Sykevyöllä tehoa lenkkeilyyn

Heissan!

Lenkkeily itsessään on mukavaa niin juosten kuin kävellenkin, mutta minusta on motivoivaa nähdä vähän dataa omasta tekemisestäni. Toisinaan se data näkyy vaikka vaa'assa ja toisinaan vaatteissa, mutta on mukavaa nähdä dataa myös siitä, miten kuntoilen ja millaisella teholla liikkuessani se paino putoaa tai kunto nousee parhaiten. Sainkin Sports Trackerilta testiin Sports Tracker Smart Sensor -sykevyön ja olen sen kanssa lenkkeillyt nyt useamman viikon ajan ja tutkaillut tuloksia.

Sykevyöhän on hyvä apu juuri silloin, kun haluaa treenata tavoitteellisesti tai vain ymmärtää enemmän omasta liikkumisestaan. Sports Tracker Smart Sensor -sykevyö "keskustelee" Sports Tracker -sovelluksen kanssa, ja puhelin ja sykevyö ovatkin oiva apu lenkillä. Sykevyö ja puhelin -yhdistelmällä saa tarkasti mitattua matkan, millaisilla sykkeillä on liikkunut, keskisykkeen jne.

On ollut todella mielenkiintoista tutkia omia tuloksia lenkin jälkeen. Toki sen tuntee, jos menee kovaa tai hiljaa, mutta sykkeitä seuraamalla oppii paljon myös omasta tavasta liikkua ja myös siitä, miten milloinkin kannattaa liikkua.

Tässä alla on nyt muutama kuvakaappaus omista tuloksistani. Tasot 1 = matalat sykkeet ja 5 = korkeat sykkeet. 1 ja 2 on palauttavaa liikuntaa, 3 polttaa rasvaa, 4 on jo kuntoa kohottavaa ja 5 on kovaa. Kait sekin kuntoa kohottaa, mutta eniten vitos taso haastaa itseäni :).

Kävelylenkki
Juoksulenkki
Ja kovaa juoksua

Vielä itsekin harjoittelen lukemaan kaikkia tuloksia ja tietoja, mutta minulle on toistaiseksi riittänyt hyvin tieto siitä, kuinka kovaa menen, mikä on ollut keskisyke ja mikä maksimisyke. Puhelin kulkee juoksuvyössä, mutta toisinaan otan sen sieltä pois ja seuraan sykkeitä juostessa tai kävellessä. Sovelluksessa on myös voice feedback -ominaisuus, joka voi kertoa tietoa sykkeestä esim. kilometrin välein. Näin voi siis pitää puhelimen koko ajan taskussa tai juoksuvyössä. Pian sitä oppii sitten tunnistamaan omassa tekemisessään, mikä ehkä olisi juuri oikea vauhti mihinkin treeniin.

Sports Tracker Smart sensor -sykevyö

Miksi sykevyö?

Sykevyön etu on siinä, että sen mittaus on kelloja tarkempaa, koska sykevyö on treenatessa lähellä sydäntä. Sykevyö on myös hyvä sellaisissa lajeissa jossa kelloa ei saa ranteeseen laitettua, kuten rullaluistellessa tai nyrkkeillessä. Niin, siis itse käyttäisin rannesuojia rullaluistellessa ja nyrkkeilyhanskoja nyrkkeillessä :) Itse vyö on miellyttävän tuntuinen päällä ja pysyy juostessakin hyvin paikallaan. Se on helppo pestä ja ottaa taas käyttöön. Sykevyö on myös kelloa edullisempi vaihtoehto.

Ja nyt jee!! Jos olet itse miettinyt sykevyön hankkimista, niin kannattaa ostaa se nyt! Saat nimittäin -40% alennuksen Suunnon verkkokaupasta koodilla ST40 kun menet tänne ja klikkaat sykevyön ostoskoriisi :). 

Liikkumisen iloa kaikille ja ihanaa viikkoa!

Love life,

Kiti