Väsyneestä äidistä kaunottareksi

Heissan!

Pitkästä aikaa pääsin istumaan meikkaustuoliin ja muuttumaan väsyneestä äidistä "Hollywood kaunottareksi". Noh, ei nyt mennä ihan niin pitkälle, mutta kyllä näytin omasta mielestäni hyvältä, kun ammattimeikkaaja Iiris Virranta sanoi "valmis".

Kuva: Krista Mantsinen

Mistä tässä nyt sitten oikein oli kysymys?

Kaverini  Krista Mantsinen on opiskellut valokuvausta nyt vuoden alusta, ja hänen kanssaan tuli viime keväänä puhetta, että hän voisi joskus valokuvata minua. Nyt hänellä sattuikin olemaan sellainen koulutehtävä, johon minä sovin "malliksi". Itsekin tarvitsen aina aika ajoin uusia promokuvia, joten ajattelimme yhdistää nyt nämä kaksi asiaa yhteen. Krista hommasi minulle meikkauksen ja hiusten laiton, minun tarvitsi vain tulla paikalle, mukanani muutama paita, joista katsoimme sitten kuhunkin kuvaan sopivimman yläosan.

Klo 10 viime keskiviikkona seisoin sitten meikkaus- ja  maskeerauskoulu Makerin oven edessä odottamassa koulun rehtori Iiris Virrannan saapumista. Pian hän jo kopsuttelikin korkokengissään paikalle, ja pääsin istumaan meikkituoliin. Voi apua, miltä näytin! Olin pöllähtänyt, hiukset sekaisin, silmänaluset tummina ja muutama kiva punainen näppy naamassani oikein loisti kirkkaissa meikkivaloissa... Joo, suunta ei voinut olla kuin ylöspäin. Tästä alkuvaiheesta minulla ei valitettavasti (tai onneksi) ole kuvia, mutta kohta Krista pyyhälsi paikalle kameransa kanssa, joten muutama kuva meikkaushetkestä tuli otettua..
 

Meikkaamassa Iiris Virranta / Kuva: Krista Mantsinen
Silmät alkavat jo piirtyä päähän / Kuva: Krista Mantsinen
Ja valmiin silmämeikin päälle naamalakkaa, kyllä NAAMALAKKAA / Kuva: Krista Mantsinen

Sitten vielä loput kasvoista kuntoon ja hiukset kuosiin, niin olisin valmis.

Ensiksi otimme ensimmäisen kuvan kaltaisia "Hollywood" kuvia. Kuvissa oli vähän blingblingiä, vintagehenkisyyttä ja hohtoa. Laitan sen kuvan nyt uudestaan tähän alle..

Hollywood style

Vaikka olen useasti erilaisissa kuvauksissa ollutkin, oli tämä kuvaussessio jotenkin erityisen hauska. Ensiksikin Krista on itse kova nauramaan ja toiseksi hän on erittäin mielikuvituksellinen. Tässäkin Hollywood-kuvassa hän on käyttänyt filtterinä omia sukkahousujaan! Kyllä, laukustaan hän kaivoi ihon väriset sukkahousut, ja laittoi ne linssin päälle. Näin kuvaan sai valmiiksi vanhan ajan henkeä. Oli hänellä laukussaan myös turkoosit pitsialushousut, jotka myös toimivat filtterinä. Niiden avulla kuvasta tuli utuinen ja pehmeä. "Otetaan pari kuvaa alushousuilla ja sitten taas ilman alushousuja." Joopajoo! Myös kalan savustuspussi on hyvä filtteri, samoin kuin vaikka kuvassa olevat höyhenkorvakorut. Mitä kaikkea hän keksikään! Voin sanoa, että sain nauraa!

Näiden Hollywood kuvien jälkeen suuntasimme sushille ja sitten Linnanmäelle jatkamaan kuvauksia. Nämä kuvat, joita nyt tähän laitan,ovat koevedoksia ja annettu vähän makusteltaviksi itselleni ja teille.

Kuvasimme mm. karusellissa. Istuin milloin hevosen selässä ja milloin kirahvin selässä. Lapsia tuli karuselliin, ja siinä sitten pyörimme heidän kanssaan Kristan räpsiessä kuvia.

Kuva: Krista Mantsinen

 Sitten oli pakko saada yksi hattarakuva! Ihanaa karkkimaailmaa ja vaaleanpunaista. Krista antoi ohjeita: Naura nyt oikein remakasti! Hampaat näkyviin! Leveä hymy! Ja tällainen siitä sitten tuli :D

Kuva: Krista Mantsinen

Hauskoja kuvia saatiin aikaiseksi, lopullisia kuvia (niistä miljoonasta otetusta) odottelen. Kunhan Krista saa kaikki kuvat käytyä läpi ja käsiteltyä, laitan sitten teillekin nähtäväksi parhaat palat.

Mutta kyllä arvostus oikeita malleja kohtaan taas nousi. Ei ole ollenkaan helppoa hommaa olla kameran edessä kuvattavana ja yrittää näyttää kauniilta, seesteiseltä, hämmästyneeltä, äidilliseltä, iloiselta, haaveilevalta ja milloin miltäkin. Urheilijoiden tapaan parhaani tein ja katsotaan sitten, mihin se riittää.

Oli mukava ja erilainen päivä, ja ihana oli kuoriutua väsyneen äidin roolista vähän hehkeämmän maman rooliin. Se teki hyvää myös korvien välille. Voisi siis joskus muulloinkin panostaa itseensä vähän enemmän, ihan vaikka meikkaamalla paremmin ja laittamalla hiukset nätisti.

Moi! / Kuva: Krista Mantsinen

Love life

Kiti