GLUTEENITTOMAT VOHVELIT

Hei ennen kuin teen teille yhteenvedon meijän kolmen kuukauden Kanarian seikkailusta, niin haluan jakaa teille hiton hyvien vohveleiden ohjeen. Meillä on testailtu ohjeiden muuttamista gluteenittomiksi jo vuosia, välillä vähän huonommalla menestyksellä. Näitä sen sijaan voin kehua. Nämä saa helposti maidottomiksi myös tällä ohjeella kun korvaa vain voin öljyllä.

Näillä meillä herkuteltiin eilen illalla.

GLUTEENITTOMAT VOHVELIT

2kpl luomumunia

3dl makeuttamatonta kookosjuomaa (esim. gogreen)

1,5dl gluteenittomia kaurajauhoja

1dl riisijauhoja

0,5dl maissijauhoja

0,5dl kookossokeria

1tl leivinjauhetta

reiluripaus aitoa vanilijaa

ripaus hyvälaatuista suolaa

2rkl luomuvoita/öljyä

-Riko munien rakenne ja vatkaa kevyesti kookosjuoman kanssa.

-Sekoita joukkoon kuivat aineet

-Sulata voi/öljy ja lurauta joukkoon

-Anna turvota n.30min

-Paista pienellä lämmöllä pitkään, että saat ihanan rapeita vohveleita

Meikä on enemmän sellanen vohvelimuija, en perusta niin letuista ellei ne oo muurinpohjalla paistettuja ja ihanan rapea reunaisia. Päälle näihin laita suosikki marjat, hillot, soseet ja setit. Jos välttelet maitotuotteita, voit myös vaahdottaa kookoskermaa ja makeuttaa sen esim. agavesiirapilla.

Meillä kolmen naisen kodissa vältellään valkoista sokeria parhaamme mukaan. Se kun on antiravinne ja niin koukuttava. Tarjolla on onneksi makeuttajia vaikka millä mitalla. Itse tykkään tuosta kookossokerista sen karamellimaisen maun vuoksi.