Uskotko horoskooppeihin?

Heissan!

Otsikko kertookin tässä jo tämän postauksen aiheen. Tämä aihe tuli minulle mieleeni, kun viime viikolla kirjoitin postauksen Kohtalon oikuista, ja siitä, miten minä uskon kohtaloon. Tai ainakin johonkin rajaan asti.

Mutta niin, uskotko sinä horoskooppeihin?

Tuo kysymys on mielestäni todella laaja. Tuon kysymyksen voi mielestäni ymmärtää ainakin kolmella eri tavalla. Ensiksikin niin, että uskotko horoskooppimerkkien mukaan luotuihin luonneanalyyseihin, toiseksi, että uskotko vaikka iltapäivälehtien ja muiden aikakausilehtien horoskooppeihin, ja vielä siten, että uskotko astrologisiin karttoihin, joissa tähdet ja niiden asennot pystyvät kertomaan elämäsi tilanteista.

Itse olen hyvin skeptinen horoskooppien suhteen, ainakin noiden iltapäivä- ja aikakausilehtien horoskooppeihin. Olenpa kuullut joskus vuosia sitten, kun yksi tuttavani oli kirjoittanut horoskooppeja johonkin lehteen. Ja hänellä ei todellakaan ollut minkäänlaista hajua tähdistä tai mistään muustakaan astrologiaan liittyvästä. Eli tähän vastaukseni on: en usko. Silti niitä viihteen ja varsinkin huvin vuoksi joskus luen.

Entä sitten nuo horoskooppimerkkien mukaiset luonneanalyysit? Niissä kaksoset ovat tietyn tyyppisiä, kalat tietynlaisia ja kauriit vielä jonkinlaisia. Ainakin omalla kohdallani kaksosille ominaiset piirteet puheliaisuus, uteliaisuus ja vilkkaus osuvat hyvin minun kohdallani oikeaan.

Kaksonen on älyllinen ja liikkuva kaupunki-ihminen, jolla on suuri sopeutumiskyky, valpas mieli ja paljon levotonta kyselevää uteliaisuutta. Monipuolisuus ja lahjakkuus puhumisen, kirjoittamisen ja kaikenlaisen kommunikoinnin alueella antavat vaihtelunhaluiselle Kaksoselle monia vaihtoehtoja toteuttaa itseään. Ilmaisu on hyvin sujuvaa ja vapaata. Oppimiskyky on hyvä kuten myös apinointikyky. Kaksosen tehtävä on välittää tietoa maailmalle.

Tuo ainakin osuu mielestäni ihan minuun! Apinointikyky varsinkin :D 

Silti en osaa sanoa, että olisiko kaikki ihmiset juuri horoskooppiensa mukaisia, kuten härät härkäpäitä, leijonat suojelevia tai vaa'at asioita pohtivia ja puntaroivia. Emmehän me kaikki kaksosetkaan olla samanlaisia. Mutta silti, todella monesti olen huomannut, että tuttujeni horoskoopit kuvaavat paljon tuttavieni luonteenpiirteitä. Eli tähän vastaukseni on: haluan uskoa .

Sitten vielä se kolmas vaihtoehto, eli nämä astrologiset kartat. Niistä en valitettavasti ymmärrä mitään. Jotkut ymmärtävät, ja yleensä he sitten myös uskovat. Viihteen vuoksi näitäkin tulee silloin tällöin luettua, ja toisinaan tuntuu, että osuu nappiin, ja toisinaan ei hakemallakaan löydä mitään yhtäläisyyttä vallitsevaan tilanteeseen. Silti sopeutuvaisena ja uteliaana ihmisenä kuuntelen sujuvasti, kun joku kertoo kantaansa näiden karttojen puolesta tai niitä vastaan. Vastaukseni on siis: en tiedä, tai en ymmärrä.

Oli tilanne miten vaan, uskoo niihin tai ei, tai toisaalta ymmärtää tähtikuvioita tai ei, niin mielestäni ne ovat viihdyttäviä, ja niistä saa aikaan mielenkiintoisia keskusteluja. Tämänkin vuoden alkuun luin eteeni sattuvia Vuoden 2017 horoskooppi Kaksosille -juttuja lehdistä. Sitten voin joskus puolen vuoden päästä miettiä, osuiko mikään kohdalleen.

Tälle vuodelle minulle luvataan yhden horoskoopin mukaan seuraavaa:

Vuoden mahtiplaneetat Jupiter ja Uranus osuvat merkkiisi aivan upeassa kulmassa ja tekevät uusien suunnitelmiesi toteuttamisen helpommaksi kuin aikoihin. Olet kekseliäs ja samaan aikaan ihmeellisellä tavalla onnekas kaikissa mielekkäiltä tuntuvissa hankkeissasi. Erityisesti tästä syystä omasta kunnosta ja jaksamisesta kannattaa pitää mahdollisimman hyvää huolta. Menestys tulee Sinulle tänä vuonna suhteellisen helposti ja vaivattomasti tai sitten sitä ei ole odotettavissa ollenkaan. Tämä ei tarkoita löysäilemistä, vaan energiasi tarkkaa keskittämistä sellaiseen tekemiseen, joka ennemmin lisää energiatasoasi kuin kuluttaa sitä. 

Niin, että sellaista! Tähän ainakin haluan uskoa!

Saa nähdä, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Se selviää vain elämällä päivä kerrallaan parhaansa mukaan.

Love life

Kiti