Valoa pimeään - ja ARVONTA

On hämärää. Istun mökillä sohvalla viltin alla ja katselen ulos. Ulkovalot loistavat varastojen nurkissa valaisten pihamaata. Kävelytien varressa kohti saunamökkiä on isompi pylväsvalaisin. Saunamökin seinustalla kajastaa myös valo. Yksi valaisin näyttää tietä laiturille. Kohta huussin luona syttyy valo palamaan. Onkohan joku menossa sinne, vai kenties joku metsäneläin hypännyt juuri sopivasti, että liiketunnistin sytytti valon? Niinpä, pihavalaisimilla on monenlaisia tarkoituksia.

Kävin tutustumassa Lappeenrannan K-Raudan ulkovalaisinvalikoimaan. Sieltä löytyi jos jonkinlaisia pihavalaisinratkaisuja. Kuunnellessani siinä asiantuntevan myyjän opastusta pihavalojen käytöstä, aloin jo haaveilla omasta pihasta. Miten paljon ulkovalot antavatkaan tunnelmaa Suomen pimeän syksyn ja talven aikana! Eikä kyse suinkaan ole pelkästä tunnelman luomisesta. Valoilla on monia eri tarkoituksia. Tietysti pääasia on valaista (daa'a), mutta senkin voi tehdä monella eri tavalla. 

Juha Huttunen esittelee terassiin upotettavaa ledvaloa.

K-Raudassa on suuria pylväsvalaisimia, joiden tarkoitus on todella valaista. Suurempia pylväsulkovalaisimia laitetaan yleensä pihateiden varrelle tai vaikka laiturille menoa valaisemaan. 

Seiniin kiinnitettävät valaisimet voivat myös olla niitä valaisevia, varsinkin ulko-ovien luona. Silloin ei kompastu rappusiin ja avaimet löytää helposti kassin pohjalta. Seinävalaisimet voivat olla toki myös ns. merkkivaloja, eli niiden tehtävänä on mm. rajata pihamaata.

Liiketunnistinvalaisimet on hyvät vaikka autotallin edustalla, mökillä ulkohuussin luona, ja miksei myös ulko-ovella. Valo syttyy, kun joku tulee tai menee. Tämä myös säästää energiaa.

Terrassiin upotettavilla valoilla luodaan yleensä tunnelmaa, mutta toki ne myös rajaavat terassia.

Yksi valaisin oli minulle kyllä ihan uusi tuttavuus, ja se oli kannettava valaisin! No olenhan minä nyt sentään taskulampuista kuullut, mutta nyt oli oikeasti kaunis kannettava valaisin, jota voi kuljettaa vaikka paljulle mennessään. Oikea sisustuselementti.

Ja näitä valaisimia löytyi kyllä joka makuun! Oli ihanan romanttisia, tyylikkään moderneja, sekä ajattoman klassisia. Mikä on sinun suosikkisi?

Pihavaloja suunniteltaessa on hyvä myös miettiä valon sävyä, haluaako kylmän vai lämpimän valon.

Pylväsvalaisimia
Seinävalaisimia
Terassiin upotettavat ledvalot
Kannettava valaisin!

Tiedättehän kun kausivaloja ripustetaan puihin ja pensaisiin, ja sitten ihmetellään niiden johtojen kanssa, että mitenhän ne saisi nätisti piiloon? Minä ainakin tiedän, ja muistan vanhempienikin aikoinaan omakotitalon pihalla sitä samaa miettineen. Nyt on sillekin ratkaisu! Nimittäin ulkopistorasiakotelo! Se näyttää kiveltä, eikä näin ollen kiinnitä juurikaan huomiota pihalla vaikka kuusen vieressä. Lisäksi sähkölaitteet pysyvät "kiven" sisällä kuivina. Ja miettikää nyt kun talvella lumi sataa vielä siihen päälle, siitä tulee kaunis lumen peittämä kivi.

Pistorasiat piiloon!
Kotelo kiinni.

Eikä nämä valaisimet vielä tähänkään loppuneet. Minulle esiteltiin myös piikkivalaisimia. Ne saa itse työnnettyä maahan reunustamaan vaikka kukkapenkkiä.

Kauniit ja helppo asentaa
Ja myös isompia piikkivalaisimia löytyy.
Valaisin vaikka kesäkeittiöön tai terassille

Myös riippuvaa ulkovalaisinvalikoimaa löytyy. Sellainen sopii mainiosti kesäkeittiöön tai katetulle terassille ruokapöydän päälle. Miksei parvekkeellekin ruokaryhmän yläpuolelle.

Miten tässä nyt osaisi sitten valita juuri oikeanlaiset valaisimet juuri oikeisiin paikkoihin? Lämmin vai kylmä sävy? Liiketunnistimella vai ei? Sinun ei tarvitse pähkäillä yksin! K-Raudan ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään. Jos vaan tiedätte, minne valaisimen haluatte, niin myyjät kyllä auttavat sinua valitsemaan valaisimen juuri sinun käyttötarkoitusta varten.

Tuliko sinullekin nyt sellainen fiilis, että olisi ihana saada syksyn tullessa vähän tunnelmaa pihalle tai parvekkeelle? Minulle tuli ainakin.. Tuo kannettava valaisin olisi ainakin todella kätevä parvekkeella. Ja onhan se aika tyylikäskin!

Ja sitten siihen lupaamaani arvontaan!!

Vastaamalla tähän blogin kommenttiosioon, oletko sisustuksessa romanttisen, klassisen vai modernin tyylin ystävä, voit voittaa 50€ arvoisen lahjakortin K-ketjun kauppoihin! Valinnan varaa on, sillä K-ryhmän lahjakortti käy maksuvälineenä paitsi K-Raudassa, niin myös K-citymarketissa, K-supermarketissa, K-marketeissa, Budget Sportissa, Intersportissa, Kookengässä, K-maataloudessa, Askossa ja Sotkassa.

Voit osallistua arvontaan myös instagramini (@kirsistahlberg) puolella, jossa on jaossa toinenkin samanlainen 50€ lahjakortti!

Kannattaa osallistua!

Oletko siis romanttisen, klassisen vai modernin tyylin kannattaja?

Arvonta suoritetaan keskiviikkona 6.9.2017 klo 20.00.

Valoa pimeneviin iltoihin!

Love life

Kiti