Uuden uimapuvun metsästys

Heipähei!

Viime joulun ja uuden vuoden välipäivinä kävin tyttäreni ja veljeni perheen kanssa Rauhassa Holiday Club Saimaan kylpylässä nautiskelemassa lämpimästä vedestä, lasten naurusta ja kuumista saunoista. Silloin myös valittelin sitä, kun uimapukuni oli jo todella elähtänyt, eikä meinannut päällä pysyä, vaan jouduin tekemään solmut olkaimiin, jotta sain mielenrauhan altaissa pulikoidessani. Tästä voitte lukea siitä reissusta enemmän.

Tyttäreni oli aivan fiiliksissä uimisesta, ja silloin sanoinkin, että meidän on ehdottomasti käytävä tytön kanssa useammin uimassa, minun vaan pitäisi saada se uusi uimapuku. Ja niin on aikaa taas vierähtänyt, mutta NYT oli oikea aika uimapuvun etsintään. Uusia malleja on jo kesää varten tullut, joten nopeat syövät hitaat!

Lappeenrannan reissulla suuntasin siis tuttuun, turvalliseen ja laadukkaaseen alusasu- ja uima-asuliikkeeseen, AlexSandraan. Sieltä olen aina saanut niin hyvää ja asiantuntevaa palvelua, että en edes mennyt muualle uimapukua etsimään. Tiesin löytäväni itselleni uimapuvun tästä liikkeestä. AlexSandran uima-asuvalikoima kun on aina kaikkina vuodenaikoina kattava, mutta varsinkin näin keväällä. Tarvitsin uimapuvun jo sille samaiselle illalle, enkä edes ottanut Helsingistä elähtänyttä uimapukuani mukaan. Luotto oli siis kova.

Uima-asumerkkejä AlexSandrassa on paljon. Jos ihan muutaman mainitsen, niin esim. Sunflair, PrimaDonna Swim, Anita, Charmline ja Trofé. Ei siis muuta kuin tutkimaan ja kokeilemaan.

Sisään astuessani oven edustalla oli heti tämän kevään uusimmat uima-asut. Ihastuttavia värejä turkoosista punaiseen ja kukallisiin. AlexSandran uima-asuvalikoima on laaja, ja sieltä löytää normaalien uimapukujen lisäksi myös proteesiuimapukuja, bikinejä, tankineja, joihin kuuluu siis uimatoppi ja housuosa, uimamekkoja sekä ranta-asuja. 

Ja katsokaa tätä väriloistoa!

Hetken ihastelin ja hipelöin näitä kauniita värikkäitä uima-asuja, mutta sitten (jälleen kerran) suustani tuli Olisiko yhtään mustaa uimapukua? En kuulemma todellakaan ollut ensimmäinen (enkä varmasti viimeinen), joka tulee kysymään sitä mustaa uimapukua. Musta kun hoikentaa! Ja silloin hyvin jää huomaamattomaksi vaikka uimahallissa tai uimarannalla... Ja oli siellä mustiakin. Kokeilin useita erilaisia uimapukuja ja bikinejä, ihania rantavaatteita ja asusteita. Näin aikuisena päärynänmallisena naisena ei välttämättä ole niin innoissaan omasta lantiosta, takapuolesta tai reisistä, niin oli ihana saada kokeiltavaksi kauniita mekkoja uima-asujen kanssa käytettäväksi.

Tässä tulee nyt kavalkadi kevään uusista uima- ja ranta-asuista. Arvatkaapa, mikä uimapuku lopulta lähti minun matkaani?

Uimamekko!

Ensimmäisenä kokeilin uimapukua, jossa on hame. Se oli kyllä ihanan armollinen päärynävartalolleni ja söpö. Lisäsin vielä hatun päähäni, ja olin valmis kesän helteisiin!

Olkaimeton uimapuku ja rantamekko
Ja eikun beachille!
Pantteribikinit ja iso huivi, jonka saa sidottua päälle monella eri tapaa
Ja taas yksi ihana mekko bikinien päälle rannalla
Ja siinä se, perusmusta uimapuku! Lisäksi pehmeä aamutakki
Huih! Väriä, väriä, väriä!

 Tämä oli niin ihana! Ja tässä uimapuvussa on säädettävät olkaimet, joten jos uimapuku vähän ajan saatossa löystyy, niin ei tarvitse käydä solmuja tekemään.. Mutta onko vähän liian värikäs minulle?

Ja samaa sarjaa oleva rantamekko!

No ei se ollut! Se oli niin hyvän tuntuinen ja kaunis, että matkaan lähti!  Mitäs pidätte? Onko liian värikäs? Ostatteko te aina sen mustan? Vai mitä värikkäämpi, sen parempi?

Uuden uimapuvun lisäksi sain neuvot siihen, kuinka uimapukua pitäisi oikeasti huoltaa. Siis mitä, eikö sitä vaan vähän huuhdella, sitten rutisteta kuivaksi ja laiteta aurinkoon kuivumaan? Juu, ei... Ei ihme, että aikaisempi uimapukuni oli vähän venynyt ja kulahtanut.. 

UIMAPUVUN HUOLTO:

  • Huuhtele aina käytön jälkeen hanavedellä (ok, mökillä, jossa ei ole juoksevaa vettä, se on hieman hankalaa)
  • Pese pesuaineella muutaman käyttökerran välein. Käsinpesussa pesuainetta riittää teelusikallinen ja konepesussa ruokalusikallinen. Konepesussa käytä pesupussia ja käsinpesuohjelmaa. Älä koskaan jätä uima-asua veteen likoamaan pitkäksi aikaa. Älä käytä huuhteluainetta.
  • Puristele hellästi ylimääräinen vesi uimapuvusta ja asettele sen jälkeen tasaiselle alustalle kuivumaan. Älä rutista ja väännä uima-asua kuivaksi, se venyttää uimapukua. (Tässä siis syy entisen uimapukuni venähtämiseen..)
  • Älä kuivata uimapukua auringossa, se haurastuttaa kangasta ja vaurioittaa kankaan herkkiä kuituja. (Jaahas, tämäkin tapa tulee siis muuttaa..)
  • Älä koskaan säilytä uimapukua märkänä tai kosteana, anna sen kuivua kokonaan, ennen kaappiin laittoa.
  • Älä sauno uimapuku päällä jos haluat, että uimapukusi säilyttää joustonsa. Saunassa hikoillaan ja hiki vaurioittaa elastaanikuitua. 

Jos nämä vinkit nyt itsekin muistaisi, niin ehkä minun uusi uimapukuni kestää parempana vähän pidempään.

Mutta sellaisia ihanuuksia löytyy Lappeenrannan AlexSandrasta. Mitäs pidätte?

Joko sinulla on uima-asu valmiina kesän aurinkoisiin päiviin?

Nyt ei muuta kuin aurinkoisia kesäpäiviä (tai uimahallia) kohti! Minä olen valmis!

Love life

Kiti