90 päivää Gran Canarialla

90 päivää, voitteko käsittää.. se tuli ja sitte se jo meni. Me ei hirveesti itse reissun aikana bloggailtu a) koska ei oo ollu aikaa (tai sen ajan on käyttäny muuhun ) b) koska ei oo muka ollu mitään erikoista kerrottavaa (niin kun sitä nyt joskus olisi). Niin tai näin aattelin nyt kuitenkin tehdä tästä meidän Kanaria-sekkailusta ainakin yhden postauksen.

Aikalailla tavallista arkea vietettiin. Toinen äiti teki töitä ja minä hengailin Minin kanssa. Ja sitte meillä kävi paljon vieraita. Paljon ja paljon, mutta useita kuitenkin. Kerettiin kiertää saarta jonkun verran, rantahengailun lisäksi. Joten teen teille tähän sellasen top-listan mitä me tehtiin ja ehkä tästä joku saa inspiraatiota itselleen.

 

ROGUE NUBLO

Näitä kiviä ihmettelemään, voi tehdä pidemmänkin patikkaretken tai sitten valita se iisi niin kuin me tällä kertaa. Maisemat täällä on ehdottomasti käväsemisen arvoiset. Jo automatka vuoristoon oli huikea. Ja kiemurainen! 

Roque Nublo on yksi maailman suurimmista kivipaasista. Saaren alkuperäisasukkaat palvoivat tätä luonnonmonumenttia, ja sitä ympäröivä alue julistettiin suojelualueeksi 1987. Kannattaa varautua, että ihan rauhassa näitä kiviä ei pääse tuijottelemaan, vaan paikalle on luultavasti sattunu pari muutakin. Me löydettiin kuitenkin kiva ja rauhallinen eväiden syönti kolo. Maisemat puhukoot puolestaan.

COCODRILO PARK

Tämä perheen ylläpitämä puisto on saanut alkunsa muutamasta krokotiilistä, ja nyt täältä löytyy euroopan suurin krokotiili kokoelma. Eläimet tässä puistossa ovat pelastettuja ja saaneet täältä uuden kodin. Lippujen hinnat olivat todella kohtuulliset, aikuiset 9,90€ ja lapset 6,90€. Ministä ei joutunut vielä mitään maksamaan.

Emme oottaneet tältä puistolta hirveästi. Henkilökohtaisesti en pidä ideasta, että eläimiä pidetään vankeudessa, mutta nämä ovat saaneet tämän puiston kautta uuden mahdollisuuden. Hoidettuja ja pelastettuja.

Puisto kuitenkin yllätti täydellisesti ja oli upea elämys niin Minille kuin äiteille. Näistä eläimistä puhutaan vieläkin kotonakin.

ROOM ESCAPE: FOX IN THE BOX & PARAPARK

Me koluttiin täällä vähän näitä room escapeja, koska ne on ihan todella paljon halvempia täällä kuin Suomessa.

Näistä molemmista mestoista ei oo kuin hyvää sanottavaa. Paraparkissa käytiin molemmat huoneet ja Fox in the boxissa mahtava vankilaselli-huone. Oli ihan huippua jakaa nämä kokemukset meidän luonamme käyneiden ystävien kanssa. Ja varsinkin kun kaikista selvittiin ulos! Molemmat mestat löytyy Maspalomasista.

http://grancanaria.foxinabox.es/

http://grancanaria.parapark.es/

 

PLAYA ANFI DEL MAR

Tähän paikkaan mulla on jo syntyny sellanen viha-rakkaussuhde. Tää on ihana, valkohiekkainen ranta joka tosin on tuotu Bahamalta. Alue on rakennettu näyttävästi hotelleineen kauppoineen ravintoloineen. Mutta todella iisiä tollasen reilu 1veen kanssa. Löytyy vessat, ruokakauppa, varjoa, kävely mahdollisuus rattaiden kanssa, helppo ranta lapselle jne. Mutta kun tänne on eksyny usein muutama muukin.

Käytiin täällä törkeen monta kertaa ja aina kun mietittiin, että mihin biitsille mennään niin eiköhän toinen ehdottanut tätä!? Helppo. Need to say more?

 

MUITA MAINITSEMISEN ARVOISIA JUTTUJA:

San Fernandon kirppis/ruokatori, täällä ei jaksettu syventyä kirppistelyyn ts meidän laukkuun ei mahtunut enää ylimääräistä kampetta. Nää on joka sunnuntai, joten viikon lomallakin tänne ennättää. Eniten diggailtiin ruokatoria, josta ostettiin ihanaa sokeriruokojuomaa (heaven) ja rantsueväiks mansikoita, gluteenitontaleipää, juustoa ja aloe vera- juomia.

 

Puerto de Mogan, johon ei kannata tulla perjantaina, markkinoiden takia. Vaan tää paikka kannattaa tulla nauttimaan ja fiilistelemään jonain muuna päivänä. Täällä on kiva pieni biitsi ja sitten söpöjä kujia ja tunnelmallisia ravintoloita.

Maastopyöräily tai fillarointi yleensäkin on ihan huikeessa suosiossa täällä. Ja reittiä löytyy jos jonkinmoista. Näistä toinen äiti kertoo teille lisää myöhemmin vielä. Itsehän en ihastunut lajiin, ainakaan tuolla a) koska mentiin 20km ylöspäin järrrkyttävää ylämäkeä b) koska vihaan hiekkaisia/irtokivisiä alamäkiä fillarilla. Toisin kuin toinen äiti, joka rakastaa maastopyöräilyä ja sai hurjia kicksejä tuolla.

Playa de Arinaga, meijän kotikylä, on pakko mainita. Oli ihan loistava valinta omaksi tukikohdaksi. Tää on paikallisten asuttama kylä, turisteja vain kourallinen. Ja siitä syystä on ruoka niin ravintoloissa kuin kaupoissakin on kohtuullisissa hinnoissa. Täällä on hyvä ranta uida ja vedenalaista elämää löytyy ihmeteltäväksi. Ihmiset oli siellä ihania ja lämpimiä. Ja etenkin Mini sai todella paljon huomiota. silläkin on tän reissun jälkeen hallussa: Hola! Gracias ja Adios.

Tässä nyt ainakin pikku paloja siitä miten itse Gran Canarian koin, katotaan jääkö mulla vielä jotaan hampaan koloon.

P.s jos haluat kurkkia enemmän kuvia reissun varrelta niin suuntaa instagramiin: https://www.instagram.com/hheeiinnii/