillä ja sen jälkeen kävelen ja odotan sykkeiden tasaantumista. Sitten taas uudestaan sama matka kovaa ja sitten sykkeet alas. Tällainen treeni kuulemma kasvattaa eniten kuntoa. Tosin sen täysillä menon pitäisi olla n 1000 metriä, mutta vielä ei kuntoni siihen ihan taivu.

Koska Suunto Fitness 3 toimii Sports Tracker sovelluksen kanssa, saan mitattua matkan tarkalleen ja näin ollen myös kokonaismatka ja juostu lenkki näkyy puhelimen sovelluksessa. Kellon ja Sports Trackerin yhteistyö on saumatonta.

Kello myös suunnittelee minulle viikon harjoitukset, esim. kovaa 30 min maanantaina, maltillisesti 40 min keskiviikkona ja pitkälenkki maltillisesti lauantaina. Jos en aikataulullisesti pysty suorittamaan harjoitusohjelmaa, kello muokkaa sen uudestaan. Toisinaan taas minulla on aikaa käydä lenkillä "lepopäivänä", niin sitten kello muokkaa lepopäivän seuraavalle päivälle ja loppuviikon harjoitukset muokkaa sen mukaan. Kätevää. En ota tavoitteista paineita, mutta kyllä minä aina yritän tavoitteet täyttää.

Uni:

Aamulla kun herään, pohdin ja tunnustelen, millainen yöni oli. Nukuinko mielestäni hyvin vai olinko mahdollisesti syystä tai toisesta hereillä. Sitten mietin, montako tuntia tuli nukuttua ja millainen vireystilani on. Yleensä juuri sillä hetkellä aika huono, koska kello soi viimeistään 6.10.

Mutta sitten katson kellosta, miten se on minun uneni laatua mitannut. Yleensä tavoitteeni 8 tuntia unta ei ole täyttynyt. Monesti olen myös ollut hereillä yön aikana vähintään muutaman minuutin, viime yönä 1h58min.. Kiitos lapseni flunssan. Kello kertoo nukahtamis- ja heräämisaikani, kuinka monta tuntia (yleensä minuuttia) yöstä on ollut syvää unta ja millainen unenlaatuni on ollut. Ja niin ne ovat osuneet hyvin yksiin omien aamun tuntemuksien kanssa. Mielenkiintoisinta on katsoa monelta olen nukahtanut, senkin kun kello osaa sanoa. Ilmeisesti sykkeistäni ja liikkumattomuudestani senkin se pystyy selvittämään.

Kellossa on myös herätyskellotoiminto. Se on kätevä paitsi tietysti aamulla heräämiseen, myös päivän aikana, jos jotain pitää muistaa tehdä johonkin aikaan, ei muuta kuin kello hälyttämään.

Normaali päivä:

Normaali päivä on sellainen, jolloin ei ole lenkkipäivää. Silloin tarkkailen askeleitani ja tavoite on aina se 10 000 askelta päivässä. Mielestäni kello aika helposti kyllä ottaa askeleet, ihan jo käden heilautuksesta, mutta olen ajatellut, että on mukava saavuttaa tavoitteet joka päivä :) Myös aktiivikaloreita tulee seurattua. Tavoite on 500 aktiivikaloria päivässä, eli normaalikulutuksen lisäksi kulutettuja kaloreita. Ne eivät kyllä täyty ilman lenkkiä.

Kello toimii erittäin hyvin ja tykkään siitä todella paljon! Ja se on edelleen todella kaunis.

Millaisia käyttökokemuksia teillä on? Ja onko vielä jotain, mitä minun kannattaisi kellosta tietää?

Mukavaa harmaan marraskuun jatkoa!

Love life,

Kiti