ÄITIT HORTOILEE

Jos ei meitä vielä pidetty täällä meidän kylällä ituhippeinä niin viimeistään nyt. Käytiin meinaan pylly pystyssä keräilemässä kylän antimiä.

Ainakin äitipiirissä tiedetään, ettei me Minille hirveesti mitään valmissapuskoita tarjoilla. Ja muutenkin meillä syödään ehkä vähän eritavalla, toisen äitin ihonkin takia.
Ootteko muuten maistaneet niitä vauvan purkkiruokia, pthyi. Toisin kuin itsetehtyjä soseita voisin itsekkin syödä. Siinä suurin syy miksi en tarjoa lapselleni moisia. Haluan tarjota mielummin erilaisia makukokemuksia, sitä purkkiruuat ei mielestäni tarjoa. Ne on kaikki niin same same but different.
Ehkä näistä syistä ollaan mahdollisesti leimauduttu tälläsiksi hifistelijä hipeiksi. Vaikka jotenkin meidän maailmassa on normaalimpaa tehdä itse kuin ostaa valmisruokia vauvalle.
Kelpuutamme silloin tällöin ja hätävarana annettavaksi Ella's kitchenin helpot puristettavat soseet.

Hortoilua ollaan harrastettu vähän laiskasti, vaikka meillä tietoa asiasta onkin ollut. Mutta nyt intouduttiin taas uudestaan, kun toinen äiti kävi Ummikosta hortoilijaksi nettikurssin.
Lähettiin sitten heti tutkimaan lähimaastoa ja sieltä me sitte pussiin sujauteltiin nokkosta, maitohorsmaa ja vuohenputkea.

Nämä hortat on helppo oppia ja näitä on kiva kerätä lastenkin kanssa. Samalla voit antaa lapselle luontokokemuksen ja keräämisen ilon. Näistä sujahtaa ateriaan kivasti betakaroteenia, magnesiumia, kalsiumia, mangaania, foolihappoa, rautaa, proteiinia, kivennäisaineita, c-, d- ja k-vitamiinia. Huh, mikä lista! Arvaa onko näitä kaupan lehtisalaatissa?

Miksi sitä tuleekin niin vähän hyödynnettyä tätä mahtavaa Suomen luontoa ja sen antimia?!

Nokkonen on ainakin jokaisen helppo tunnistaa ja sitä kannattais meidän kaikkien hyödyntää.
Nokkonen poistaa elimistöstä virtsahappoa ja voi helpottaa näin oloa. Se hoitaa myös ihovaivoissa: finnistä ihoa, psoriasista ja ihottumaa. Nokkonen virkistää, ehkäisee eturauhasen liikakasvua, hoitaa kynsiä, luustoa ja jopa joidenkin tutkimusten mukaan lisää testosteronia ja ehkäisee kasvainten kasvua. Wow.
Eikun tekemään uutteita, paistoksia, sipsejä, teetä, jauhetta, lettuja, pannukakkuja ja smoothieta. Tai mitä ikinä keksitkin.

Miksi sitä aina kangistuukin kaavoihin ja tekee helppoja tuttuja juttuja, ihan liian usein?
Tässä paistuu maitohorsmaa, maistuu vähän parsalle, mutta mun mielestä vähän kirpeämpää. Eikä johdu vain tosta sitruunasta. Kivaa vaihtelua, ja vielä ilmasta, hei haloo!

Ja ylläri ylläri nettikin on pullollaan ohjeita näihin! Esimerkkinä ja inspiraationa: hortoilu.fi